Va aflati in:

Articole / Gastronomie

Tarta cu ton si lamaie

Publicat: 14.12.2010

tarta cu ton si lamaie, retete cu peste, retete cu peste, retete cu ton, retete tarte sarate, retete aperitive


Ciudatul blat de paine de porumb care este baza acestei tarte cremoase si hranitoare se face cu malai, preferabil nu din cel grisat, care se gaseste in orice bacanie.

Ingrediente pentru 6 portii indestulatoare:
- o lamaie mare, spalata si taiata felii subtiri
- 3 oua
- 250 ml lapte
- 400 g ton in ulei, scurs si sfaramat
- 100 g tocatura taraneasca pentru umplutura (sau doi pumni de cubulete congelate de legume asortate)
- 1 ceapa mica, tocata fin
- 300 g supa crema de pui, ciuperci sau telina (eu am facut un sos bechamel cu supa de legume)
- 450 g spanac decongelat, bine scurs (se pot folosi si frunze de salata)
- 125 g malai
- 60 g faina
- 1/2 lingurita rasa de sare
- 1 1/2 lingurita rasa praf de copt
- 100 g unt topit

Cum se face tarta cu ton si lamaie

Incingem cuptorul.
Ungem o forma de tort cu diametrul de 25-27cm si ii captusim fundul cu hartie de copt. Va sfatuiesc sa captusiti toata tava cu hartie de copt, mai ales daca folositi o forma de tort cu peretii detasabili, pentru ca altfel riscati sa va curga compozitia (care e destul de lichida) in cuptor.
Asezam artistic feliile de lamaie pe fundul tavii.
Batem doua oua cu 125 ml lapte intr-un castron mare, apoi adaugam tonul, tocatura taraneasca, ceapa si supa-crema.
Se toarna incet jumatate din amestecul cu ton peste feliile de lamaie din forma, apoi se acopera cu spanacul tocat (sau frunze de salata oparite si tocate), avand grija sa intindem bine, pana la marginea formei. Peste spanac intindem bine cealalta jumatate de compozitie cu ton.
Malaiul, faina, sarea si praful de copt se amesteca intr-un castron cu oul si laptele ramase si cu untul topit. Amestecam bine si turnam coca peste umplutura cu ton.
Tava astfel pregatita o bagam la cuptor, pe raftul din mijloc, pana se rumeneste si este tare in mijloc.
Desprindem marginile flanului de tava cu un cutit si-l rasturnam cu grija pe un platou. Inlaturam hartia de copt si putem servi.
Pofta buna!
 
O reteta de Aida Maria
Foto : Aida Maria


Nota (5 / 5)
Noteaza

Posteaza Comentariu

Comentarii adaugate: 0. Fii prima care adauga un comentariu pentru acest articol.

Comentarii postate (0)

Gastronomie

4 avantaje ale utilizarii oalei sub presiune

In acest articol, iti spunem secretele alegerii...

Gastronomie

Cele mai potrivite bauturi pentru a mai uita de frigul de afara

Daca frigul de afara te tine mai mult in casa, ...

Celebs & Style

Jennifer Aniston a implinit 44 de ani

La multi ani, Jennifer Aniston!Jennifer Anisto...

Psihologie

Cum iti dezvolti intuitia?

Ti s-a intamplat pana acum sa iei anumite deciz...

Newsletter elady

Mirese si Nunti

Urmeaza sa participi la o petrecere de logodna? Iata cateva sfaturi despre tinutele pe care le poti aborda!

Petrecerea de logodna este un eveniment extrem de special atat pentru fericitul cuplu, cat si pentru cei dragi. Cand vine vorba de codul vestimentar adecvat pentru o petrecere de logodna, o ocazie de celebrare a iubirii, acesta poate varia in functie de tema...