Macrou la cuptor
Publicat: 25.03.2016

Etichete:
Scrumbia albastra (sau macrou cum mai este numit aceste peste) este un peste gras care se manaca peste tot in lume. Macroul (scrumbia albastra) este un peste bogat in acizi grasi si Omega 3, substante care au un puternic efect antioxidant, fiind un aliat de nadejde in lupta contra imbatranirii si a diferitelor forme de cancer.
Beneficiile consumului de macrou (scrumbie albastra)
Macroul (scrumbia albastra) este un peste rapitor al carui consum aduce nenumarate beneficii pentru sanatate: consumul de macrou ajuta la scaderea triglicerdelor, proces aflat in legatura directa cu toate bolile cardio-vasculare. Consumul regulat de macrou (scrumbie albastra) ajuta la scaderea aparitiei de a dezvolta bolil de inima, scade semnificativ colesterolul (exsita voci care spun ca macroul este mult mai eficient decat unele medicamente prescrise in mod curent pentru asemenea afectiuni) si ajuta chiar la scaderea tensiunii arteriale. Consumul de scrumbie albastra imbunatateste elasticitatea vaselor de sange si ajuta la imbunatatirea circulatiei sangvine.
Scrumbia albastra este un foarte bun aliment, cu efect adjuvant in tratarea cazurilor de artrita, pentru ca ajuta la reducerea durerilor si scade din rigiditatea arterelor. Consumul regulat de macrou previne aparitia diferitelor forme de cancer, antioxidantii luptand cu celulele canceroase din neoplasm chiar daca boala este deja instalata; de aceea este recomandat mai ales in cazurile de cancer mamar, cancer de colon si cancer de prostata.
Macroul este foarte bun si in curele de slabire pentru ca ajuta efectiv la eliminarea tesutului adipos din tot corpul, nu doar de pe organele interne. Consumul de scrumbie albastra ajuta la intensificarea proceselor metabolice, ajutand la scaderea glicemiei (adica a nivelul de zaharuri din sange) pe timpul noptii, motiv pentru care este recomandat cu tarie pentru a fi inclus in meniul persoanelor care sufera de diabet.
Studiile au aratat ca nu poate fi contestata legtura clara care exista intre consumul de ulei de peste si scaderea riscului de a face o forma de depresie, suicid si schizofrenie, reducerea riscului de a face boala Alzheimer si de aceea consumul de macrou/scrumbie albastra este indicat in preventia acestor boli si pentru o buna sanatate mintala. Tot grasimile din macrou ajuta la intarirea sistemului imunitar, ceea ce scade riscul de imbolnaviri si ajuta la buna functionare a organismului datorita vitaminelor si nutrientilor pe care le contine.
In afara acizilor grasi omega 3, macroul este o importanta sursa de proteina animala. O portie de 85 de grame are 21 de grame de proteine, care sunt necesare functionarii sanatoase a muschilor.
Printre nutrientii pe care ii contine scrumbia albastra mai aducem in discutie calciul, potasiul, seleniul si magneziul, elemente care ajuta la functionarea optima a organismului si care sunt foarte importante pentru sanatatea cordului, sistemului osos, danturii, sistemului nervos si sistemului muscular.
In ceea ce priveste vitaminele, scrumbia albastra este o importanta sursa de niacina (Vitamina B3), colina, folati, Vitamina E, Vitamina D, Vitamina A, Vitamina K, C si B12.
Cea mai simpla si mai dietetica reteta cu peste, macroul la cuptor, poate fi facuta de catre oricine, chiar daca nu are experienta in ale gatitului.
Cum se face macroul la cuptor: Ingrediente
- macrou (scrumbie albastra)
- foarte putina sare
- ulei de masline
Macrou la cuptor: Cum se face
Incalzeste cuptorul la 200 C. Tapeteaza o tava cu hartie de copt. Unge hartia de copt cu putin ulei de masline. Curata pestele si spala-l rapid cu apa rece. Atentie, nu il tine mult in apa, altfel isi pierde tot gustul - spalatul se face sub jet puternic de apa, cateva secunde. Scurge macroul de apa si ungel-l cu ulei de masline si sareaza-l foarte putin. Aseaza scrumbia albastra in tava si da-o la cuptor pentru cca 40 de minute la 200 C.
Dupa 20 de minute, intoarce pestele pe cealalta parte.
Este gata cand s-a rumenit putin si are un usor aspect de zbarcit.
Macroul la cuptor este bun de mancat imediat ca atare cu salata verde acrita cu lamaie sau cu mujdei de usturoi. Pofta buna!
Sursa: Copyright©eLady.ro - Macrou la cuptor

Comentarii postate (1)
Mihaela - 18/05/2016
Am făcut aseară, exact dupa rețetă asta. Fff bun, a ieșit ca la grătar. Nu am cuptor electric, dar am lăsat la foc mic, pe grătarul din mijloc, respectând timpii dați de tine. Delicios!
Adauga un comentariu pentru acest articol.
Vezi toate
comentariile
Cele mai citite
Celebs & Style

Drew Barrymore va reunta la actorie
Drew Barrymore va reunta la actorie pentru o p...
Frumusete

11 modalitati de a oferi mai mult volum parului tau
Te-ai saturat de coafura monotona si de parul c...
Frumusete

Caderea parului: cauze, solutii, tratamente
Caderea parului este o problema cu care o femei...
Articole importante
In forum despre Gastronomie
Newsletter elady
Mirese si Nunti

Fotografii de cununie civila in epoca digitala - schimbari din industrie
Alegerea de a lucra impreuna cu un fotograf pentru cununia civila a devenit in ultimele decenii unul dintre cele mai frumoase moduri prin care poate fi imortalizat un moment important in viata unui cuplu. Tot mai multe persoane cauta servicii de fotografie pentru cununia civila...
Frumusete - Ultimele Articole
- 5 secrete ascunse despre balsamul de buze pe care nici influencerii de beauty nu ti le-au dezvaluit
- Ce trebuie sa ai in trusa de machiaj pentru a contura un look perfect de Revelion
- Cum poti obtine aspectul perfect al obrajilor cu ajutorul chirurgiei estetice?
- Sprancene de vedeta? Afla tot ce te-ar putea interesa despre dermopigmentarea sprancenelor
- Totul despre bazele Rubber Gummy de la Pearl Nails