Va aflati in:

Articole / Gastronomie

Braduti inzapeziti din bezea pentru Craciun

Publicat: 06.12.2011

retete pentru Craciun, retete usoare, retete bezea, retete aspectuoase, retete deosebite dulciuri


Aceste prajiturele care arata ca un pom de Craciun in miniatura aduc mare bucurie meselor festive de Sarbatori, si nu doar copiilor, ci si celor mari. Aspectul lor de bradut inzapezit, laolalta cu dulceata si moliciunea merengului le fac pur si simplu adorabile! Profita de reteta de bezele braduti inzapeziti sugerata de eLady pentru a aduce un plus de aer de sarbatoare pe masa din Ajun! Nu numai ca este o reteta de Craciun foarte usor de preparat, insa este si o reteta foarte ingenioasa!

Reteta de braduti inzapaziti din bezea: Ingrediente pentru 8 bucati
- 4 albusuri de ou
- 1 cana (215g) de zahar pudra
- 1-2 picaturi de colorant verde alimentar lichid
- 1 lingura de cirese verzi glasate, tocate marunt
- 1 lingura de cirese rosii glasate, tocate marunt
- 1 / 4 ceasca (40g) migdale prajite tocate foarte marunt
- bilute de zahar argintii sau aurii

Cum faci retetea de braduti inzapaziti din bezea pentru Craciun
- Preincalzeste cuptorul la 120 ° C. Tapeteaza doua tavi mari cuptor cu hartie de copt. Deseneaza patru cercuri cu diametru de 6 cm pe suport de hartie de fiecare tava pentru a face opt discuri.
- Folosesţe un mixer electric la amestecatul albusurilor de ou intr-un bol. Asigura-te ca bolul si accesoriile mixerului sunt foarte curate, fara nici cea mai mica urma de greasime si bine uscate.
Smecherie: Plaseaza bolul in care bati albusurile intr-un bol mai mare, plin cu apa fierbinte.
- Bate albusurile pana se intaresc si raman cu mot cand ridici telurile mixerului. Adauga treptat zaharul, cate o lingura, pana cand zaharul se topeste perfect si compozitia este perfect omogena si de-abia apoi treci la adaugatul urmatoarei ture de zahar, si tot asa pana termini zaharul. Adauga colorantul verde alimentar cat bezelele braduti inzapeziti sa capete o coluare verde deschis, foarte pala.
- Folosete o lingura de metal si amesteca foarte usor ciresele tocate si migdalele bine maruntite. Toarna apoi amestecul de bezea intr-un pos (sprit) echipat cu o duza in forma de stea de 1.5cm. Formeaza bradutii intr-un vartej, urmarind conturilui bazei desenat pe hartia de copt, ca sa arate ca un pom de Craciun. Presara bilutele ca pe niste globuri pentru a le decora.
- Coace bezelele braduti inzapeziti in cuptorul preincalzit timp de 1 ora sau pana cand sunt ferme si crocante. Inchide cuptorul. Lasa-le in cuptorul inchis cu usa intredeschisa, ca sa se raceasca complet. Presara foarte putin zahar pudra inainte de a le duce la masa.


Nota (0 / 5)
Noteaza

Posteaza Comentariu

Comentarii adaugate: 0. Fii prima care adauga un comentariu pentru acest articol.

Comentarii postate (0)

Gastronomie

Biscutii digestivi de post (vegan)

Biscutii digestivi. Mai putin dulci, se crede c...

Celebs & Style

Halle Berry va lansa o linie de lenjerie intima

Actrita Halle Berry va lansa in 2015 in magazi...

Cultura

Despre Sfantul Valentin

14 Februarie este ziua in care oamenii sarbator...

Cultura

Martisorul in zilele noastre

Martisoare, martisoare... Strazile s-au umplut...

Newsletter elady

Mirese si Nunti

Momente dulci la nunta – cum sa alegi un candy bar pentru invitatii tai

Candy bar sau prajituri pe masa? Iata o intrebare pe care si-o pun adesea cuplurile care urmeaza sa se casatoreasca si care vor sa ofere momente dulci invitatilor la eveniment. Raspunsul insa este unul firesc si se bazeaza atat pe tendintele actuale, cat si pe gusturile personale.