Va aflati in:

Articole / Gastronomie

Cheesecake cu alune si crema de whiskey

Publicat: 26.10.2015

torturi fara copt, prajituri fara coacere, retete de Cheesecake, retete usoare, retete simple, retete fara cuptor


Acesta prajitura este foarte simplu de facut. Este un tort cremos cu aroma de vanilie si alune crocante in umplutura cremoasa. Este un desert usor, perfect pentru petreceri sau ca desert pentru 6-8 persoane. Singura parte mai putin buna este ca trebuie sa astepti cel putin cateva ore inainte de a-l manca, dar merita sa astepti! Acest Cheesecake cu alune si crema de whiskey se pastreaza in frigider pana la 3 zile.

Cheesecake cu alune si crema de whiskey: ingrediente pentru un tort de 17-20 cm
Blatul:
- 200g - biscuiti digestive
- 100g - untul topit
Cum se face blatul pentru Cheesecake cu Bailey s si alune
Sfarama biscuitii si amestec-i cu untul topit.
Rastoarna firmiturile amestecate cu unt si pune-l intr-o tava de tort de 18-20 cm pe care ai tapetat-o cu folie alimentara de plastic. Apasa ferm cu o lingura pentru a obtine o baza uniforma.
Da blatul la frigider pentru o ora.

Cheesecake cu alune si crema de whiskey: Crema de branza
- 500g  crema de branza Philadelphia sau mascarpone*
- 250ml smantana grasa
- 175ml Baileys sau alta crema de whiskey
- 275g zahar pudra
- 5 foi de gelatina
- 120g alune trase in ciocolata
- un praf de sare
- Ciocolata neagra sau pudra de cacao (optional)

Cheesecake cu alune si crema de whiskey: Cum se face
Se inmoaie gelatina in apa rece timp de 5-10 minute.
Se bate usor crema de branza, lichiorul Baileys si zaharul pudra pana se intareste. Nu bate crema de branza prea  tare, pentru ca va incepe sa curga!
Scoate gelatina din apa si scurge-o pentru a indeparta excesul de apa. Pune gelatina intr-un castron, adauga 3 linguri de apa fierbinte si las-o sa se dizolve complet.
Adauga treptat gelatina in crema de branza, amestecand bine de fiecare data; in caz contrar, gelatina poate sa se faca cocoloase.
Bateti smantana grasa separat cu un praf de sare si amestec-o apoi in crema de branza.
Folosind un cutit, taie grosier, in bucati mari, alunele in ciocolata. (Lasa cateva  intregi, pentru a decora tortul)
Scoate forma de tort in care ai pus blatul din frigider si toarna jumatate din amestec pe partea de sus a bazei din biscuit. Presara alunele zdrobite. Toarna apoi restul de crema de branza.
Da la frigider peste noapte sau cu 2 zile pentru aroma maxima.
Stropeste cu ciocolata neagra topita sau praf cu pudra de cacao.
* Daca preferi un tort mai putin aromat, foloseste in loc de crema de branza, mascarpone.
Nota (5 / 5)
Noteaza

Posteaza Comentariu

Comentarii adaugate: 0. Fii prima care adauga un comentariu pentru acest articol.

Comentarii postate (0)

Gastronomie

Carnati de casa (cu sau fara mat)

In mod sigur va plac carnatii, dar cei din come...

Gastronomie

Dovlecei la cuptor

Va plac dovleceii? Im mod sigur multi se dau in...

Celebs & Style

Sandra Bullock se considera binecuvantata

Sandra Bullock a glumit la Access Hollywood ca...

Divertisment

Concert in memoria unui inger

Cred ca deja este stiut ca sunt fan Eric-Emmanu...

Newsletter elady

Mirese si Nunti

Urmeaza sa participi la o petrecere de logodna? Iata cateva sfaturi despre tinutele pe care le poti aborda!

Petrecerea de logodna este un eveniment extrem de special atat pentru fericitul cuplu, cat si pentru cei dragi. Cand vine vorba de codul vestimentar adecvat pentru o petrecere de logodna, o ocazie de celebrare a iubirii, acesta poate varia in functie de tema...