Va aflati in:

Articole / Gastronomie

Prajitura Pasarea Colibri

Publicat: 05.01.2012

Prajitura Colibri, retete dulciuri, retete usoare, retete prajituri deosebite, retete bune


Un bol, o forma de tort si o lingura este tot ceea ce ai nevoie pentru a prepara aceasta reteta de prajitura moale, cu banane, ananas si furctul pasiunii. Reteta de prajitura Colibri este foarte simpla si usor de preparat, asa ca nu ai nevoie de cine stie ce experienta in bucatarie pentru a face o reteta de prajitura deosebita.

Timp de preparare: 30 minute
Timp de gatit: 70 minute

Prajitura Colibri: Ingrediente (pentru 8 portii)
- Unt topit, pentru uns
- 1 conserva de 440g de ananas, cu fructele zdrobite
- 1 cana de piure de banane coapte facut in casa (bagi banalele la mixer, ai nevoie de cam 2 banane mari)
- 60ml (1 / 4 cana) pulpa proaspeta de fructul pasiunii (3 bucati)
- 215g (1 cana) de zahar pudra
- 2 oua, usor batute
-150g unt nesarat, topit
- 265g faina 000
- 1/2 pachetel de praf de copt
- 2 lingurite de scortisoara
- Crema de branza Philadephia pentru glazura
- 250g crema de branza Philadephia, la temperatura camerei
- 60 g unt nesarat, suplimentar, la temperatura camerei
- 125g (3 / 4 cana) de zahar pudra

Cum prepari reteta de prajitura Colibri
- Preincalzeste cuptorul la 170 ° C. Tapeteaza cu hartie de copt o tava de 22cm rotunda si unge hartia cu unt .
- Ananas Scurge ananasul, pastrand 1 lingura de suc​. Combina ananasul taiat bucatele mici, bananele, pulpa de passionfruit, zaharul si ouale intr-un castron mare. Amesteca si untul. Adauga faina, praful de copt si scortisoara. Se amesteca doar pana cand ingredientele pentru prajitura Colibri sunt bine combinate.
- Toarna aluatul cu fructe in tava pregatita. Coace timp de 1 ora si 10 minute sau pana cand un bat inserat in centrul prajiturii iese curat si sucat. Scoate din cuptor prajitura Colibri 5 minute sa se raceasca. Apoi scoate-o, pe un suport de sarma, ca sa se raceasca complet.
- Pentru a face glazura din crema de branza, foloseste un mixer electric pentru a bate crema de branza, untul ramas (60grame), zaharul pudra si sucul de ananas pastrat, intr-un castron, pana se omogenizeaza complet. Acopera cu aceasta glazura partea de sus a prajiturii. Taie in felii pentru a servi prajitura Colibri la masa.

Nota (5 / 5)
Noteaza

Posteaza Comentariu

Comentarii adaugate: 0. Fii prima care adauga un comentariu pentru acest articol.

Comentarii postate (0)

Gastronomie

Sarmale de post in foi de varza murata

Sarmale... "Miroase a sarmale peste muntii...

Gastronomie

Dovleac copt cu arome marocane

E vremea dovlecilor. Dovleacul (bostanul) este ...

Celebs & Style

Jodie Foster, premiata la Globul de Aur

Jodie Foster, castigatoare a doua premii Osca...

Psihologie

3 activitati de weekend pe cont propriu

Nici iubitul si nici chiar prietenii ori priete...

Psihologie

Cuvantul "viata" este o metafora. Depinde doar de noi pentru ce.

Viata, viata, cusuta cu ata... Trecem prin viat...

Newsletter elady

Mirese si Nunti

Cum sa te imbraci cu stil la o nunta in sezonul rece? Inspira-te cu cele mai elegante tinute pentru un astfel de eveniment

Cand clopotele nuptiale incep sa rasune in aerul rece al iernii, participarea la o nunta devine o provocare vestimentara inspirata de echilibrul dintre stil si confort. In sezonul rece, alegerea unei tinute pentru o astfel de ocazie necesita atentie la detalii si un spirit practic...