Cuib de viespi
Publicat: 20.03.2008
Etichete:
Cand vrei sa incerci o reteta noua de prajitura, iti recomandam sa iti delectezi familia cu prajitura "cuib de viespi". Toti acei care au mancat "cuib de viespi" au fost de acord ca asa bunatate de prajitura cu aluat dospit rar se intalneste! Vezi mai jos cum se face prajitura Cuib de viespi!
Prajitura Cuib de viespi: Ingrediente
Pentru coca aveti nevoie de:
- 400g faina
- 50g drojdie
- 2 linguri de zahar rase
- putina sare
- 3 galbenusuri
- 40 g unt
- lapte cat cuprinde (cca 200ml)
Cum se prepara aluatul pentru prajiura cuib de viespi
Drojdia se dizolva in lapte caldut cu putin zahar. Apoi se adauga praful de sare, restul de zahar si se toarna compozitia peste faina. Se adauga untul topit, galbenusurile si se framanta o coca potrivit de tare (coca nu trebuie sa fie nici prea moale nici prea tare – potrivita). Se lasa la crescut pentru 40-50 de minute.
Pentru umplutura aveti nevoie de:
- 100g unt sau margarina
- 140g zahar
-1 pachet zahar vanilinat
- miez de nuca
Cum se prepara umplutura pentru Cuib de viespi
Cat creste coca se freaca untul cu zaharul pana devine spuma.
Se adauga si plicul de zahar vanilinat.
Ingrediente glazura pentru prajitura "Cuib de Viespi"
- 1 plic zahar vanilinat
- 1-2 linguri de zahar
- 150ml frisca lichida (daca nu aveti frisca puteti folosi lapte)
Cum se prepara glazura pentru prajitura Cuib de viespi
Se intinde coca in foi cu grosimea de un centimetru. Pe foaie se intinde untul frecat cu zahar. Se presara cu miez de nuca dupa gust.
Foaia se ruleaza, iar sulul se taie in bucati groase (aproximativ doua degete grosime).
Se unge tava cu foarte mult unt.
Bucatile de coca se strang usor la unul dintre capete si se asaza cu partea deschisa in sus pentru a nu se scurge untul din umplutura.
Astfel asezate, bucatelele de coca vor arata ca niste mici cuiburi de viespi.
Coptorul se incinge in prealabil. Se da tava la cuptor pentru aproximativ 30 de minute la foc mediu.
Cand sunt aproape gata, prajitura cuib de viespi se scoate din cuptor si se toarna pe fiecare cuib in parte glazura din frisca si zahar. Glazura trebuie sa fie fierbinte, in asa fel incat cuiburile de viespi sa nu se strice.
Se da din nou la cuptor pentru aproximativ 15-18 minute. Se scot din tava fierbinti.
Pofta buna!
Sursa: Copyright©©Hilda Tudor & eLady.ro - Cuiburi de viespi
Comentarii postate (0)
Gastronomie
De ce ai nevoie pentru ca gatitul sa ti se para simplu
Gatitul poate parea o sarcina complicata si des...
Cele mai citite
Celebs & Style
Keanu Reeves, star in trei filme noi in 2015
Dupa ce l-au vazut in John Wick, fanii lui Kean...
Articole importante
In forum despre Gastronomie
Newsletter elady
Mirese si Nunti
Ce simte o femeie cand imbraca rochia de mireasa?
Tocmai ce ai fost ceruta in casatorie si urmeaza sa-ti faci planuri in ceea ce priveste organizarea evenimentului? Urmeaza un parcurs anevoios, dar frumos in acelasi timp, mai ales ca urmeaza sa te unesti pe vesnicie cu sufletul tau pereche.
Frumusete - Ultimele Articole
- Ce trebuie sa ai in trusa de machiaj pentru a contura un look perfect de Revelion
- Cum poti obtine aspectul perfect al obrajilor cu ajutorul chirurgiei estetice?
- Sprancene de vedeta? Afla tot ce te-ar putea interesa despre dermopigmentarea sprancenelor
- Totul despre bazele Rubber Gummy de la Pearl Nails
- Cum sa obtii un abdomen plat: liposuctia poate fi solutia de care ai nevoie