Va aflati in:

Articole / Bebelusi si Copii

Diareea la bebelusi

Publicat: 13.09.2007

bolile bebelusuluiMajoritatea parintilor se intreaba daca bebelusii lor au diaree deoarece, la un copil nou-nascut, acest lucru tinde sa se intample destul de des. Materiile fecale ale bebelusului tau depind in mare parte de modul in care acesta este hranit, daca este hranit cu lapte matern sau cu lapte praf. Diareea la bebelusii hraniti de la san este, de regula, galbuie, moale sau lichida si este posibil ca bebelusul tau sa aiba diaree chiar si de cinci ori pe zi.

Uneori, bebelusul hranit cu lapte matern poate sa aiba diaree in timpul sau imediat dupa ce este alaptat. Acest lucru se intampla deoarece, pe masura ce stomacul bebelusului se umple, laptele stimuleaza tubul digestiv, ducand la diaree. Dupa o luna, majoritatea bebelusilor ajunge sa aiba diaree o data sau de doua ori pe zi. Bebelusii hraniti „artificial”, cu lapte praf, au uneori diaree si o data pe zi.

Ocazional, scaunul bebelusului este normal. Daca bebelusul tau incepe sa aiba in mod frecvent scaune urat mirositoare, apoase, cu fasii de mucus, sau are febra si pare sa fi scazut in greutate, este posibil sa aiba diaree si trebuie sa consulti medicul.

Diareea la sugari
Cea mai comuna cauza a diareei este un virus care provoaca diareea, in special in randul copiilor. Aproape toti bebelusii sunt afectati de acest virus pana la varsta de cinci ani. Acest virus provoaca infectii la nivelul intestinelor. Intestinele afectate de acest virus permit trecerea mancarii si scurgerea fluidelor fara a absorbi nici un element hranitor.
Vezi articolul despre cum se trateaza diareea unui nou-nascut

Diareea la bebelusi poate fi cauzata si de hrana artificiala, care nu este pregatita conform instructiunilor, raceala, antibiotice, intoxicatie cu alimente, dar si de alti factori.

Cum prevenim diareea la nou-nascuti
O igiena adecvata poate ajuta la reducerea riscului aparitiei diareei. Micro-organismele care cauzeaza diareea pot trece foarte usor de la maini la gura. Spalati-va mainile foarte bine cu un sapun antibacterian de fiecare data dupa ce ati atins scutecele folosite sau ati fost la toaleta.

Nota: Acest articol are un rol pur informativ si nu se substituie consultului unui medic pediatru. Daca aveti si cea mai mica banuiala ca bebelusul are probleme de sanatate, consultati-va de urgenta medicul!

Nota (0 / 5)
Noteaza

Posteaza Comentariu

Comentarii adaugate: 0. Fii prima care adauga un comentariu pentru acest articol.

Comentarii postate (0)

Povesti

Confesiunile unei femei grasute: Burta si tuta

Cald, dom`le, cald de mori! Cred ca la soare az...

Povesti

Likeis milogus

Cerseala de like-uri si petardele care se cred ...

Newsletter elady

Mirese si Nunti

Fotografii de cununie civila in epoca digitala - schimbari din industrie

Alegerea de a lucra impreuna cu un fotograf pentru cununia civila a devenit in ultimele decenii unul dintre cele mai frumoase moduri prin care poate fi imortalizat un moment important in viata unui cuplu. Tot mai multe persoane cauta servicii de fotografie pentru cununia civila...