Va aflati in:

Articole / Gastronomie

Reteta de loukoumades

Publicat: 19.07.2019

Reteta de loukoumades, cum se fac gogosile grecesti loukoumades, retete grecesti, retete traditionale din grecia, reteta de gogosele grecesti cu miere

Loukoumades sunt un desert delicios, un dulce traditional grecesc care se serveste la mesele de familie pe tot parcursul anului! Micile gogosi sunt numite "Loukoumades", iar aroma lor este magnifica, iar gustul lor da dependenta! Faceti-le proaspete si serviti-le calde cu miere, scortisoara, seminte de susan prajit sau nuci taiate! Gogosile traditionale grecesti vor deveni noul desert favorit al familiei tale!

Ingrediente pentru reteta de loukoumades
200 g faina tip 000
50 g amidon de porumb
1 pachet de drojdie uscata activa
1 varf de cutit de sare
1 lingura de miere
280 g apa calduta
ulei, pentru prajire

Ingrediente pentru sirop si servire
250 ml apa
200 g zahar granulat
1 felie de lamaie
1 lingura de miere
miez de nuca sau susan prajit (optional)
scortisoara macinata

Cum se fac gogoselele grecesti Loukoumades

Vom incepe prin a face siropul , deoarece trebuie sa fie complet rece atunci cand il adaugam la gogoselele grecesti Loukoumades . Intr-o oala puneti zahar, apa, lamaie si miere si aduceti la punctul de fierbere.Luati oala de pe foc sipuneti siropul intr-un alt recipient astfel incat sa se raceasca mai repede
Intr-un castron putin adanc, adaugati toate ingredientele pentru reteta de loukoumades, cu exceptia uleiului. Se amesteca cu o lingura pana devine un amestec gros, ca o smantana. Aveti grija ca apa sa fie calda, dar la temperatura corpului, nu oparita
Acoperiti vasul cu o folie din plastic si lasati-l sa creasca, intr-un mediu cald si uscat.
Se toarna uleiul intr-o cratita pentru a se incalzi suficient si a fi pregatit pentru prajire. Daca aveti un termometru, ar trebui sa ajunga la 180° C.
Pregatiti sa aveti aproape un pahar de apa cu o lingura in el si o farfurie tapetata cu prosoape de hartie pentru a absorbi uleiul suplimentar din gogoselele grecesti loukoumades prajite.
Atunci cand uleiul este suficient de fierbinte si aluatul si=a dublat volumul, luati din aluat cu lingura din paharul cu apa.si puneti-l in uleiul fierbinte.
De aceea trebuie sa tinem lingura uda, astfel incat aluatul sa nu se prinda de ea si sa cada usor in ulei. Puneti inapoi lingura in paharul de apa  dupa fiecare utilizare.
Repetati procesul pana cand sunt suficient de multe loukoumades in ulei, dar nu supraaglomerati tigaia. Utilizati o spatula pentru a le intoarce, astfel incat sa poata gati si pe cealalta parte.
Prajiti loukoumades cateva minute pana cand se transforma in niste minunate bile aurii. Scoteti-le din tigaie si puneti-le pe farfuria captusita cu prosoape de hartie. Repetati procesul cu tot aluatul ramas.
Rasturnati apoi gogoselele grecesti loukoumades in siropul racit. Ele vor absorbi cat de mult sirop au nevoie.
Se presara apoi cu scortisoara si miez de nuca sau susan prajit (optional) si se consuma calde)!
Nota (5 / 5)
Noteaza

Posteaza Comentariu

Comentarii adaugate: 0. Fii prima care adauga un comentariu pentru acest articol.

Comentarii postate (0)

Gastronomie

De ce sa cumperi un mixer cu bol?

Vrei să îți cumperi un mixer cu...

Gastronomie

Reteta greceasca traditionala de mousakas

Daca ai cel putin jumatate de zi libera la disp...

Celebs & Style

Hilary Duff si Mike Comrie divorteaza

Cantareata si actrita americana Hilary Duff di...

Cariera

Idei de joburi pentru femeile cu o personalitate puternica

Alegerile pe care le facem de-a lungul vietii s...

Cariera

Cum sa munciti si calatoriti in acelasi timp

Vreti sa calatoriti, dar sa câstigati ban...

Newsletter elady

Mirese si Nunti

Machiaj de mireasa 2019 - recomandari de la make-up artisti

Inceputul anului este, de regula, perioada in care afli propunerile care vor fi in tendinte in anul in curs in materie de moda, design si bineinteles machiaj, de la designeri si make-up artisti. Pentru ca nu mai este mult timp pana vom intra in sezonul nuntilor, iar miresele