Va aflati in:

Articole / Gastronomie

Ficatei de pui sote

Publicat: 18.09.2015

Ficatei de pui sote
Unul din lucrurile care ma dezamagesc aproape de fiecare data (de fapt, care ma dezamageste mereu atunci cand mananc ficatei de pui) este ca sunt in totalitate uscati, innecaciosi si fara gust. Motivul pentru care sunt atat de dezamagita este ca iubesc ficateii de pui, si ca, daca sunt facuti corect, reprezinta una dintre cele mai bune mancaruri posibile. Sunt perfecti ca si canapes sau aperitive, sunt foarte buni la micul dejun sau pentru un pranz cu prietenii si poti face din ei o cina eleganta si simpla.

Ficatei de pui sote: Ingrediente

1/2 de kilogram de ficatei de pui
3-4 linguri de unt, atat cat este nevoie
1/2 cana de ceapa tocata marunt
1/2 de morcov taiat cubulete
1/2 cana de vin alb sau suc de mere
1/2 cana de supa de pui
2 linguri de patrunjel tocat
sare si piper dupa gust
cateva picatuiri de otet de mere (sau de alt tip)

Ficatei de pui sote: Cum se face reteta
Sunt doua trucuri simple pentru acest fel de mancare - primul este sa nu gatesti prea mult ficateii, iar al doilea sa ii prajesti in gramezi mici, intr-o tigaie fierbinte cu multa grasime, pentru a te asigura ca nu-i gatesti prea mult. Daca urmezi cu sfintenie pasii urmatori, totul o sa fie bine. Acesta nu este un pas referitor la cum sa gatesti acest fel de mancare, dar este atat de important, incat l-am pus ca prim pas pentru a nu uita de el!
In primul rand, clateste ficateii folosind o strecuratoare, apoi separa lobii intre ei. Acum usuca-i cat de mult poti.
Apoi, intr-o tigaie mare peste un foc mare, adauga untul pana capata o nuanta auriu deschis (va mirosi bine in acest punct), adauga jumatate din ficatei si cu o spatula imprastie-i in tigaie pana ce devin un singur strat uniform. Lasa-i pe foc, fara sa mai amesteci, timop de un minut si apoi intoarce-i pe cealalta parte, nefacuta, si mai lasa-i 1-1 1/2 minut. Apoi scoate-i pe un platou si gateste si cealalta parte din ficateii ramasi in acelasi fel (adaugand mai mult unt, daca este nevoie) si apoi pune-i pe acelasi platou cu ceilalti.
Apoi, in aceeasi tigaie (lasand untul ramas), adauga ceapa si morcovul, amestecand pana ceapa devine aurie (cam 2 1/2 minute). Apoi adauga vinul alb sec (sau sucul de mere) si lasa-le la fiert, razuind de pe fundul tigaii bucatelele maronii. Amestecul trebuie sa fiarba pana scade la jumatate.
Acum adauga supa de pui si las-o sa fiarba pana devine usor siropoasa. Apoi adaugati ficateii (impreuna cu sucul care s-a acumulat pe platou) in tigaie si cand sosul incepe sa fiarba, ia tigaia de pe foc si amesteca patrunjelul. Asezonati (dupa gust) cu sare si piper si putin otet. Serveste imediat si simte gustul ficateilor de pui facuti cum trebuie.

Pofta buna!
Nota (5 / 5)
Noteaza

Posteaza Comentariu

Comentarii adaugate: 0. Fii prima care adauga un comentariu pentru acest articol.

Comentarii postate (0)

Gastronomie

Spaghete cu ton

Imaginati-va ca veniti acasa obositi dupa o zi...

Gastronomie

Povestea chirostilor

Cand eram copil, in serile de toamna tarzie si ...

Celebs & Style

Emma Stone si Benedict Cumberbatch intr-un nou film horror

Amatorii filmelor horror vor fi fericiti. Guill...

Personalitati

Femeile frumoase din secolul al XX-lea

Desi criteriile de evaluare a frumusetii s-au...

Personalitati

Joan Baez

Joan Baez s-a nascut in Statele Unite ale Amer...

Newsletter elady

Mirese si Nunti

Cum sa te imbraci cu stil la o nunta in sezonul rece? Inspira-te cu cele mai elegante tinute pentru un astfel de eveniment

Cand clopotele nuptiale incep sa rasune in aerul rece al iernii, participarea la o nunta devine o provocare vestimentara inspirata de echilibrul dintre stil si confort. In sezonul rece, alegerea unei tinute pentru o astfel de ocazie necesita atentie la detalii si un spirit practic...