Va aflati in:

Articole / Gastronomie

Cum se pun muraturile (gogonelele) in saramura

Publicat: 28.10.2015

Cum se pun muraturile (gogonelele) in saramura, Cum se pun muraturile in saramura, Cum se pun gogonelele in saramura, Cum se pun muraturile, reteta de muraturi pentru iarna, reteta de gogonele pentru iarna, cum se pun gogonelele pentru iarna, cum se pun muraturile pentru iarna


Muraturile pentru iarna sau gogonelele in saramura sunt o acritura mult apreciata de catre toata lumea pe timp de iarna, dar si o sursa de vitamine si minerale necesare organismului uman. Muraturile se mananca si alaturi de mancaruri de post/vegan, dar si alaturi de mancaruri cu carne sau fripturi la cuptor sau la gratar. Cele verzi si tari se folosesc la salatele de iarna (cum ar fi salata de pui, salata de boeuf, salata de curcan). Reteta eLady de muraturi pentru iarna este delicioasa! Uite ce simplu poti pune si tu muraturi!

Cum se pun muraturile (gogonelele) in saramura: Ingrediente
- gogonele (rosii verzi si mai rozalii)
- 5 -6 tulpini, de telina cu tot cu frunze si cu petiol
- inflorescente si bete de marar uscat
- cativa morcovi mai subtirei, curatati, intregi
- apa
- sare
- ardei iuti (optional)

Cum se face saramura pentru muraturi (gogonele)
Pentru a avea niste muraturi perfecte, nici prea sarate, nici prea dulcegi, saramura se face dintr-o lingura de sare rasa la 1 litru de apa rece.

Cum se pun muraturile (gogonelele) in saramura
Spala bine gogonelele, telina si morcovii cu apa rece. Aseaza-le intr-un borcan intercaland printre ele tulpinile de telina si inflorescentele de marar cu betele uscate cu tot. Toarna saramura de-asupra si inchide borcane

Cum se pun muraturile (gogonelele) in saramura: Taine
- La fundul borcanului se pun gogonelele cele mai tari si mai verzi si pe masura ce umpli borcanul, sus pui cele mai rozalii gogonele. Acest lucru te ajuta pentru ca gogonelele verzi se mureaza cel mai greu, pe cand cele rozalii se fac primele.
- Daca vrei ca gogonelele sa se mureze mai incet, pune saramura rece. Daca pui muraturi (gogonele) pentru a fi consumate mai repede, pune saramura calduta.
- Da borcanele la loc rece si intunecos. Cu cat este mai racoroasa incaperea, cu atat gogonelele se vor mura mai incet si vor rezista mai mult.
- Alaturi de gogonele poti pune si felii de gutui si chiar mere intregi. Gutuile murate si merele murate sunt un adevarat deliciu, mai ales daca iti place gustul dulce-acrisor!

Nota (5 / 5)
Noteaza

Posteaza Comentariu

Comentarii adaugate: 0. Fii prima care adauga un comentariu pentru acest articol.

Comentarii postate (0)

Gastronomie

Biscutii digestivi de post (vegan)

Biscutii digestivi. Mai putin dulci, se crede c...

Gastronomie

Biscuiti cu lamaie

Daca va place aroma de lamaie, nu trebuie sa ra...

Celebs & Style

Robert Pattinson, imaginea Dior

Robert Pattinson, iubitul actor de cinema brit...

Povesti

Prieteni de care ne-am putea lipsi

- Azi mă întâlnesc cu Iuda, su...

Povesti

Duminca. La biserica

Zi de început de toamnă călduro...

Newsletter elady

Mirese si Nunti

Urmeaza sa participi la o petrecere de logodna? Iata cateva sfaturi despre tinutele pe care le poti aborda!

Petrecerea de logodna este un eveniment extrem de special atat pentru fericitul cuplu, cat si pentru cei dragi. Cand vine vorba de codul vestimentar adecvat pentru o petrecere de logodna, o ocazie de celebrare a iubirii, acesta poate varia in functie de tema...