Va aflati in:

Articole / Gastronomie

Chec fantezie cu visine

Publicat: 25.09.2010

chechfanteziecuvisine_400
Puteti oricind sa va dedicati invitatii si pe cei dragi cu un chec ceva mai special. Nu pentru ca ar necesita cine stie ce pregatiri, ci pentru ca are un aspect ceva mai special.
Pentru a pregati acest chec fantezie cu visine pe care vi-l propune eLady, nu trebuie decat sa urmati insctructiunile deloc complicate din reteta de mai jos.

Ingrediente pentru reteta de chec fantezie cu visine
- 5 oua
- 5 linguri de zahar fin
- 5 linguri de ulei
- 2 linguri cu varf de nuca de cocos
- 2 lingurite de esenta de vanilie
- 2 linguri de fulgi de ciocolata
- 2 linguri de cacao
- 2 linguri de lapte
- un praf de sare
- 2 lingurite de esenta de vanilie
- 1/2 lingurita praf de copt
- cca 200 grame de visine fara samburi

Cum se prepara reteta de chec fantezie cu visine

Procedati ca la un chec (pandispan) obisnuit. Intai dati drumul la cuptor la foc mediu spre mic.
Separati ouale.
Bateti albumul spuma, ca pentru bezele.
Bateti galbenusurile cu zaharul, vanilia, sarea, laptele, praful de copt si la sfarsit adaugati si uleiul.
Asigurati-va ca toate ingredientele sunt bine amestecate.
Amestecati apoi foarte incet, de jos in sus, galbenusurile cu albusurile.
Apoi adaugati faina in ploaie, amestecand tot de jos in sus, in asa fel incat sa ramana cat mai mult aer in aluat.
Cand compozitia este omogena impartiti-o in doua (puneti jumatate din ea in alt castron).
Intr-unul dintre castroane adaugati nuca de cocos, in celalat cacaoa.
Amestecati pana la omogenizare fiecare compzoitie. Acu aveti un aluat in doua culori.
Pregatiti apoi o forma de chec (cu lungimea de 23-25 cm) si tapetati-o cu hartie de copt.
Prima data veti turna compozitia cu cacao. Presarati apoi incet fulgii de ciocolata.
Fulgii de ciocolata vor crea un fel de "baraj" si vor impiedica visinele sa se duca la fund.
Lasati doua minute aluatul sa se "aseze" si apoi turnati incet si uniform compozitia alba (cu nuca de cocos).
Asezati apoi uniform si incet visinele (nu le trantiti!).
Nota: Daca folositi visine congelate, scoteti-le pe o farfurie din timp, lasati-le sa se decongeleze si scurgeti-le bine pe un servet de hartie, fara a le rupe.
Dati checul fantezie cu visine la cuptor, avand grija ca tava sa fie asezata fix la jumatatea inaltimii cuptorului.
Dupa aproximativ 25 de minute, verificati cu o scobitoare daca este gata (ar trebui sa fie). Daca nu este inca bine facut, mai lasati-l cateva minute.
Scoateti checul fantezie din cuptor, scoteti-l din tava si lasati-l sa se raceasca.
Se taie rece.
Nota (0 / 5)
Noteaza

Posteaza Comentariu

Comentarii adaugate: 0. Fii prima care adauga un comentariu pentru acest articol.

Comentarii postate (0)

Gastronomie

Cum sa topesti mai repede untul pentru prajituri?

Untul este un ingredient cheie pentru multe des...

Gastronomie

De ce ai nevoie pentru ca gatitul sa ti se para simplu

Gatitul poate parea o sarcina complicata si des...

Celebs & Style

Meryl Streep pe coperta Vogue

Cu doua premii Oscar (si nu mai putin de 16 no...

Cultura

Zbor deasupra unui cuib de cuci

Desi nu i se poate atribui sintagma autorul une...

Cultura

Cum a influentat literatura fantasy secolul XXI

Literatura fantasy este foarte variata. Poate f...

Newsletter elady

Mirese si Nunti

Cum sa te imbraci cu stil la o nunta in sezonul rece? Inspira-te cu cele mai elegante tinute pentru un astfel de eveniment

Cand clopotele nuptiale incep sa rasune in aerul rece al iernii, participarea la o nunta devine o provocare vestimentara inspirata de echilibrul dintre stil si confort. In sezonul rece, alegerea unei tinute pentru o astfel de ocazie necesita atentie la detalii si un spirit practic...