Prajitura usoara cu gem de capsune
Publicat: 16.02.2015
Etichete:
Ne place sa avem tot timpul ceva dulce in casa pentru o gustare rapida, o prajitura care sa nu necesite o zi intreaga in bucatarie.
Reteta aceasta am adaptat-o dupa o reteta frantuzeasca de parjitura cu pere, dar am inlocuit fructele proaspete cu dulceata de capsune.
Este o reteta de prajitura rapida iar zaharul pudra de deasupra ii da o crusta delicioasa, dulce si crocanta.
Poti sa o prepari si intr-o tava patrata pentru a o taia in patratele sau romburi si a o impacheta si lua la serviciu ca gustare mult mai usor.
Chiar daca nu ai mare experienta in bucatarie, aceasta prajitura iti va reusi pentru ca face parte din categoria retete pentru incepatori.
Prajitura usoara cu gen de capsune: Ingrediente
- 250 grame unt la temperatura camerei
- 250 grame zahar
- 4 oua la temperatura camerei
- 1 lingurita esenta de vanilie
- coaja de la 1 lamaie
- 250 grame faina
- 1 pliculet de praf de copt
- 1/2 lingurita de sare
- 125 grame dulceata de capsune sau zmeura
- 2 linguri de zahar pudra
Prajitura usoara cu gen de capsune: Cum se face
Incalzeste cuptorul la 170°C. Unge cu putin unt o tava rotunda de 24 cm si presar-o cu faina. Indeparteaza excesul de faina. Poti folosi si hartie de copt daca nu vrei sa folosesti metoda bunicii.
Bateti zaharul cu untul impreuna pana obtineti o crema pufoasa. Adaugati ouale intregi, unul cate unul, avand rija sa nu il incorporati pe urmatorul pana nu s-a incorporat bine precedentul. Adaugati esenta de vanilie si coaja de lamaie.
Intr-un alt bol amestecati bine faina cernuta cu praful de copt.
Adaugati faina in ploaie peste untul batut si amesteca doar pana se amesteca bine.
Incalzeste dulceata la microunde sau la bain marie putin, pana curge mai usor.
Toarna in forma jumatate de aluat si intinde-l cu o lingura. Apoi toarna dulceata incet, cu grija, sa fie bine imprastiata peste aluat. Pune restul de aluat cu lingura, ca sa fie uniform, peste dulceata. Pudreaza cu zaharul pudra. Coace prajitura cu dulceata pentru aproximativ 50 de minute, pana prajitura este aurie in partea de sus si scobitoarea infipta in mijlocul prajiturii iese uscata.
Scoateti prajitura cand este gata din cuptor, lasati-o sa se raceasca in tava, apoi scoteti-o pe un grilaj. Pofta buna!
Sursa: Copyright©eLady.ro: Prajitura usoara cu gem de capsune

Comentarii postate (0)
Gastronomie

Tot ce trebuie sa stii despre gin, bautura care te cucereste pe loc!
Ginul este o bautura spirtoasa, aromata cu fruc...
Cele mai citite
Celebs & Style

Marion Cotillard este o mamica fericita
Marion Cotillard, frumoasa actrita frantuzoaic...
Celebs & Style

Prigoana vs Bahmu: Si totusi exista iubire...
O fi de vina primavara sau pur si simplu acest...
Articole importante
In forum despre Gastronomie
Newsletter elady
Mirese si Nunti

Fotografii de cununie civila in epoca digitala - schimbari din industrie
Alegerea de a lucra impreuna cu un fotograf pentru cununia civila a devenit in ultimele decenii unul dintre cele mai frumoase moduri prin care poate fi imortalizat un moment important in viata unui cuplu. Tot mai multe persoane cauta servicii de fotografie pentru cununia civila...
Frumusete - Ultimele Articole
- 5 secrete ascunse despre balsamul de buze pe care nici influencerii de beauty nu ti le-au dezvaluit
- Ce trebuie sa ai in trusa de machiaj pentru a contura un look perfect de Revelion
- Cum poti obtine aspectul perfect al obrajilor cu ajutorul chirurgiei estetice?
- Sprancene de vedeta? Afla tot ce te-ar putea interesa despre dermopigmentarea sprancenelor
- Totul despre bazele Rubber Gummy de la Pearl Nails