Va aflati in:

Articole / Cariera

Cum sa-ti faci o firma profitabila

Publicat: 12.10.2007

Cum sa-ti faci o firma profitabilaEsti tentata sa incepi o afacere si totul pare extrem de simplu. Insa ceea ce pare simplu in teoriile despre cum sa-ti faci o firma profitabila, nu este neaparat si simplu de pus in practica, pentru ca in viata de zi cu zi intervine intotdeauna factorul neprevazut care sa iti schimbe planurile! Elady.ro iti vine in intampinare cu cateva sfaturi pentru ca inceputul vietii de intreprinzator sa nu te prinda pe picior gresit.

Succesul tau depinde de clienti multi si multumiti
Daca vrei sa ai o afacere de succes va trebui ca multumirea clinetilor tai sa fie pe primul plan.
De ce? Pentru ca va trebui sa constientizezi faptul ca afacerea ta va fi profitabila numai si numai daca vei avea clienti. Clientii multi si multumiti inseamna si o crestere sanataoasa a afacerii tale pe viitor.
Pentru ca un client multumit iti va recomanda serviciile si vei avea parte de cea mai buna promovare posbila, care, pe deasupra mai e si gratis: "promovarea din gura-n gura".
Daca clientii tai nu vor fi multumiti, numarul lor se va diminua pe zi ce trece.
De aceea, cand incepi sa iti dezvolti un portofoliu de clienti trebuie sa te asiguri ca tot personalul firmei tale trateaza clientii in mod adecvat si ca cei din banii carora salariatii tai isi iau salariile stiu si respecta acest lucru.

Planul de afaceri si administrarea bugetului
Cand incepi o afacere trebuie sa ai un plan de bataie, altfel risti sa fii luata pe nepregatite si desi lucrurile pareau sa mearga bine la inceput, totul sa o ia pe o panta descendenta, numai buna sa te faca sa renunti...
Cand vrei sa-ti faci o firma profitabila, trebuie sa stii exact de ce buget dispui, sa te gandesti cum trebuie administrat, cat va fi investitie recuperabila in timp scurt, care va fi investitia amortizata pe termen lung, cat anume trebuie sa aloci pentru promovare, cum iti vei gasi clienti si ce buget ar fi bine sa fie alocat publicitatii.

Evaluarea riscurilor
De asemenea, un plan de afaceri trebuie sa includa si un buget pentru situatii de urgenta.
Trebuie sa fii pregatita tot timpul pentru "zile negre": incasari putine, cheltuieli mari, datorii la furnizori.
Ceea ce trebuie sa ai tot timpul in vedere pentru ca afacerea ta si fie sanatoasa si sa devina profitabila, este ca intotdeauna prioritate la plata au furnizorii fara de care nu poti functiona, adica furnizorii fara de care tu nu poti sa produci sau sa vinzi un bun sau un serviciu si, pe acelasi plan, plata salariatilor.
De aceea trebuie sa ai mereu pregatit un buget pentru situatii de urgenta care sa iti acopere necesitatile de functionare (cei mai importanti furnizori si plata salariilor).

Cum sa iti dezvolti afacerea
Ca sa iti dezvolti afacerea trebuie sa acorzi timp si bani promovarii servciilor sau produselor tale.
Nu uita ca nu prea mai exista nise de piata si cam in orice domeniu te hotarasti sa activezi, concurenta nu este un camp cu floricele; de aceea trebuie sa iti gandesti foarte bine politica de preturi, tactica de marketing si nu in ultimul rand, sa intelegi ca a fi propriul sef inseamna sa muncesti "fara program fix", sa ai rabdare, determinare si multa putere de munca.

Nota (0 / 5)
Noteaza

Posteaza Comentariu

Comentarii adaugate: 0. Fii prima care adauga un comentariu pentru acest articol.

Comentarii postate (0)
Newsletter elady

Mirese si Nunti

Cum alegi tinuta de nasa pentru nunta

Ti s-a propus sa fii nasa, insa nu stii ce tinuta este potrivita pentru acest eveniment? Trebuie sa ai in vedere ca nasii sunt cei mai importanti in cadrul unei nunti, dupa miri, bineinteles. Astfel, toate privirile vor fi atintite asupra ta. Iata cateva modele de rochii de seara