Prajitura usoara cu gem de capsune
Publicat: 16.02.2015
Etichete:
Ne place sa avem tot timpul ceva dulce in casa pentru o gustare rapida, o prajitura care sa nu necesite o zi intreaga in bucatarie.
Reteta aceasta am adaptat-o dupa o reteta frantuzeasca de parjitura cu pere, dar am inlocuit fructele proaspete cu dulceata de capsune.
Este o reteta de prajitura rapida iar zaharul pudra de deasupra ii da o crusta delicioasa, dulce si crocanta.
Poti sa o prepari si intr-o tava patrata pentru a o taia in patratele sau romburi si a o impacheta si lua la serviciu ca gustare mult mai usor.
Chiar daca nu ai mare experienta in bucatarie, aceasta prajitura iti va reusi pentru ca face parte din categoria retete pentru incepatori.
Prajitura usoara cu gen de capsune: Ingrediente
- 250 grame unt la temperatura camerei
- 250 grame zahar
- 4 oua la temperatura camerei
- 1 lingurita esenta de vanilie
- coaja de la 1 lamaie
- 250 grame faina
- 1 pliculet de praf de copt
- 1/2 lingurita de sare
- 125 grame dulceata de capsune sau zmeura
- 2 linguri de zahar pudra
Prajitura usoara cu gen de capsune: Cum se face
Incalzeste cuptorul la 170°C. Unge cu putin unt o tava rotunda de 24 cm si presar-o cu faina. Indeparteaza excesul de faina. Poti folosi si hartie de copt daca nu vrei sa folosesti metoda bunicii.
Bateti zaharul cu untul impreuna pana obtineti o crema pufoasa. Adaugati ouale intregi, unul cate unul, avand rija sa nu il incorporati pe urmatorul pana nu s-a incorporat bine precedentul. Adaugati esenta de vanilie si coaja de lamaie.
Intr-un alt bol amestecati bine faina cernuta cu praful de copt.
Adaugati faina in ploaie peste untul batut si amesteca doar pana se amesteca bine.
Incalzeste dulceata la microunde sau la bain marie putin, pana curge mai usor.
Toarna in forma jumatate de aluat si intinde-l cu o lingura. Apoi toarna dulceata incet, cu grija, sa fie bine imprastiata peste aluat. Pune restul de aluat cu lingura, ca sa fie uniform, peste dulceata. Pudreaza cu zaharul pudra. Coace prajitura cu dulceata pentru aproximativ 50 de minute, pana prajitura este aurie in partea de sus si scobitoarea infipta in mijlocul prajiturii iese uscata.
Scoateti prajitura cand este gata din cuptor, lasati-o sa se raceasca in tava, apoi scoteti-o pe un grilaj. Pofta buna!
Sursa: Copyright©eLady.ro: Prajitura usoara cu gem de capsune
Comentarii postate (0)
Gastronomie
Cele mai potrivite bauturi pentru a mai uita de frigul de afara
Daca frigul de afara te tine mai mult in casa, ...
Cele mai citite
Celebs & Style
Grammy 2013: De ce a tipat Adele la Chris Brown
Adele a parut pentru un moment ca tipa nervoas...
Sarcina
Cum iti ingrijesti pielea in timpul sarcinii?
Grija pentru ingrijirea aspectului fizic nu tre...
Sarcina
Sunt viitoare mamica. Ce trebuie sa mananc?
Esti pe cale sa devii mamica. Ce bucurie mai ma...
Articole importante
In forum despre Gastronomie
Newsletter elady
Mirese si Nunti
Cum sa te imbraci cu stil la o nunta in sezonul rece? Inspira-te cu cele mai elegante tinute pentru un astfel de eveniment
Cand clopotele nuptiale incep sa rasune in aerul rece al iernii, participarea la o nunta devine o provocare vestimentara inspirata de echilibrul dintre stil si confort. In sezonul rece, alegerea unei tinute pentru o astfel de ocazie necesita atentie la detalii si un spirit practic...
Frumusete - Ultimele Articole
- Ce trebuie sa ai in trusa de machiaj pentru a contura un look perfect de Revelion
- Cum poti obtine aspectul perfect al obrajilor cu ajutorul chirurgiei estetice?
- Sprancene de vedeta? Afla tot ce te-ar putea interesa despre dermopigmentarea sprancenelor
- Totul despre bazele Rubber Gummy de la Pearl Nails
- Cum sa obtii un abdomen plat: liposuctia poate fi solutia de care ai nevoie