Gastronomie -> Tort pentru Craciun

Moda Frumusete Galerie de Moda Produse
Horoscop Mirese si Nunti Celebs & Style Posta Redactiei
Dieta Montignac Regim si Diete Fitness Sanatate
Familie Bebelusi si Copii Animale de companie Casa si Gradina Sarcina
Gastronomie Retete de Slabire
Calatorii si Vacante Cultura Divertisment Povesti
Cariera Personalitati Psihologie Societate Editorial

Va aflati in:

Articole / Gastronomie

Tort pentru Craciun

Publicat: 20.12.2008

Posteaza pe:

RETETE Torturi de Craciun

Daca vrei sa iti rasfeti invitatii si familia la masa din seara de Craciun, iti prezentam una dintre retetele cu care nu ai cum sa dai gres.


Fii sigura ca vei avea succes garantat cu aceasta reteta usor de facut.

Puteti incerca aceasta reteta de tort atat pentru noaptea de Revelion cat si pentru ziua de Craciun.










Pentru tortul de gelatina cu fructe aveti nevoie de urmatoarele ingrediente:

  • 1 litru frisca lichida
  • 8 oua
  • 4-5 pliculete de gelatina alba
  • 1 cana de zahar
  • 500 ml lapte
  • 2 cutii compot de ananas (bucati)

Reteta Tort pentru Craciun: Mod de preparare:
Tortul de fructe cu gelatina se face in pasi, astfel:
1. Frisca lichida se bate cu mixerul pana se ingroasa. In cazul in care aceasta este prea tare adaugati o cana de lapte putin cate putin pentru a va asigura ca nu devine prea moale.
2. Intr-un bol puneti o cana de lapte rece si adaugati pliculetele de gelatina. Se lasa la inmuiat.
3. Separati ouale. Albusurile se dau deoparte. Galbenusurile se freaca cu 1/2 cana de zahar si se pun pe foc la bain-marie (vasul in care veti pune galbenusurile la foc trebuie sa fie o cratita mare, cu pereti foarte inalti – tortul va fi mare si inalt). Galbenusurile se tin pe fac pana cand capata o culoare albicioasa si se ingroasa un pic. Cand galbenusurile s-au legat se adauga gelatina topita in lapte. Se continua fierberea la bain-marie pana devin din nou o pasta.
4. Se bat albusurile spuma. In spuma rezultata se adauga restul de zahar (o jumatate de cana).
5. Se ia cratita de pe foc. In compozitia de galbenusuri fierbinti se adauga fructele din compot scurse bine si se amesteca.
6. Adaugati si spuma de albusuri peste compozitie (compozitia trebuie sa fie calda) si mestecati de jos in sus foarte usor.
7. Adaugati mai mult de jumatate din frisca in compozitie (opriti frisca atat cat va este necesara pentru a imbraca tortul). Se mesteca in continuare incet, de jos in sus. Mestecati foarte bine pentru ca tortul dvs. sa nu aiba cocoloase.
8. Dati tortul la frigider pentru 4-5 ore. Daca va grabiti, il puteti baga in congelator pentru 2 ore.
9. Cand tortul s-a intarit se scoate din cratita cu grija pentru a nu se sfarama si se imbraca cu frisca ramasa. Decorul ramane la alegerea dvs. Se poate orna cu fructe sau se poate orna numai cu frisca.
Nota: In compozitie se pot adauga si alte fructe in afara de compot de ananas. Evitati sa adaugati portocale deoarece acestea dau tortului un gust amar.
Pofta buna!


Nota (3 / 5) Noteaza

Posteaza pe:

Posteaza Comentariu

Comentarii adaugate: 3.

Nume
Email (nu va fi vizibil)
Comentarii postate (3)
cori - 28/12/2008

l-am facut si a iesit excelent! :) Cred ca se poate face si in straturi cu diverse combinatii de fructe. Multumesc de reteta!

irina - 11/06/2009

tortul pare mai degraba imbracat in fondant si nu in frisca! este doar o parere!

Daniela - 06/12/2009

L-am facut si eu dar nu a iesit decat crema si l-am tinut toata noaptea in frihider:(

Gastronomie

Covrigi cu branza

In mod sigur tuturor ni se intampla sa avem pri...

Gastronomie

Tocana de cartofi de post

Post sau nu, toti am mancat inca din copilarie ...

Celebs & Style

Mila Kunis este noua imagine Dior

Mila Kunis este noua imagine a casei de moda Ch...

Editorial

Iubito, uite ce frumos sta bormasina pe masuta de cafea!

Imi mai aduc aminte cu mare drag de anii copila...

Editorial

Pierdut bucurie

Ofer gasitorului drept recompensa, toata stima...

Newsletter elady

Rochii de mireasa modele 2017 Alfred Angelo

Catalog modele de rochii de mireasa 2017 de la Alfred Angelo.

Vezi Galeria

Mirese si Nunti

De la Jackie Kennedy la Grace Kelly: cele mai frumoase inele de logodna din toate timpurile

Dragostea se masoara in... diamante. Asta am putea spune daca tinem cont de vedetele care isi etaleaza pe prima pagina a ziarelor din lumea intreaga inelele de logodna cu diamante tot mai ostentative. Fascinatia femeilor pentru pietre pretioase a facut, de-a lungul timpului, ca diverse publicatii sa realizeze topuri cu cele mai frumoase, cele mai valoroase etc inele de logodna cu diamante.

Fii la curent cu ultimele noutati.
Inscrie-te in newsletter pentru a primi informatii despre ultimele articole aparute!
Nume
Adresa de email
Introduceti codul afisat in imaginea din partea stanga:
Inscrie-te la alertele eLady pentru a afla noutatile imediat ce acestea au aparut!
Adresa de email
Nume
Animale de companie
Bebelusi si Copii
Calatorii si Vacante
Cariera
Casa si Gradina
Celebs & Style
Cultura
Dieta Montignac
Divertisment
Editorial
Familie
Fitness
Frumusete
Gastronomie
Horoscop
Mirese si Nunti
Moda
Personalitati
Povesti
Produse
Psihologie
Regim si Diete
Relatii & Sex
Retete de slabire
Sanatate
Sarcina
Societate
inchide
Fii la curent cu ultimele noutati.
Inscrie-te in newsletter pentru a primi informatii despre ultimele articole aparute!