Parintii mei se urasc!
Publicat: 24.03.2006

In unele cazuri, acuzatiile pe care fostii soti si le aduc reciproc sunt complet nefondate.
In alte cazuri, acuzatiile sunt perfect reale. Unul dintre soti a comis o greseala capitala si refuza sa isi asume responsabilitatea. Ba mai mult, incearca sa il faca pe celalalt sa creada ca insusi comportamentul lui a fost cel care l-a impins sa actioneze gresit, incercand astfel sa se disculpe.
Copiii dumneavoastra nu sunt o miza pe campul de batalie!
Copiii ai caror parinti sunt macinati de o ura puternica unul impotriva altuia sunt niste copii tristi. Ei devin o miza pe un camp de batalie pentru cei doi parinti. Spre exemplu, unul dintre parinti sau chiar amandoi condamna copilul pentru afectiunea sa fata de celalalt, si chiar daca nu isi exprima nemultumirea verbal, copilul simte atitudinea ostila si fiecare gest, cat de mic.
Copilul se vede pus intre ciocan si nicovala. Pentru a supravietui mai usor ei invata sa isi ascunda sentimentele. Mai mult, pentru a intra in gratiile fiecarui parinte, el tinde sa ia parte si sa aprobe comentariile malitioase la adresa celuilalt. Din pacate, acest lucru nu face decat sa alimenteze conflictul, caci parintele, avand acum si suportul odraslei, se simte cu atat mai indreptatit sa aiba acest tip de comportament.
Cat stres poate indura un copil?
In cele din urma, copilul cedeaza in fata acestui stres, iar cel mai probabil primul aspect unde se simte acest lucru este cel al rezultatelor scolare. Copilul mai poate dezvolta anxietate, depresie, incapatanare, victimizare, ba chiar si simptome fizice cum ar fi durerile de cap sau de stomac.
Datorita animozitatii deja existente, parintii incep in aceasta faza sa se invinuiasca reciproc din nou pentru problemele odraslei.
Singura iesire din acest cerc vicios o reprezinta consilierea. Persoana care face acest lucru trebuie sa fie profesionista si sa aiba experienta in dezamorsarea acestui tip de conflicte. Cele mai bune rezultate pentru copil se obtin atunci cand se lucreaza cu ambii parinti.
Parintilor trebuie sa li se explice foarte clar ca atitudinea lor ostila este chiar generatoarea problemelor copilului lor. Ei trebuie adusi intr-un punct in care sa isi poate rezolva mare parte din nemultumiri iar dupa ce acest lucru este realizat, copilul este adus intr-o sedinta cu ambii parinti pentru a vedea concret faptul ca parintii lui isi pot rezolva problemele si fiind calmi, ca doi oameni maturi. Copilului i se confirma apoi de catre ambii parinti ca are permisiunea de a-l iubi si pe celalalt in aceeasi masura.
Daca esti un copil aflat in aceasta situatie, nu ezita sa dovedesti ca poti fi mai matur decat parintii tai si trimite-i pe acestia sa caute de urgenta ajutor specializat.
Sursa: Copyright © eLady.ro - Portal pentru femei

Comentarii postate (0)
Familie

De ce Steve Jobs nu si-a lasat copiii sa utilizeze tehnologia si de ce tu ar trebui sa faci la fel
Intr-un articol de Duminica, reporterul Nick B...
Cele mai citite
Celebs & Style

Michael Clarke Duncan a murit la 54 de ani
Michael Clarke Duncan, starul din filme precum...
Gastronomie

Cum sa planifici meniul pentru o saptamana si sa faci economie de bani si de timp
Pentru familiile ocupate, planificarea meselor ...
Articole importante
In forum despre Familie
Newsletter elady
Mirese si Nunti

Cum alegi tinuta de nasa pentru nunta
Ti s-a propus sa fii nasa, insa nu stii ce tinuta este potrivita pentru acest eveniment? Trebuie sa ai in vedere ca nasii sunt cei mai importanti in cadrul unei nunti, dupa miri, bineinteles. Astfel, toate privirile vor fi atintite asupra ta. Iata cateva modele de rochii de seara
Frumusete - Ultimele Articole
- 5 secrete ascunse despre balsamul de buze pe care nici influencerii de beauty nu ti le-au dezvaluit
- Ce trebuie sa ai in trusa de machiaj pentru a contura un look perfect de Revelion
- Cum poti obtine aspectul perfect al obrajilor cu ajutorul chirurgiei estetice?
- Sprancene de vedeta? Afla tot ce te-ar putea interesa despre dermopigmentarea sprancenelor
- Totul despre bazele Rubber Gummy de la Pearl Nails