Va aflati in:

Articole / Gastronomie

Biscuiti de post (vegan) cu stafide si fructe uscate

Publicat: 07.12.2015

biscuiti de post, biscuiti vegan, biscuiti vegetarieni, biscuiti cu stafide, biscuiti cu fructe uscate, cookies de post, cookies vegan, cookies vegetarieni, cookies cu stafide, cookies cu fructe uscate, biscuiti cu ovaz, cookies cu ovaz


Indiferent ca tii post (ori esti vegetariana sau vegana), reteta de biscuiti cu stafide de mai jos o sa iti placa. Va placea chiar si celor care nu tin post. Reteta de fursecuri de post cu stafide se face usor, nu este complicata si este gata relativ repede.

Biscuiti de post (vegan) cu stafide si fructe uscate: Ingrediente pentru 25-30 de biscuiti (depinde cat de mari ii faceti)
- 250 grame de margarina
- 1 praf de sare
- 250 grame de tarate de ovaz
- cca 200 grame faina
- 1 plic de praf de copt
- 150 grame de zahar
-  o mana zdravana de stafide aurii
-  o mana zdravana de fructe de goji, merisoare si coacaje negre, uscate
- 1 lingura esenta de rom
-  circa 3 linguri de amidon alimentar

Cum se fac biscuitii de post (vegan) cu stafide si fructe uscate
Incalzeste cuptorul la 180 C (foc mediu spre mic la cuptorul cu gaz).
Intr-un bol termorezistent topeste margarina cu praful de sare si praful de copt (la bain-marie sau la microunde).
Pune romul, amesteca si apoi pune toate fructele uscate si taratele de ovaz in amestec si lasa vreo 30-45 de minute.
Apoi toarna faina si framanta. Daca mai este nevoie, mai adauga faina pana obtii o coca maleabila, care este friabila dar nu se imprastie extrem de usor.
La sfarsit adauga si amidonul si framanta sa se incorporeze bine, insa fara a exagera. ALuatul nu trebuie sa fie prea vartos, ci usor maleabil.
Formeaza bile aproximativ egale (ca sa se coaca simultan toti biscuitii) si turteste-le usor. Pune-le intr-o tava umezita si apoi tapetata cu hartie de copt.
Coace biscuitii de post cu stafide pentru circa 10-15 minute (depinde de cuptor). Cand sunt gatam devin usor aurii.
Scoate biscuitii din cuptor si lasa-i sa se racoreasca in tava pentru 10 minute, apoi transfera-i pe un gratar, sa se raceasca in voie.
Cand sunt gata, pune-i intr-o cutie metalica inchisa ermetic.
Se pot pastra in cutie pana la 3-4 saptamani, desi iti garatam ca nu vei rezista sa nu ii mananci mai repede!
Pofta buna!
Nota (5 / 5)
Noteaza

Posteaza Comentariu

Comentarii adaugate: 0. Fii prima care adauga un comentariu pentru acest articol.

Comentarii postate (0)

Gastronomie

Salata de ciuperci in stil Olivier

O reteta pe care o facea mama in copilaria mea....

Gastronomie

Cum servesti prajiturile cu cele mai potrivite vinuri?

Dupa o masa copioasa, se cuvine sa fie servite ...

Celebs & Style

Prigoana vs Bahmu: Si totusi exista iubire...

O fi de vina primavara sau pur si simplu acest...

Mirese si Nunti

Cum te machiezi in ziua nuntii

Fie ca vom fi in curand mirese, fie nase sau in...

Mirese si Nunti

5 trucuri pentru o coafura superba de mireasa

Ziua nuntii nu este cel mai bun moment pentru a...

Newsletter elady

Mirese si Nunti

Urmeaza sa participi la o petrecere de logodna? Iata cateva sfaturi despre tinutele pe care le poti aborda!

Petrecerea de logodna este un eveniment extrem de special atat pentru fericitul cuplu, cat si pentru cei dragi. Cand vine vorba de codul vestimentar adecvat pentru o petrecere de logodna, o ocazie de celebrare a iubirii, acesta poate varia in functie de tema...