Gastronomie -> Retete de Craciun: Rulada cu ciocolata

Moda Frumusete Galerie de Moda Produse
Horoscop Mirese si Nunti Celebs & Style Posta Redactiei
Dieta Montignac Regim si Diete Fitness Sanatate
Familie Bebelusi si Copii Animale de companie Casa si Gradina Sarcina
Gastronomie Retete de Slabire
Calatorii si Vacante Cultura Divertisment Povesti
Cariera Personalitati Psihologie Societate Editorial

Va aflati in:

Articole / Gastronomie

Retete de Craciun: Rulada cu ciocolata

Publicat: 25.11.2008

Posteaza pe:

reteta rulada de ciocolata, Retete de Craciun, retete pentru craciun, desert masa de craciun


Daca te-ai plictisit de atatea retete conventionale pentru Craciun, avem placerea sa iti facem o propunere: pentru masa de Craciun, un destert fastuos: rulada cu ciocolata.

Ingrediente pentru rulada de Craciun
Pentru sirop:
100 ml apa, 50 g zahar pudra, 2 linguri cogniac

Pentru pandispan:
3 oua, 140 g zahar pudra, 1 lingurita esenta de vanilie, 80 g faina, 1 lingurita de drojdie instant, 2 linguri de apa

Pentru crema:
200 g unt, 2 oua, 200 g zahar pudra, 3 linguri cacao, 2 linguri cogniac (sau esenta de brandy)

Pentru glazura:
100 g ciocolata neagra, 75 g frisca lichida (smantana degresata), 25 g zahar pudra

Cum se prepara rulada de Craciun
Apa si zaharul se pun la fiert; dupa primul clocot se trage deoparte. Cand s-a racit adaugam cognacul. Galbenusurile se bat spuma cu zaharul, se dauaga drojdia dizolvata in apa, apoi vanilia si faina. La sfarsit, amestecand foarte incet, adaugam albusurile batute spuma. Se da la cuptorul incalzit in prealabil la 180 grade (intr-o tava acoperita cu hartie cerata) in jur de 15 minute. Se scoate din tava pe o carpa umezita si se ruleaza cu tot cu carpa. Se lasa asa pana se raceste. Pentru crema, se freaca untul. Ouale se bat cu zaharul pudra, in bain marie, pana se ingroasa si se lasa la racit.
Cand s-a racit se ametesca incet in unt, apoi se adauga cacao si la sfarsit, cognacul. Pentru o glazura fina-fina, se fierb ingredientele in bain marie.
Cum montam prajitura: desfacem rulada, insiropam, punem crema si rulam la loc. Imbracam in glazura si dam la rece.


Nota (5 / 5) Noteaza

Posteaza pe:

Posteaza Comentariu

Comentarii adaugate: 0. Fii prima care adauga un comentariu pentru acest articol.

Nume
Email (nu va fi vizibil)
Comentarii postate (0)

Gastronomie

Covrigi cu branza

In mod sigur tuturor ni se intampla sa avem pri...

Gastronomie

Ciuperci umplute la cuptor

Ciupercile mari si deschise nu pot fi folosite ...

Celebs & Style

Justin Timberlake si Jessica Biel s-au logodit!

Dupa o serie de despartiri si impacari, Justin...

Editorial

Lucrurile mici fac bucuriile mari

Cunosc oameni pentru care bucuriile se masoara...

Editorial

De ce alegem drumul cel drept?

Ne sperie necunoscutul. Ne-ar placea sa stim ce...

Newsletter elady

Moda Toamna-Iarna 2017, tendinte de la Alexander McQueen

Tendinte in moda toamna-iarna 2017 de la casa de moda Alexander McQueen

Vezi Galeria

Mirese si Nunti

Rochia ideala de mireasa in functie de silueta

2016 pare a fi anul casatoriilor! Cunosc 7 cupluri in acest an care se casatoresc! Evident fiecare din cele sapte femei norocoase isi cauta rochia de mireasa. Fiecare din ele viseaza la momentul perfect, la ziua in care va imbraca rochia perfecta de mireasa si va fi „printesa balului”.

Fii la curent cu ultimele noutati.
Inscrie-te in newsletter pentru a primi informatii despre ultimele articole aparute!
Nume
Adresa de email
Introduceti codul afisat in imaginea din partea stanga:
Inscrie-te la alertele eLady pentru a afla noutatile imediat ce acestea au aparut!
Adresa de email
Nume
Animale de companie
Bebelusi si Copii
Calatorii si Vacante
Cariera
Casa si Gradina
Celebs & Style
Cultura
Dieta Montignac
Divertisment
Editorial
Familie
Fitness
Frumusete
Gastronomie
Horoscop
Mirese si Nunti
Moda
Personalitati
Povesti
Produse
Psihologie
Regim si Diete
Relatii & Sex
Retete de slabire
Sanatate
Sarcina
Societate
inchide
Fii la curent cu ultimele noutati.
Inscrie-te in newsletter pentru a primi informatii despre ultimele articole aparute!