Fajitas cu piept de pui, fasole rosie si guacamole
Publicat: 13.01.2008
Bucataria mexicana e plina de arome, de culoare si de arome speciale.
Se spune ca retetele mexicane iti pun foc pe limba si jar la inima...
Incearca o reteta de "fajitas" si daca iti place mancarea condimentata, iti va placea si cea mexicana si in mod sigur vei gati aceasta reteta si a doua oara!
Ingrediente pentru fajitas cu piept de pui, fasole rosie si guacamole
500 g piept de pui taiat fasii
2 ardei grasi, unul rosu, unul galben, unul verde, toti taiati in fasii
2 cepe taiate pestisor
2 catei de usturoi pisati
2 lingurite mustar
1,5 lingurita rozmarin uscat
1 lingurita plante de Provence
5 linguri ulei de masline
1 conserva fasole rosie
200 g smantana
1 avocado
zeama de la 1/2 de lamaie (daca aveti, folositi limeta)
1 catel usturoi, pisat
5 rosii cocktail taiate mic
1 lingura coriandru verde tocat mic sau o priza de coriandru macinat
1/2 lingurita chimion in cruce macinat
sare si piper
1 pachet tortillas din faina alba (de-alea moi)
salata verde (icebreg se potriveste bine) taiata fasii subtiri
cascaval ras (Gouda de ex.)
Cum se pregatesta fajitas
Se caleste ceapa in uleiul de masline, se adauga fasiile de ardei. Se calesc pana cand ceapa s-a inmuiat, dar ardeiul nu. Se scot pe o farfurie si se tin undeva la cald. Fasolea din conserva se clateste si se incalzeste intr-o oala cu putina apa. In aceeasi tigaie unde s-au calit legumele se prajeste carnea la foc mare. La sfarsit se adauga legumele, se reduce focul, se adauga condimentele si plantele (rozmarinul, plantele de Provence, mustarul, sarea, chimionul in cruce si usturoiul).
Pentru guacamole se freaca avocado pana se face o pasta, se adauga rosiile taiate mic, usturoiul, 70-80 g smantana si coriandrul, sare, piper, zeama de lamaie. Restul de smantana se amesteca cu sare si piper si se pune intr-o alta tartacuta.
Daca aveti tortillas cumparate sau daca nu-s calde, le puneti intr-un prosop de bucatarie umed si le dati la cuptor, se scoate dupa nevoie cate una de-acolo. Prosopul de bucatarie umed ne ajuta sa nu se usuce tortillas.
Se pune pe masa tartacuta cu guacamole, cea cu smantana, una cu cascavalul ras, unua, mai mare, cu salata, una cu fasolea calda. Umplutura cu carne o aduceti cel mai bine in tigaie la masa, astfel incat sa se pastreze mai mult calda. Fiecare isi umple tortilla la masa.
Se umple tortillas ca o clatita cu de toate si se mananca cu mana. Nu puneti prea multa umplutura pentru ca nu veti mai putea rula fajita.
Sursa: Copyright © eLady.ro & Karina Luana

Comentarii postate (1)
doina - 23/03/2008
cred ca e super reteta!bravo,si eu am s-o fac!
Adauga un comentariu pentru acest articol.
Vezi toate
comentariile
Cele mai citite
Celebs & Style

Jennifer Aniston si George Clooney, impreuna intr-un avion privat
Poate ca acest zbor va fi mers putin mai bine....
Calatorii si Vacante

Cum iti imbunatateste vacanta starea psihica
Vacanta in aer liber ii da creierului ocazia s...
Calatorii si Vacante

Beneficiile vacantelor la munte
In secolul al XIX-lea, doar cei bogati isi perm...
Articole importante
In forum despre Gastronomie
Newsletter elady
Mirese si Nunti

Cum alegi tinuta de nasa pentru nunta
Ti s-a propus sa fii nasa, insa nu stii ce tinuta este potrivita pentru acest eveniment? Trebuie sa ai in vedere ca nasii sunt cei mai importanti in cadrul unei nunti, dupa miri, bineinteles. Astfel, toate privirile vor fi atintite asupra ta. Iata cateva modele de rochii de seara
Frumusete - Ultimele Articole
- 5 secrete ascunse despre balsamul de buze pe care nici influencerii de beauty nu ti le-au dezvaluit
- Ce trebuie sa ai in trusa de machiaj pentru a contura un look perfect de Revelion
- Cum poti obtine aspectul perfect al obrajilor cu ajutorul chirurgiei estetice?
- Sprancene de vedeta? Afla tot ce te-ar putea interesa despre dermopigmentarea sprancenelor
- Totul despre bazele Rubber Gummy de la Pearl Nails