Va aflati in:

Articole / Gastronomie

Chec fantezie cu visine

Publicat: 25.09.2010

chechfanteziecuvisine_400
Puteti oricind sa va dedicati invitatii si pe cei dragi cu un chec ceva mai special. Nu pentru ca ar necesita cine stie ce pregatiri, ci pentru ca are un aspect ceva mai special.
Pentru a pregati acest chec fantezie cu visine pe care vi-l propune eLady, nu trebuie decat sa urmati insctructiunile deloc complicate din reteta de mai jos.

Ingrediente pentru reteta de chec fantezie cu visine
- 5 oua
- 5 linguri de zahar fin
- 5 linguri de ulei
- 2 linguri cu varf de nuca de cocos
- 2 lingurite de esenta de vanilie
- 2 linguri de fulgi de ciocolata
- 2 linguri de cacao
- 2 linguri de lapte
- un praf de sare
- 2 lingurite de esenta de vanilie
- 1/2 lingurita praf de copt
- cca 200 grame de visine fara samburi

Cum se prepara reteta de chec fantezie cu visine

Procedati ca la un chec (pandispan) obisnuit. Intai dati drumul la cuptor la foc mediu spre mic.
Separati ouale.
Bateti albumul spuma, ca pentru bezele.
Bateti galbenusurile cu zaharul, vanilia, sarea, laptele, praful de copt si la sfarsit adaugati si uleiul.
Asigurati-va ca toate ingredientele sunt bine amestecate.
Amestecati apoi foarte incet, de jos in sus, galbenusurile cu albusurile.
Apoi adaugati faina in ploaie, amestecand tot de jos in sus, in asa fel incat sa ramana cat mai mult aer in aluat.
Cand compozitia este omogena impartiti-o in doua (puneti jumatate din ea in alt castron).
Intr-unul dintre castroane adaugati nuca de cocos, in celalat cacaoa.
Amestecati pana la omogenizare fiecare compzoitie. Acu aveti un aluat in doua culori.
Pregatiti apoi o forma de chec (cu lungimea de 23-25 cm) si tapetati-o cu hartie de copt.
Prima data veti turna compozitia cu cacao. Presarati apoi incet fulgii de ciocolata.
Fulgii de ciocolata vor crea un fel de "baraj" si vor impiedica visinele sa se duca la fund.
Lasati doua minute aluatul sa se "aseze" si apoi turnati incet si uniform compozitia alba (cu nuca de cocos).
Asezati apoi uniform si incet visinele (nu le trantiti!).
Nota: Daca folositi visine congelate, scoteti-le pe o farfurie din timp, lasati-le sa se decongeleze si scurgeti-le bine pe un servet de hartie, fara a le rupe.
Dati checul fantezie cu visine la cuptor, avand grija ca tava sa fie asezata fix la jumatatea inaltimii cuptorului.
Dupa aproximativ 25 de minute, verificati cu o scobitoare daca este gata (ar trebui sa fie). Daca nu este inca bine facut, mai lasati-l cateva minute.
Scoateti checul fantezie din cuptor, scoteti-l din tava si lasati-l sa se raceasca.
Se taie rece.
Nota (0 / 5)
Noteaza

Posteaza Comentariu

Comentarii adaugate: 0. Fii prima care adauga un comentariu pentru acest articol.

Comentarii postate (0)

Gastronomie

Cele mai potrivite bauturi pentru a mai uita de frigul de afara

Daca frigul de afara te tine mai mult in casa, ...

Gastronomie

4 avantaje ale utilizarii oalei sub presiune

In acest articol, iti spunem secretele alegerii...

Horoscop

Horoscopul modei

Garderoba ta... in vizorul astrelor? Ei bine, d...

Horoscop

Horoscop chinezesc

Horoscopul ChinezescIstoria Horoscopului Chinez...

Newsletter elady

Mirese si Nunti

Fotografii de cununie civila in epoca digitala - schimbari din industrie

Alegerea de a lucra impreuna cu un fotograf pentru cununia civila a devenit in ultimele decenii unul dintre cele mai frumoase moduri prin care poate fi imortalizat un moment important in viata unui cuplu. Tot mai multe persoane cauta servicii de fotografie pentru cununia civila...