Gastronomie - Deserturi delicioase
Publicat: 08.03.2006
Ingrediente:
* 300 g faina
* 3 lingurite praf de copt
* 4 linguri de zahar
* 3 oua
* 450 ml lapte batut (sau zer, lapte dulce)
* 75 g unt topit
Mod de preparare:
1. Se amesteca faina cu praful de copt si zaharul. Ouale se bat cu laptele batut (sau zerul, laptele dulce) si untul topit si combinati cele doua amestecuri. Se unge o tigaie din teflon cu ulei si se prajesc clatite obtinute din cate 2 linguri de compozitie, timp de 2 minute, pe fiecare parte.
2. Intre timp, se taie felii 3 banane si se rumenesc 75 g nuci. Feliile de banane se aseaza intre clatite si apoi se presara nucile. Clatitele se servesc stropite cu orice fel de sirop, dupa preferinta.
Inghetata cu branza de vaci
Ingrediente:
*150 g branza de vaci degresata
*150 g smantana cu branza de vaci
*4 linguri miere
*1 pachetel de zahar vanilat
*2 galbenusuri
*1 dl smantana
*fructe
Mod de preparare:
Toate ingredientele de mai sus se amesteca bine. Se bate smantana bine si se adauga in compozitie. Se toarna in paharele de iaurt clatite cu apa rece. Se rastoarna si se serveste eventual cu fructe.
Crema de mere
Ingrediente:
*500 g mere, taiate in bucati
*8 linguri stafide inmuiate
*1 lingura suc proaspat de lamaie
*putina scortisoara
*coaja rasa de la 1/2 lamaie
Mod de preparare:
Cu ajutorul unui mixer se face din toate aceste ingrediente un piure. Separat, se bate tare 1 dl smantana si se adauga peste piure. Se decoreaza cu alune pisate si cu stafide.
Ca o alternativa, se pot adauga si fructe de sezon taiate in bucati. Atunci cand merele sunt acre, se adauga 1 lingura miere si 1 lingura basin (praf alcalin).
Desert cu avocado
Ingrediente:
*1 1/2 banana uscata
*1/2 avocado
*1/2 banana
*1 lingurita suc proaspat de lamaie
*100 g branza de vaci
*1/2 dl smantana
Mod de preparare:
Bananele uscate se taie in rondele si se pun aproximativ 3 ore la inmuiat. Avocado si jumatatea de banana se taie in bucati foarte mici, bananele uscate se amesteca cu suc proaspat de lamaie si, din toate aceste ingrediente, se face un piure. Se pune branza de vaci, amestecand bine pana cand se obtine o compozitie omogena. Dupa preferinta, se poate adauga putina smantana subtire si se serveste imediat.
Sursa: eLady.ro - Portal pentru femei

Comentarii postate (0)
Gastronomie

Cum sa topesti mai repede untul pentru prajituri?
Untul este un ingredient cheie pentru multe des...
Cele mai citite
Celebs & Style

Kristen Stewart si Kat Von D: Gemenele din rochiile Derek Lam
O rochie care sa fie serioasa eleganta in acel...
Moda

TOP 5 piese casual pe care TREBUIE sa le ai in garderoba ta primavara aceasta
Daca ai un stil de viata mai agitat sau pur si ...
Articole importante
In forum despre Gastronomie
Newsletter elady
Mirese si Nunti

Cum alegi tinuta de nasa pentru nunta
Ti s-a propus sa fii nasa, insa nu stii ce tinuta este potrivita pentru acest eveniment? Trebuie sa ai in vedere ca nasii sunt cei mai importanti in cadrul unei nunti, dupa miri, bineinteles. Astfel, toate privirile vor fi atintite asupra ta. Iata cateva modele de rochii de seara
Frumusete - Ultimele Articole
- 5 secrete ascunse despre balsamul de buze pe care nici influencerii de beauty nu ti le-au dezvaluit
- Ce trebuie sa ai in trusa de machiaj pentru a contura un look perfect de Revelion
- Cum poti obtine aspectul perfect al obrajilor cu ajutorul chirurgiei estetice?
- Sprancene de vedeta? Afla tot ce te-ar putea interesa despre dermopigmentarea sprancenelor
- Totul despre bazele Rubber Gummy de la Pearl Nails