Cum sa faci harissa acasa
Publicat: 10.11.2015

Etichete:
Harissa, agentul de aromatizare de baza folosit in bucataria tunisiana si marocana, dar si in foarte multe retete orientale, este o pasta extrem de buna la gust, picanta si parfumata. Foloseste pasta harissa drept condiment pentru carne la gratar sau peste, adauga harissa la legume prajite sau fripte la gratar, la falafel sau amesteca-l in tocane și supe. Harissa are gust cu totul special cand insoteste un couscous sau orez. Poti modifica iutimea pastei harissa punand mai multi sau mai putini ardei iuti. Doar aminteste-ti ca harissa trebuie sa fie iute! Cat de iute, depinde doar de gusturile tale!
Cum sa faci pasta harissa acasa: Ingrediente pentru un borcan de 300 de grame de harissa
- 2 ardei rosii
- 1 lingurita seminte de coriandru
- 1 lingurita chimen
- 1 lingurita de chimion
- 3 linguri ulei de masline
- 1 ceapa medie rosie, grosolan tocat (circa 90 g)
- 3 catei de usturoi, tocati
- 4 ardei iuti rosii, fara seminte, tocati fin
- 3 lingurite pasta de tomate
- 3 linguri de suc de lamaie, proaspat stors
- 1 lingurita de sare
Cum sa faci pasta harissa acasa: Preparare
Coace ardeii capia ca pentru salata de ardei copti la borcan pe o tabla sau o tigaie de teflon incinsa. Trebuie sa fie bine copti. Cand s-au facut, pune-i intr-un bol si acopera-i, sa se abureasca bine ca sa ii cureti usor.
Pune intr-o tigaie incinsa condimentele (semintele de coriandru, chimen si chimion) si misca tigaia pe foc mare aproximativ 30 de secunde, sa isi lase aromele. Apoi pune-le intr-un mojar si piseaza-le pana obtii un praf fin.
Pune intr-o tigaie cu ulei de masline ceapa, usturoiul si ardeii iuti taiati si da legumele in unda, la foc mic, pana se inmoaie bine si se caramelizeaza foarte usor. Atentie mare, sa nu le arzi, pentru ca devin amare!
Cat se face ceapa cu usturoiul si ardeiul iute, curata ardeii capia de pielite si de seminte. Nu folosi apa, doar curata-i bine si ai grija sa nu iti scape vreo samanta.
Pune ardeii copti, condimentele, sarea si ceapa calita cu usuturoiul si ardeii iuti inttr-un bol si paseaza impreuna toate ingredientele cu un mixer vertical sau foloseste-te de un blender pentru a obtine o pasta aromata, bine mirositoare si picanta: harissa!
Pune harissa intr-un borcan sterilizat si tine-l in frigider. Rezista doua saptamani si chiar mai mult!
Pur si simplu o sa te indragostesti de gustul acestui amestec de condimente oriental numit simplu, harissa!
Sursa: Copyright©eLady.ro - Cum sa faci harissa acasa

Comentarii postate (0)
Gastronomie

6 alimente care nu se spala niciodata inainte de gatit
Regulile de igiena impun spalarea ingredientelo...
Cele mai citite
Celebs & Style
Grammy 2013: De ce a tipat Adele la Chris Brown
Adele a parut pentru un moment ca tipa nervoas...
Horoscop

Cat de senzuala esti in functie de zodie
Senzualitatea fiecarei femei este o arma. O arm...
Articole importante
In forum despre Gastronomie
Newsletter elady
Mirese si Nunti

Urmeaza sa participi la o petrecere de logodna? Iata cateva sfaturi despre tinutele pe care le poti aborda!
Petrecerea de logodna este un eveniment extrem de special atat pentru fericitul cuplu, cat si pentru cei dragi. Cand vine vorba de codul vestimentar adecvat pentru o petrecere de logodna, o ocazie de celebrare a iubirii, acesta poate varia in functie de tema...
Frumusete - Ultimele Articole
- 5 secrete ascunse despre balsamul de buze pe care nici influencerii de beauty nu ti le-au dezvaluit
- Ce trebuie sa ai in trusa de machiaj pentru a contura un look perfect de Revelion
- Cum poti obtine aspectul perfect al obrajilor cu ajutorul chirurgiei estetice?
- Sprancene de vedeta? Afla tot ce te-ar putea interesa despre dermopigmentarea sprancenelor
- Totul despre bazele Rubber Gummy de la Pearl Nails