Va aflati in:

Articole / Gastronomie

Prajitura usoara cu gem de capsune

Publicat: 16.02.2015

retete pentru incepatori, retete simple, retete usoare de prajituri de casa, prajitura usoara cu dulceata, prajitura cu gem de capsune, prajitura cu dulceata de capsune, prajitura pentru cafea, retete prajituri, reteta prajitura usoara, retete usoare, retete dulciuri, retete prajituri, prajituri pentru copii, prajituri pentru cafea, prajituri cu gem, reteta prajitura cu dulceata, prajituri de casa


Ne place sa avem tot timpul ceva dulce in casa pentru o gustare rapida, o prajitura care sa nu necesite o zi intreaga in bucatarie.
Reteta aceasta am adaptat-o dupa o reteta frantuzeasca de parjitura cu pere, dar am inlocuit fructele proaspete cu dulceata de capsune.
Este o reteta de prajitura rapida iar zaharul pudra de deasupra ii da o crusta delicioasa, dulce si crocanta.
Poti sa o prepari si intr-o tava patrata pentru a o taia in patratele sau romburi si a o impacheta si lua la serviciu ca gustare mult mai usor.
Chiar daca nu ai mare experienta in bucatarie, aceasta prajitura iti va reusi pentru ca face parte din categoria retete pentru incepatori.

Prajitura usoara cu gen de capsune: Ingrediente
- 250 grame unt la temperatura camerei
- 250 grame zahar
- 4 oua la temperatura camerei
- 1 lingurita esenta de vanilie
- coaja de la 1 lamaie
- 250 grame faina
- 1 pliculet de praf de copt
- 1/2 lingurita de sare
- 125 grame dulceata de capsune sau zmeura
- 2 linguri de zahar pudra

Prajitura usoara cu gen de capsune: Cum se face

Incalzeste cuptorul la 170°C. Unge cu putin unt o tava rotunda de 24 cm si presar-o cu faina. Indeparteaza excesul de faina. Poti folosi si hartie de copt daca nu vrei sa folosesti metoda bunicii.
Bateti zaharul cu untul impreuna pana obtineti o crema pufoasa. Adaugati ouale intregi, unul cate unul, avand rija sa nu il incorporati pe urmatorul pana nu s-a incorporat bine precedentul. Adaugati esenta de vanilie si coaja de lamaie.
Intr-un alt bol amestecati bine faina cernuta cu praful de copt.
Adaugati faina in ploaie peste untul batut si amesteca doar pana se amesteca bine.
Incalzeste dulceata la microunde sau la bain marie putin, pana curge mai usor.
Toarna in forma jumatate de aluat si intinde-l cu o lingura. Apoi toarna dulceata incet, cu grija, sa fie bine imprastiata peste aluat. Pune restul de aluat cu lingura, ca sa fie uniform, peste dulceata. Pudreaza cu zaharul pudra. Coace prajitura cu dulceata pentru aproximativ 50 de minute, pana prajitura este aurie in partea de sus si scobitoarea infipta in mijlocul prajiturii iese uscata.
Scoateti prajitura cand este gata din cuptor, lasati-o sa se raceasca in tava, apoi scoteti-o pe un grilaj. Pofta buna!


Nota (5 / 5)
Noteaza

Posteaza Comentariu

Comentarii adaugate: 0. Fii prima care adauga un comentariu pentru acest articol.

Comentarii postate (0)

Gastronomie

Reteta de aluat fraged de post

Pe timp de post (sau daca ai un regim de viata ...

Gastronomie

Cele mai potrivite bauturi pentru a mai uita de frigul de afara

Daca frigul de afara te tine mai mult in casa, ...

Celebs & Style

Grammy 2013: De ce a tipat Adele la Chris Brown

Adele a parut pentru un moment ca tipa nervoas...

Sarcina

Cum iti ingrijesti pielea in timpul sarcinii?

Grija pentru ingrijirea aspectului fizic nu tre...

Sarcina

Sunt viitoare mamica. Ce trebuie sa mananc?

Esti pe cale sa devii mamica. Ce bucurie mai ma...

Newsletter elady

Mirese si Nunti

Cum sa te imbraci cu stil la o nunta in sezonul rece? Inspira-te cu cele mai elegante tinute pentru un astfel de eveniment

Cand clopotele nuptiale incep sa rasune in aerul rece al iernii, participarea la o nunta devine o provocare vestimentara inspirata de echilibrul dintre stil si confort. In sezonul rece, alegerea unei tinute pentru o astfel de ocazie necesita atentie la detalii si un spirit practic...