Gastronomie -> Retete de Craciun: Rulada cu ciocolata

Moda Frumusete Galerie de Moda Produse
Horoscop Mirese si Nunti Celebs & Style Posta Redactiei
Dieta Montignac Regim si Diete Fitness Sanatate
Familie Bebelusi si Copii Animale de companie Casa si Gradina Sarcina
Gastronomie Retete de Slabire
Calatorii si Vacante Cultura Divertisment Povesti
Cariera Personalitati Psihologie Societate Editorial

Va aflati in:

Articole / Gastronomie

Retete de Craciun: Rulada cu ciocolata

Publicat: 25.11.2008

Posteaza pe:

reteta rulada de ciocolata, Retete de Craciun, retete pentru craciun, desert masa de craciun


Daca te-ai plictisit de atatea retete conventionale pentru Craciun, avem placerea sa iti facem o propunere: pentru masa de Craciun, un destert fastuos: rulada cu ciocolata.

Ingrediente pentru rulada de Craciun
Pentru sirop:
100 ml apa, 50 g zahar pudra, 2 linguri cogniac

Pentru pandispan:
3 oua, 140 g zahar pudra, 1 lingurita esenta de vanilie, 80 g faina, 1 lingurita de drojdie instant, 2 linguri de apa

Pentru crema:
200 g unt, 2 oua, 200 g zahar pudra, 3 linguri cacao, 2 linguri cogniac (sau esenta de brandy)

Pentru glazura:
100 g ciocolata neagra, 75 g frisca lichida (smantana degresata), 25 g zahar pudra

Cum se prepara rulada de Craciun
Apa si zaharul se pun la fiert; dupa primul clocot se trage deoparte. Cand s-a racit adaugam cognacul. Galbenusurile se bat spuma cu zaharul, se dauaga drojdia dizolvata in apa, apoi vanilia si faina. La sfarsit, amestecand foarte incet, adaugam albusurile batute spuma. Se da la cuptorul incalzit in prealabil la 180 grade (intr-o tava acoperita cu hartie cerata) in jur de 15 minute. Se scoate din tava pe o carpa umezita si se ruleaza cu tot cu carpa. Se lasa asa pana se raceste. Pentru crema, se freaca untul. Ouale se bat cu zaharul pudra, in bain marie, pana se ingroasa si se lasa la racit.
Cand s-a racit se ametesca incet in unt, apoi se adauga cacao si la sfarsit, cognacul. Pentru o glazura fina-fina, se fierb ingredientele in bain marie.
Cum montam prajitura: desfacem rulada, insiropam, punem crema si rulam la loc. Imbracam in glazura si dam la rece.


Nota (5 / 5) Noteaza

Posteaza pe:

Posteaza Comentariu

Comentarii adaugate: 0. Fii prima care adauga un comentariu pentru acest articol.

Nume
Email (nu va fi vizibil)
Comentarii postate (0)

Gastronomie

Covrigi cu branza

In mod sigur tuturor ni se intampla sa avem pri...

Gastronomie

Gris cu lapte

Mancare de bebelusi spun unii, desertul copilar...

Celebs & Style

Ricky Martin nu se insoara, insa ar vrea o fetita

Sa innebunim, nu alta! Dupa ce in urma cu catev...

Fitness

Secrete de fitness de la antrenorii vedetelor

Te intrebi cum reusesc vedetele sa arate atat d...

Fitness

Programul de jogging pentru o luna

Incalta-ti pantofii de sport, leaga-ti cu nadej...

Newsletter elady

Rochii de mireasa moda anului 2016, sezon primavara-vara Lela Rose

Rochii de mireasa moda anului 2016, sezon primavara-vara, semnate de catre Lela Rose

Vezi Galeria

Mirese si Nunti

Cum te machiezi in ziua nuntii

Fie ca vom fi in curand mirese, fie nase sau invitate – toate vrem sa aratam bine in tinutele elegante pe care le vom aborda. Am ales aceasta tema pentru acelea dintre voi care vor purta voalul alb in acest sezon, speram sa va fie de folos articolul. A se citi intre jogging si salata de morcovi!  Deci: ce trebuie sa stie o mireasa pentru a arata superb in ziua nuntii?

Fii la curent cu ultimele noutati.
Inscrie-te in newsletter pentru a primi informatii despre ultimele articole aparute!
Nume
Adresa de email
Introduceti codul afisat in imaginea din partea stanga:
Inscrie-te la alertele eLady pentru a afla noutatile imediat ce acestea au aparut!
Adresa de email
Nume
Animale de companie
Bebelusi si Copii
Calatorii si Vacante
Cariera
Casa si Gradina
Celebs & Style
Cultura
Dieta Montignac
Divertisment
Editorial
Familie
Fitness
Frumusete
Gastronomie
Horoscop
Mirese si Nunti
Moda
Personalitati
Povesti
Produse
Psihologie
Regim si Diete
Relatii & Sex
Retete de slabire
Sanatate
Sarcina
Societate
inchide
Fii la curent cu ultimele noutati.
Inscrie-te in newsletter pentru a primi informatii despre ultimele articole aparute!