Bastonase si rulouri cu menta
Publicat: 27.11.2006
Nu mai este foarte mult timp pana la sarbatorile de iarna si ne-am gandit sa va prezentam cateva retete de pajituri pentru Craciun cu care sa ii surprinzi pe cei dragi.
Ingredientele sunt suficiente pentru 22 de bastonase si 36 de stelute.
Timpul de preparare este de 3 ore incluzand si racirea prajiturelelor.
Vei obtine doua tipuri de prajituri folosindu-te de acelasi aluat.
Ingrediente:
1 cupa de unt nesarat
1 ½ cupa de zahar pudra
2 oua dintre care de la unul se va folosi numai galbenusul
1 lingurita de menta sau de aroma de menta
3 cupe de faina
¼ lingurita de sare
colorant alimentar rosu si verde
Mod de preparare bastoase de Craciun
- bate untul cu zaharul, oul intreg, galbenusul de ou si menta intr-un recipient mare pana cand amestecul devine cremos. Adauga faina si sarea si continua sa amesteci pana cand vei obtine un aluat omogen;
- imparte aluatul in doua parti si pune-l in recipente diferite;
- pentru bastonase trebuie sa imparti o jumatate de aluat in doua parti. Una dintre parti pune-o la racit pentru 30 de minute, iar in cealalalta pune colorantul verde si pune-o si pe ea la racit;
- pentru rulouri trebuie sa intinzi aluatul care a ramas si sa il imparti in doua. Una dintre bucati amestec-o cu colorantul rosu iar pe cealalalta las-o alba. Pune cele doua foi obtinute una peste alta si ruleaza-le. Dupa ce ai obtinut un rulou taie-l in felii si lasa-l la racit timp de o ora pana devine foarte tare;
- incinge cuptorul la 150 de grade;
- pentru bastonase va trebui sa iei cu ajutorul unei lingurite bucatele din aluat si sa le rotunjesti. Lasa aceste mingiute la racit pana cand se intaresc, insa nu foarte rau. Pentru fiecare bastonas va trebui sa folosesti o mingiuta verde si una alba pe care sa le rostogolesti pe o suprafata pudrata cu faina pana cand vei obtine doua franghii de aluat. Rasucete cele doua franghii obtinute si indoaie-le la unul dintre capete pentru a le transforma in bastonase. Fa acelasi lucru si cu restul aluatului;
- baga la cuptor atat rulourile cat si bastonasele timp de 11-12 minute sau pana cand capata o culoare maronie. Dupa ce le-ai scos din cuptor lasa-le la racit.
Sursa: Copyright � eLady.ro - Retete pentru Craciun
Comentarii postate (3)
Mihaela - 16/12/2008
Asd dori sa stiu ce inseamna o cupa ca cantitate de masura , cate grame ? Va multumesc.
eLady.ro - 16/12/2008
Poti vedea cat inseamna o cupa (este echivalentul pentru o ceasca) in articolul Rate de conversie pentru cantitati
laura - 10/09/2010
as dori sa stiu, cum trebuie sa fie tava: unsa si pudrata cu faina, tapetata cu hartie de copt?, iar cuoarea maronie pe care o capata la cuptor, dispare la racire?? multumesc
Adauga un comentariu pentru acest articol.
Vezi toate
comentariile
Gastronomie
Tort special cu fructe uscate si nuci pentru Craciun
Cautati un tort cu un gust unic pentru Craciun?...
Cele mai citite
Frumusete
Te-ai intrebat vreodata care este secretul frumusetii â pigmentii pentru machiaj ar putea fi unul
Care este secretul frumusetii? Ce produse de ma...
Frumusete
Creeaza-ti singura trusele de machiaj preferate!
Gasirea trusei de machiaj perfecte este de mu...
Articole importante
In forum despre Gastronomie
Newsletter elady
Mirese si Nunti
Fotografii de cununie civila in epoca digitala - schimbari din industrie
Alegerea de a lucra impreuna cu un fotograf pentru cununia civila a devenit in ultimele decenii unul dintre cele mai frumoase moduri prin care poate fi imortalizat un moment important in viata unui cuplu. Tot mai multe persoane cauta servicii de fotografie pentru cununia civila...
Frumusete - Ultimele Articole
- Ce trebuie sa ai in trusa de machiaj pentru a contura un look perfect de Revelion
- Cum poti obtine aspectul perfect al obrajilor cu ajutorul chirurgiei estetice?
- Sprancene de vedeta? Afla tot ce te-ar putea interesa despre dermopigmentarea sprancenelor
- Totul despre bazele Rubber Gummy de la Pearl Nails
- Cum sa obtii un abdomen plat: liposuctia poate fi solutia de care ai nevoie