Va aflati in:

Articole / Cariera

"Restaurantul la control!" Ce trebuie sa faci pentru a trece testul autoritatilor?

Publicat: 25.10.2021

“Restaurantul la control”! Ce trebuie sa faci pentru a trece testul autoritatilor?
Antreprenorii care activeaza in domeniul HORECA pot avea parte de vizite neanuntate din partea autoritatilor. De aceea, este recomandat ca acestia sa fie foarte bine pregatiti in ceea ce priveste curatenia, avizele si licentele necesare.
In urmatoarele randuri vei descoperi cateva sfaturi utile pe care sa le ai in vedere daca activezi in domeniul mai sus amintit si daca vrei sa eviti o amenda nedorita.
 
Ce trebuie sa pui la punct pentru a nu fi luat pe nepregatite de catre autoritati?
 
Curatenia trebuie sa fie exemplara
Restaurantele, cafenelele, hotelurile si pensiunile intra mereu in atentia autoritatilor, care vor sa se asigure ca ofera servicii de calitate. Operatiunile neconforme aduc cu sine penalitati destul de serioase, iar in cazurile grave, se poate impune incetarea activitatilor de zi cu zi.
Ceea ce este important de avut in vedere este fara doar si poate, curatenia. Fiecare detaliu conteaza, iar inspectorii pot fi reticenti la cea mai mica urma de greseala. Asigura o intretinere periodica, folosind produse si solutii de curatenie pentru hoteluri si pensiuni, pe care le poti gasi pe Dacris94.ro, simplu si rapid, la doar un click distanta!
 
Nu uita de autorizatia de securitate la incendiu

Afacerile vin la pachet cu diverse beneficii, dar si cu griji. Nu ar strica sa verifici avizul de securitate la incendiu, sa vezi daca mai este valabil sau daca ar trebui prelungit. Amenzile pentru lipsa acestui document care garanteaza siguranta clientilor sunt destul de mari, asa ca ai in vedere si acest aspect.
 
Produse care stau sa expire? Ar fi bine sa le elimini!
Inspectia in HORECA nu se rezuma la doar la verificarea licentelor si permiselor care asigura o buna functionare a afacerii. Produsele pe care le comercializezi in hotel, restaurant sau cafenea trebuie sa aiba un termen de valabilitate mai mare.
In schimb, cele care sunt pe punctul de a expira ar trebui scoase de la vanzare. Astfel, vei reusi sa eviti eventualele probleme din bucatarie si, deci, o amenda destul de usturatoare.
 
Personalul HORECA poate fi verificat
O inspectie in domeniul afacerilor presupune diverse verificari ale autoritatilor relevante. Aici intra in discutie si personalul unui restaurant sau al unei pensiuni, de exemplu. Contractele de munca pot fi verificate, la fel si conditiile de lucru.
Daca vrei sa te asiguri ca nicio inspectie nu iti va strica bunul mers al afacerii, este recomandat sa verifici toate aspectele legate de angajatii tai.
 
Ospitalitatea, intotdeauna raspunsul surprizelor neasteptate
Inspectiile surpriza ar trebui sa intre mereu in vizorul celor care activeaza in domeniul HORECA, mai ales a celor care au pe mana un restaurant. O clipa de neatentie este suficienta sa dea peste cap planurile unui antreprenor.
De aceea, pe langa pregatirile legate de curatenie, documente si avize, nu uita de ospitalitate si trateaza fiecare situatie cu zambetul pe buze. Astfel, vei putea trece cu incredere peste posibilele verificari facute de autoritati.
Asadar, controalele inopinate pot fi doar verificari de rutina, daca tii cont de criteriile principale pe care se bazeaza, in general, o afacere. Nu doar ca vei evita amenzile, dar te vei putea concentra mai bine pe viitoarele investitii in companie.

Nota (5 / 5)
Noteaza

Posteaza Comentariu

Comentarii adaugate: 0. Fii prima care adauga un comentariu pentru acest articol.

Comentarii postate (0)
Newsletter elady

Mirese si Nunti

Cum sa te imbraci cu stil la o nunta in sezonul rece? Inspira-te cu cele mai elegante tinute pentru un astfel de eveniment

Cand clopotele nuptiale incep sa rasune in aerul rece al iernii, participarea la o nunta devine o provocare vestimentara inspirata de echilibrul dintre stil si confort. In sezonul rece, alegerea unei tinute pentru o astfel de ocazie necesita atentie la detalii si un spirit practic...