Gastronomie -> Reteta de aluat fraged de post

Moda Frumusete Galerie de Moda Produse
Horoscop Mirese si Nunti Celebs & Style Posta Redactiei
Dieta Montignac Regim si Diete Fitness Sanatate
Familie Bebelusi si Copii Animale de companie Casa si Gradina Sarcina
Gastronomie Retete de Slabire
Calatorii si Vacante Cultura Divertisment Povesti
Cariera Personalitati Psihologie Societate Editorial

Va aflati in:

Articole / Gastronomie

Reteta de aluat fraged de post

Publicat: 05.12.2016

Posteaza pe:

Reteta de aluat fraged de post, cum se face aluatul fraged de post, aluat de post facut in casa, retete de aluat, retete de post, retete foi fragede de post


Pe timp de post (sau daca ai un regim de viata vegetarian sau vegan) poti folosi aceasta reteta de aluat fraged de post atat pentru placinte, cat si pentru prajituri cu foi sau chiar cornulete. Iar daca nu e post, il poti folosi pentru placine cu carne sau branza. Aluatul fraged de post se face usor si poate fi si congelat pana la 30 de zile.

Aluat fraged de post: Ingrediente
400 grame faina tip 000
250 grame margarina
un praf de sare
1 plic praf de copt
2 linguri otet
4 linguri de apa foarte rece

Aluat fraged de post: Cum se face

Aluatul fragede post se face in felul urmator. Luati un castron si in el cerne faina. Adauga praful de copt si sarea si amesteca. Ia apoi razatoarea si da pe ea, prin gaurile mari, margarina care trebuie sa fie la temperatura camerei.
Apoi amesteci, drecand cu degenetele usurel margarina cu faina. Cand totul devine un aluat sfaramicios, pune apa foarte rece amestecata intr-un pahar cu otetul. Apoi va trebui sa framanti totul foarte bine.
Dupa ce aluatul este perfect omogenizat pune-l intr-o punga si da-l la frigider cel putin 3 ore. Il poti lasa linistita si peste noapte.
Dupa minim cateva ore in frigider se intinde in foi si se foloseste dupa preferinta.
Spor la gatit!

Nota (5 / 5) Noteaza

Posteaza pe:

Posteaza Comentariu

Comentarii adaugate: 0. Fii prima care adauga un comentariu pentru acest articol.

Nume
Email (nu va fi vizibil)
Comentarii postate (0)

Gastronomie

Brownies cu glazura de caramel si cacao (de post)

Aveam in casa cateva banane care se innegrisera...

Gastronomie

Prajitura cu cirese, visine, martipan si ciocolata

O prajitura de vara care se face cat ai zice &q...

Celebs & Style

Mihaela Radulescu este un troll

Pentru prima data de cand a inceput circul medi...

Animale de companie

Cand si de ce ai nevoie de veterinar

Daca ai un animal de companie, atunci ai nevoi...

Animale de companie

Alegerea veterinarului

Ai nevoie sa fii sigura ca medicul veterinar v...

Newsletter elady

Rochii de mireasa moda anului 2016, sezon primavara-vara Lela Rose

Rochii de mireasa moda anului 2016, sezon primavara-vara, semnate de catre Lela Rose

Vezi Galeria

Mirese si Nunti

Idei pentru coafuri de mireasa 2016

Desi exista o mare varietate de look-uri pentru ziua nuntii, majoritatea viitoarelor mirese prefera parul lung strans in coc, o culoare naturala si un make-up stalucitor, cu mult alb si mult gloss. Dar pentru ca fiecare femeie este diferita, acest ideal spre care se tinde poate creea o dizarmonie foarte mare intre adevar si imaginea din acea zi speciala. Un coc imens sau un contur puternic de buze pot fi in distonanta cu intreaga ta imagine si cu felul tau de a fi.

Fii la curent cu ultimele noutati.
Inscrie-te in newsletter pentru a primi informatii despre ultimele articole aparute!
Nume
Adresa de email
Introduceti codul afisat in imaginea din partea stanga:
Inscrie-te la alertele eLady pentru a afla noutatile imediat ce acestea au aparut!
Adresa de email
Nume
Animale de companie
Bebelusi si Copii
Calatorii si Vacante
Cariera
Casa si Gradina
Celebs & Style
Cultura
Dieta Montignac
Divertisment
Editorial
Familie
Fitness
Frumusete
Gastronomie
Horoscop
Mirese si Nunti
Moda
Personalitati
Povesti
Produse
Psihologie
Regim si Diete
Relatii & Sex
Retete de slabire
Sanatate
Sarcina
Societate
inchide
Fii la curent cu ultimele noutati.
Inscrie-te in newsletter pentru a primi informatii despre ultimele articole aparute!