Va aflati in:

Articole / Gastronomie

Braduti inzapeziti din bezea pentru Craciun

Publicat: 06.12.2011

retete pentru Craciun, retete usoare, retete bezea, retete aspectuoase, retete deosebite dulciuri


Aceste prajiturele care arata ca un pom de Craciun in miniatura aduc mare bucurie meselor festive de Sarbatori, si nu doar copiilor, ci si celor mari. Aspectul lor de bradut inzapezit, laolalta cu dulceata si moliciunea merengului le fac pur si simplu adorabile! Profita de reteta de bezele braduti inzapeziti sugerata de eLady pentru a aduce un plus de aer de sarbatoare pe masa din Ajun! Nu numai ca este o reteta de Craciun foarte usor de preparat, insa este si o reteta foarte ingenioasa!

Reteta de braduti inzapaziti din bezea: Ingrediente pentru 8 bucati
- 4 albusuri de ou
- 1 cana (215g) de zahar pudra
- 1-2 picaturi de colorant verde alimentar lichid
- 1 lingura de cirese verzi glasate, tocate marunt
- 1 lingura de cirese rosii glasate, tocate marunt
- 1 / 4 ceasca (40g) migdale prajite tocate foarte marunt
- bilute de zahar argintii sau aurii

Cum faci retetea de braduti inzapaziti din bezea pentru Craciun
- Preincalzeste cuptorul la 120 ° C. Tapeteaza doua tavi mari cuptor cu hartie de copt. Deseneaza patru cercuri cu diametru de 6 cm pe suport de hartie de fiecare tava pentru a face opt discuri.
- Folosesţe un mixer electric la amestecatul albusurilor de ou intr-un bol. Asigura-te ca bolul si accesoriile mixerului sunt foarte curate, fara nici cea mai mica urma de greasime si bine uscate.
Smecherie: Plaseaza bolul in care bati albusurile intr-un bol mai mare, plin cu apa fierbinte.
- Bate albusurile pana se intaresc si raman cu mot cand ridici telurile mixerului. Adauga treptat zaharul, cate o lingura, pana cand zaharul se topeste perfect si compozitia este perfect omogena si de-abia apoi treci la adaugatul urmatoarei ture de zahar, si tot asa pana termini zaharul. Adauga colorantul verde alimentar cat bezelele braduti inzapeziti sa capete o coluare verde deschis, foarte pala.
- Folosete o lingura de metal si amesteca foarte usor ciresele tocate si migdalele bine maruntite. Toarna apoi amestecul de bezea intr-un pos (sprit) echipat cu o duza in forma de stea de 1.5cm. Formeaza bradutii intr-un vartej, urmarind conturilui bazei desenat pe hartia de copt, ca sa arate ca un pom de Craciun. Presara bilutele ca pe niste globuri pentru a le decora.
- Coace bezelele braduti inzapeziti in cuptorul preincalzit timp de 1 ora sau pana cand sunt ferme si crocante. Inchide cuptorul. Lasa-le in cuptorul inchis cu usa intredeschisa, ca sa se raceasca complet. Presara foarte putin zahar pudra inainte de a le duce la masa.


Nota (0 / 5)
Noteaza

Posteaza Comentariu

Comentarii adaugate: 0. Fii prima care adauga un comentariu pentru acest articol.

Comentarii postate (0)

Gastronomie

Tocana de cartofi de post

Post sau nu, toti am mancat inca din copilarie ...

Gastronomie

Sarmale de post in foi de varza murata

Sarmale... "Miroase a sarmale peste muntii...

Celebs & Style

Premiile OSCAR 2015

Premiile OSCAR 2015: In aceasta noapte va avea ...

Retete de slabire

Pizza Monti fara blat

Daca iti este pofta de pizza dar esti la dieta...

Retete de slabire

Piept de pui a la creme Montignac

Nu ne mai aducem aminte unde am mancat prima d...

Newsletter elady

Mirese si Nunti

De ce sa faci nunta la palat? Descopera cele mai importante avantaje!

Organizarea unei nunti este un proces complex, in timpul caruia viitorii miri trebuie sa fie foarte atenti la toate detaliile, incepand de la locatia pe care o aleg si pana la mancarea pe care o vor servi invitatilor...