Prajitura insiropata cu portocale
Publicat: 04.03.2013
Etichete:
O alternativa pentru prajiturile de cofetarie poate fi si reteta de prajitura insiropata cu portocale, pe care o poti face foarte simplu in casa. Nu este o reteta greu de facut, asa ca atunci cand cei dragi au pofta de ceva dulce, o poti face usor.
Bazata pe un blat de pandispan pufos, aromata cu portocale si "condimentata" cu putina ciocolata neagra, reteta de prajitura insiropata cu portocale ar putea ajunge repede pe lista ta cu retete de dulciuri favorite.
Ingrediente pentru prajitura insiropata cu portocale : 10-12 portii
- 5 oua mari, separate
- 5 linguri cu varf cu zahar tos
- 5 linguri cu varf cu faina
- ½ lingurita de praf de copt
- putina esenta de vanilie
- un praf de sare
- cca 50 grame cicolata (minim 70% cacao – cu cat mai neagra, cu atat mai bine)
- cca 3 linguri de coaja de portocale confiata sau pur si simplu coaja de portocala taiata fin
Ingrediente pentru sirop si topping
- 3 portocale mari, spalate, sterse, curatate de coaja si taiate felii subtiri
- cca 200 grame de zahar
- 200 ml apa (o cana normala)
Cum prepari siropul si toppingul pentru prajitura insiropata cu portocale
Intr-o tigaie inalta pune zaharul si apa si fierbe-le impreuna pana cand se fac un sirop grosut. Adauga apoi portocalele taiate felii si lasa-le se fiarba impreuna cca 5 minute. Apoi da tigaia deoparte si las-o sa se raceasca.
Cum se face prajitura insiropata cu portocale
Incalzeste cuptorul la 170 grade Celsius sau daca ai cuptor cu gaz, pune-l cum il pui atunci cand faci chec, poate cu focul o idee mai mic.
Separa ouale in doua castroane. Bate albusurile cu zaharul, praful de copt, praful de sare si vanilia, ca pentru bezele. Adauga galbenusurile si mixeaza. Pune faina in ploaie, lingura dupa lingura, mixand in continuare, pana la omogenizarea compozitiei pentru reteta de prajitura insiropata cu portocale.
Ia forma rotunda de tarta, non-aderenta (cele de silicon sunt perfecte) cu diametrul de 24 cm si unge-o cu ulei. Daca nu ai, foloseste o forma de tort pe care o tapetezi cu hartie de copt unsa cu ulei.
Toarna compozitia in tava si pe deasupra imprastie cca 25 de grame de ciocolata neagra, taiata in bucati inegale din cutit. Da prajitura la cuptor pentru cca 20-25 de minute. Verific-o apoi cu scobitoarea si scoate-o cand este gata.
Cand prajitura cu portocale s-a racit (siropul poate fi caldut, insa nu fierbinte), pune-o pe o farfurie de tort. Insiropeaz-o bine (foloseste tot siropul) si apoi aseaza pe deasupra feliile de portocala. Rade ciocolata neagra pe deasupra.Da prajitura insiropata cu portocale la frigider cateva ore bune inainte de a o consuma (este mai buna rece). Se pastreaza in frigider pana la 4-5 zile. Pofta buna!... Si sa ne spui daca ti-a placut, da?
Sursa: Copyright©eLady.ro: Prajitura insiropata cu portocale
Comentarii postate (0)
Gastronomie
Tarta delicioasa cu pere si ciocolata
Nu stim daca va plac prajiturile cu fructe, dar...
Cele mai citite
Calatorii si Vacante
Cum poti sa cumperi cel mai bun rucsac?
Un rucsac dama ieftin se poate dovedi cea mai b...
Calatorii si Vacante
Bulgaria, o destinatie inspre care sa calatoresti cu masina
Lumea cotidiana este prin natura ei una obosito...
Articole importante
In forum despre Gastronomie
Newsletter elady
Mirese si Nunti
Urmeaza sa participi la o petrecere de logodna? Iata cateva sfaturi despre tinutele pe care le poti aborda!
Petrecerea de logodna este un eveniment extrem de special atat pentru fericitul cuplu, cat si pentru cei dragi. Cand vine vorba de codul vestimentar adecvat pentru o petrecere de logodna, o ocazie de celebrare a iubirii, acesta poate varia in functie de tema...
Frumusete - Ultimele Articole
- Ce trebuie sa ai in trusa de machiaj pentru a contura un look perfect de Revelion
- Cum poti obtine aspectul perfect al obrajilor cu ajutorul chirurgiei estetice?
- Sprancene de vedeta? Afla tot ce te-ar putea interesa despre dermopigmentarea sprancenelor
- Totul despre bazele Rubber Gummy de la Pearl Nails
- Cum sa obtii un abdomen plat: liposuctia poate fi solutia de care ai nevoie