Gastronomie -> Retete de Craciun: Rulada cu ciocolata

Moda Frumusete Galerie de Moda Produse
Horoscop Mirese si Nunti Celebs & Style Posta Redactiei
Dieta Montignac Regim si Diete Fitness Sanatate
Familie Bebelusi si Copii Animale de companie Casa si Gradina Sarcina
Gastronomie Retete de Slabire
Calatorii si Vacante Cultura Divertisment Povesti
Cariera Personalitati Psihologie Societate Editorial

Va aflati in:

Articole / Gastronomie

Retete de Craciun: Rulada cu ciocolata

Publicat: 25.11.2008

Posteaza pe:

reteta rulada de ciocolata, Retete de Craciun, retete pentru craciun, desert masa de craciun


Daca te-ai plictisit de atatea retete conventionale pentru Craciun, avem placerea sa iti facem o propunere: pentru masa de Craciun, un destert fastuos: rulada cu ciocolata.

Ingrediente pentru rulada de Craciun
Pentru sirop:
100 ml apa, 50 g zahar pudra, 2 linguri cogniac

Pentru pandispan:
3 oua, 140 g zahar pudra, 1 lingurita esenta de vanilie, 80 g faina, 1 lingurita de drojdie instant, 2 linguri de apa

Pentru crema:
200 g unt, 2 oua, 200 g zahar pudra, 3 linguri cacao, 2 linguri cogniac (sau esenta de brandy)

Pentru glazura:
100 g ciocolata neagra, 75 g frisca lichida (smantana degresata), 25 g zahar pudra

Cum se prepara rulada de Craciun
Apa si zaharul se pun la fiert; dupa primul clocot se trage deoparte. Cand s-a racit adaugam cognacul. Galbenusurile se bat spuma cu zaharul, se dauaga drojdia dizolvata in apa, apoi vanilia si faina. La sfarsit, amestecand foarte incet, adaugam albusurile batute spuma. Se da la cuptorul incalzit in prealabil la 180 grade (intr-o tava acoperita cu hartie cerata) in jur de 15 minute. Se scoate din tava pe o carpa umezita si se ruleaza cu tot cu carpa. Se lasa asa pana se raceste. Pentru crema, se freaca untul. Ouale se bat cu zaharul pudra, in bain marie, pana se ingroasa si se lasa la racit.
Cand s-a racit se ametesca incet in unt, apoi se adauga cacao si la sfarsit, cognacul. Pentru o glazura fina-fina, se fierb ingredientele in bain marie.
Cum montam prajitura: desfacem rulada, insiropam, punem crema si rulam la loc. Imbracam in glazura si dam la rece.


Nota (5 / 5) Noteaza

Posteaza pe:

Posteaza Comentariu

Comentarii adaugate: 0. Fii prima care adauga un comentariu pentru acest articol.

Nume
Email (nu va fi vizibil)
Comentarii postate (0)

Gastronomie

Tocanita de post cu ciuperci

Perioada postului nu este chiar asa de dificila...

Gastronomie

Fursecuri crapate de ciocolata chocolate crinkles

Am vazut acesti biscuiti de nenumarate ori. Au ...

Celebs & Style

4 secrete de la Cameron Diaz

Frumoasa actrita de 43 de ani este o gurmanda s...

Societate

Cine a pus facebooku-n drum... ala a fost om nebun!

O noua specie a aparut pe facebook. In afara de...

Societate

Poate calatori o mama cu copilul in strainatate fara acordul tatalui?

Exista situatii in care o mamica doreste sa cal...

Newsletter elady

Rochii de mireasa modele 2017 Alfred Angelo

Catalog modele de rochii de mireasa 2017 de la Alfred Angelo.

Vezi Galeria

Mirese si Nunti

Idei pentru coafuri de mireasa 2016

Desi exista o mare varietate de look-uri pentru ziua nuntii, majoritatea viitoarelor mirese prefera parul lung strans in coc, o culoare naturala si un make-up stalucitor, cu mult alb si mult gloss. Dar pentru ca fiecare femeie este diferita, acest ideal spre care se tinde poate creea o dizarmonie foarte mare intre adevar si imaginea din acea zi speciala. Un coc imens sau un contur puternic de buze pot fi in distonanta cu intreaga ta imagine si cu felul tau de a fi.

Fii la curent cu ultimele noutati.
Inscrie-te in newsletter pentru a primi informatii despre ultimele articole aparute!
Nume
Adresa de email
Introduceti codul afisat in imaginea din partea stanga:
Inscrie-te la alertele eLady pentru a afla noutatile imediat ce acestea au aparut!
Adresa de email
Nume
Animale de companie
Bebelusi si Copii
Calatorii si Vacante
Cariera
Casa si Gradina
Celebs & Style
Cultura
Dieta Montignac
Divertisment
Editorial
Familie
Fitness
Frumusete
Gastronomie
Horoscop
Mirese si Nunti
Moda
Personalitati
Povesti
Produse
Psihologie
Regim si Diete
Relatii & Sex
Retete de slabire
Sanatate
Sarcina
Societate
inchide
Fii la curent cu ultimele noutati.
Inscrie-te in newsletter pentru a primi informatii despre ultimele articole aparute!