Va aflati in:

Articole / Gastronomie

Pasta aglio, olio e peperoncino

Publicat: 05.06.2007

Spaghetti aglio, olio e peperoncino (


Spaghetti aglio, olio e peperoncino ("spaghetti cu usturoi, ulei de masline si ardei iute" in limba italiana) este un fel de mancare pe baza de paste traditional si se spune ca ar proveni din bucataria regiunii Abruzzo, desi este popular in intreaga Italie.
De obicei servit cu spaghete, sosul se face prin sotarea usoara a usturoiului tocat si presat in ulei de masline, insotit de un adaos de fulgi de ardei iute rosu uscat. Patrunjelul tocat fin poate fin se pune ca o garnitura, impreuna cu parmezan ras sau branza Pecorino, desi, conform unor carti de bucate vechi, branzeturile rase nu ar trebui sa fie adaugate in acest  fel de paste. Spaghetti aglio, olio e peperoncino este o reteta exceptionala, foarte usor de preparat si extrem de rapida.
Usturoiul trebuie sa fie tanar, deci este o mancare de primavara si vara.

Retete italienesti: Spaghetti aglio, olio e peperoncino: Ingrediente

4 catei usturoi marisori
1 legatura patrunjel verde
1 ardei iute rosu
100 ml ulei de masline
400 g spaghete subtiri
optional parmezan sau Pecorino

Retete italienesti: Spaghetti aglio, olio e peperoncino: Cum se prepara
Usturoiul se toaca marunt, patrunjelul la fel. Ardeiul rosu se curata de seminte si se toaca si el marunt. Copyright©elady.ro
Se infierbanta uleiul intr-o tigaie si se pune in el usturoiul, cam o treime din patrunjel si ardeiul iute. Se reduce imediat focul ca nu cumva sa se arda usturoiul (nu are voie sa se arda).
Se calesc la foc domol cam 5 minute.
Se fierb spaghetele, se strecoara bine de tot si se amesteca cu uleiul din tigaie intr-un bol preincalzit. Restul de patrunjel se presara pe deasupra.
Nota (0 / 5)
Noteaza

Posteaza Comentariu

Comentarii adaugate: 0. Fii prima care adauga un comentariu pentru acest articol.

Comentarii postate (0)

Gastronomie

4 avantaje ale utilizarii oalei sub presiune

In acest articol, iti spunem secretele alegerii...

Gastronomie

Reteta de galaktoboureko

Aceasta este versiunea unuia dintre cele mai p...

Celebs & Style

Top 5 religii in voga la Hollywood

Iisus sau Allah, Buddha sau Shiva? Cine a spus ...

Cultura

Ernest Hemingway: Gradina Raiului

Publicat prima oara in 1986, la 25 de ani dupa ...

Cultura

Panza de paianjen

Panza de paianjen, de Cella Serghi, este unul d...

Newsletter elady

Mirese si Nunti

Cum sa te imbraci cu stil la o nunta in sezonul rece? Inspira-te cu cele mai elegante tinute pentru un astfel de eveniment

Cand clopotele nuptiale incep sa rasune in aerul rece al iernii, participarea la o nunta devine o provocare vestimentara inspirata de echilibrul dintre stil si confort. In sezonul rece, alegerea unei tinute pentru o astfel de ocazie necesita atentie la detalii si un spirit practic...