Va aflati in:

Articole / Gastronomie

Ai scapat prea multa sare in mancare? Iata cum repari situatia

Publicat: 09.10.2017

cum repari o mancare prea sarata, cum sa desarezi mancarea, sfaturi bucatarie


Ți s-a făcut foame și te-ai apucat să prepari ceva rapid de mâncare. Ai pus toate ingredientele ca la carte, ai amestecat, dar când ai gustat, ți-ai dat seama că ai pus prea multă sare și că nu vei putea mânca cu plăcere ce ai pregătit? Nu e nicio problemă, există cu siguranță mai multe soluții pentru a scăpa de sarea în exces din mâncare, care, pe lângă faptul că, în cantități mari nu este plăcută la gust, e dăunătoare pentru organism.

Adaugă ceva gras în compoziție
Avocado, laptele de cocos, ricotta sau avocado sunt doar câțiva din posibilii tăi salvatori, în cazul în care ai descoperit în oala ta cu mâncare o salină. Practic, orice ingredient cremos sau gras îți va schimba percepția asupra gustului, iar mâncarea va părea mai blândă în arome. Același lucru îl poți face și dacă ai scăpat prea mult ardei iute sau piper.

Salvează situația cu ceva acid
Dacă vrei să maschezi un gust sărat ai la îndemână alte câteva ingrediente, de această dată din partea acizilor. Oțetul, zeama de lămâie sau muștarul te pot salva în ultimul moment. Totuși, nu exagera nici cu acestea. Nu vrei să scapi de ceva prea sărat și să dai peste ceva prea acru.

Apelează la amidon
Cartoful, orezul, ovăzul, quinoa, couscousul sau pastele îți sunt tot prieteni în situația în care ai făcut, fără să vrei, o ciorbă de potroace. Cu o sută de grame din fiecare din ingredientele acestea poți salva situația, asta în cazul în care se potrivesc cu felul de mâncare pe care vrei să îl dregi.

Spală ingredientele
Dacă vei scoate carnea și legumele din mâncare, vei mai avea o șansă în plus. Trece-le sub un jet de apă curată și vei vedea că gustul sărat va dispărea. Le poți pune fără grijă în mâncare imediat după aceasta sau direct în farfurie, pentru că sunt bune de consumat.

Adauga apă
Prea multă sare în mâncare poate fi anulată dacă pui puțină apă. Începe cu cantități mici și gustă treptat. Mai trece totul printr-un clocot și gata, mâncarea e salvată.
Folosește alte ingrediente
Poți apela la mici trucuri culinare, cum ar fi adăugarea unei cantități mici de zahăr, miere sau alte condimente proaspăt măcinate. O altă carte pe care o poți juca este să adaugi o ceapă sau puțin usturoi, care vor absorbi sarea în exces.

Desigur, poți scăpa total de aceste griji, dacă te bazezi pe profesioniști și faci comandă de mâncare acasă. În acest fel, știi sigur că mâncarea nu va fi prea sărată.
Nota (5 / 5)
Noteaza

Posteaza Comentariu

Comentarii adaugate: 0. Fii prima care adauga un comentariu pentru acest articol.

Comentarii postate (0)

Gastronomie

6 alimente care nu se spala niciodata inainte de gatit

Regulile de igiena impun spalarea ingredientelo...

Gastronomie

Ciuperci umplute la cuptor

Ciupercile mari si deschise nu pot fi folosite ...

Celebs & Style

George Motoi a incetat din viata

George Motoi, un alt mare actor al Romaniei, a ...

Societate

Ortodoxie: Cate feluri de post exista?

Multi dintre noi suntem de parere ca stiu exact...

Newsletter elady

Mirese si Nunti

Fotografii de cununie civila in epoca digitala - schimbari din industrie

Alegerea de a lucra impreuna cu un fotograf pentru cununia civila a devenit in ultimele decenii unul dintre cele mai frumoase moduri prin care poate fi imortalizat un moment important in viata unui cuplu. Tot mai multe persoane cauta servicii de fotografie pentru cununia civila...