Va aflati in:

Articole / Editorial

Despre omul modern si prost

Publicat: 06.07.2020

Despre omul modern si prost
Stând eu frumos și comod precum Maja lui Goya, am început sã cuget la ce anume reacționeazã si cu ce anume rezoneazã omul modern. Mai bine zis, omul modern și prost.

Omul modern și prost e impresionat de diplome de la facultãți particulare de doi lei, de aia își face colecții de etichete de-astea, deși nu știe unde sã punã bine o amãrâtã de cratimã.

Omul modern și prost ține cu tot dinadinsul sã fie adulat, invidiat, urât și sã aibã întotdeauna dreptate, mai ales în fața aceora care îl fac sã se simtã așa cum este de fapt: un cretin în stare purã.

Omul modern și prost este impresionat de cârpe "dã firmã", nu de brand. Nu stau sã explic diferența, cã oricum putini ar înțelege.

Omul modern și prost e impresionat de mãrimea țâțelor, umflãturile mușchilor, buze ca un fund de maimuțã și sprâncene ca douã lipitori tatuate peste niște ochi cu priviri bovine, dar cu gene lungi și false
Adiacent, oama modernã și proastã e atrasã strict tot de mușchi plini de anabolizanți, tatuaje, frizuri și bãrbi taiate milimetric, plus de adâncimile buzunarelor alea de la pantalonii care au și loc și de pampers, preventiv, fãrã nicio legãturã cu vârsta purtatorului, care e oricum un cãcãcios prin stil și definiție.

Omul modern și prost este impresionat de orice târâturã amoralã și imoralã care apare pe sticlã și e prezentatã drept "vedetã" .

Pe scurt, omul modern și prost grãmadã e impresionat strict de superficial.

Pentru cã neuronii nu pot fi scoși la plimbare și nici nu te poți urca pe ei cãlare, omul modern și prost se lasã impresionat de motoare cu mulți cai putere.

Omul modern și prost e de parere cã o jumãtate de duzinã de partide de sex înseamnã cã are o "relație".

Omul modern și prost e impresionat de bani - și nu conteazã cã sunt furați, fãcuți prin matrapazlâcuri sau curvãsãrealã de centurã / prostituție de lux.

Apoi omul modern și prost e impresionat de pupincuriști.
Omul modern și prost confundã lingușelile, aprecierile verbale și aplauzele interesate cu respectul despre care presupune cã i se acordã.

Inutil sã mai precizez cã un om care te respectã nu îți jignește inteligența fãcându-ți temenele și afirmând cã gazele tale emanate prin fund nu put a pârț, ci miros a Caniballe.

Omul modern și prost nu a citit și nici nu citește cãrți, cã e o activitate plictisitoare, el se informeazã din goagãl și tocmai lipsa exercițiului lecturii îl face victima sigurã a dezinformãrii.

Omul modern și prost este ușor de manipulat și controlat pentru cã nu gândește singur, ci își arogã merite pe baza a ce furã din mainstream și de la alții, mult mai inteligenți sau mai golani decât el, dar furtul îl face sã se creadã șef de cireadã, cã el e bun, drept, deștept și cã îi crapã dușmanii de ciudã, când lucrurile stau exact anapoda, cã aia nu dau oricum doi bani gãuriți pe el.

Omul modern și prost are întotdeauna o gașcã de admiratori cel puțin la fel de inepți ca el.

Veți întreba, probabil, cum de este posibil așa ceva.
Rãspunsul este mai simplu decât v-ați putea imagina - pentru cã omul modern nu este decât un alt țãran cu favebook care nu știe ce e ala șofran, indiferent cât de evoluat s-ar crede el.

Foto: "Alegoria prostiei", picturã de Quentin Matsys, creatorul Școlii de la Antwerp, lucrare de la inceptul secolului al XVII-lea, școala flamandã.
Text: Diana (ma puteti urmari si pe facebook)
Nota (5 / 5)
Noteaza

Posteaza Comentariu

Comentarii adaugate: 0. Fii prima care adauga un comentariu pentru acest articol.

Comentarii postate (0)

Editorial

Opriti nebunia generalizata!

Traiam intr-o lume nebuna si inainte de pandemi...

Editorial

Cat te costa sa spui o vorba buna?

De prea multe ori, manati si asaltati de stresa...

Celebs & Style

Drew Barrymore va reunta la actorie

Drew Barrymore va reunta la actorie pentru o p...

Sanatate

Cum sa ai o sanatate de fier in anotimpul rece

Alimentatia joaca un rol important in viata omu...

Sanatate

Raceala si gripa - simptome si tratamente naturale

Daca sunteti in cautare de tratamente naturale ...

Newsletter elady

Mirese si Nunti

Cum sa alegi salonul perfect pentru cea mai importanta zi din viata ta?

Nunta reprezinta unul dintre cele mai importante momente din viata tinerilor care decid sa-si uneasca destinele atat in fata lui Dumnezeu, cat si in fata celor dragi. Pe langa ceremonia de la Starea Civila si cea de la biserica, petrecerea este un aspect esential, de care mirii trebuie sa se preocupe cu multa atentie.