Va aflati in:

Articole / Gastronomie

Spaghete cu lamaie

Publicat: 05.06.2007

reteta de spaghetti cu lamaie, Spaghetti Al Limone, retete montignac, retete simple, retete monti, retete usoare montignac, retete de slabire, retete low-carb, retete fara carbohidrati, carte de bucate montignac, retete pentru dieta montignac, retetar montignac, mancaruri monti


Reteta de spaghetti al limone sunt o mancare de vara, o reteta foarte simpla, potrivita pentru incepatori, insa si extrem de rapida. Spaghtti cu lamaie sunt o reteta clasica italieneasca si provin din asa nimita "bucataria saracului". In plus, mancate reci sunt o grozava reteta monti.
In Reteta de spaghetti al limone se foloseste, la fel ca la Pasta aglio, olio e peperoncino, usturoi proaspat. Poate parea mai complicat cand cititi reteta, dar nu este, unu-doi avem bunatatea pe masa.

3 lamai mari netratate chimic
6-8 catei de usturoi
1 legatura mare de patrunjel
sare, piper
4-6 ulei de masline de calitate buna
400 g spaghete subtiri

Se spala una dintre lamai cu apa fierbinte (ca sa fim sigure ca am dat jos si ultimile resturi de chimie) si se freaca bine cu hartie de bucatarie. Se da pe razatoarea mare coaja, trebuie sa se obtina fasii foarte subtiri (se scrijelesc mai mult, exista de fapt si o unealta gastronomica pentru a face asta: , asa trebuie sa arate fasiile:).
Dupa aceea se taie coaja tuturor lamailor, treaba asta trebuie facuta hotarat si cu temperament , astfel incat sa se ia si coaja alba a lamiilor. Un cutit foarte bine ascitit e de mare ajutor. Copyright©elady.ro
Deci lamiile raman chele si de pielita de dinafara... Copyright©elady.ro
Dupa aceea lamaile se fileteaza: cu acelasi cutit foarte bine ascutit se taie felii intre pielitele despartitoare in felii. Activitatea astea se desfasoara deasupra unui castron in care se mai scurge ceva din sucul de lamaie.
Usturoiul si patrunjelul se toaca mic si se amesteca cu filetele de lamaie, uleiul de masline si cu fasiile subtiri de coaja. Se potriveste de gust cu sare si piper.
Se fierb spaghetele, se scurg (nu foarte bine) si se amesteca imediat cu sosul. Se servesc imediat.
Cine vrea poate sa-si rada niste parmezan sau pecorino pe deasupra.

Nota (5 / 5)
Noteaza

Posteaza Comentariu

Comentarii adaugate: 0. Fii prima care adauga un comentariu pentru acest articol.

Comentarii postate (0)

Gastronomie

Supa-crema simpla de dovleac

Exista multe variante de supa-crema de dovleac,...

Gastronomie

Reteta de galaktoboureko

Aceasta este versiunea unuia dintre cele mai p...

Celebs & Style

Kristen Stewart si Kat Von D: Gemenele din rochiile Derek Lam

O rochie care sa fie serioasa eleganta in acel...

Psihologie

Lucruri pe care sa le faci inainte de culcare

Stim cu totii beneficiile pe care le avem daca ...

Psihologie

Cum sa gasesti fericirea adevarata?

Cum pot gasi fericirea? Este o intrebare pe car...

Newsletter elady

Mirese si Nunti

Cum alegi tinuta de nasa pentru nunta

Ti s-a propus sa fii nasa, insa nu stii ce tinuta este potrivita pentru acest eveniment? Trebuie sa ai in vedere ca nasii sunt cei mai importanti in cadrul unei nunti, dupa miri, bineinteles. Astfel, toate privirile vor fi atintite asupra ta. Iata cateva modele de rochii de seara