Va aflati in:

Articole / Gastronomie

Rata cu prune

Publicat: 08.02.2011

retete de ziua indragostitilor, retete pentru sfantul valentin, retete de dragobeteVine sarbatoarea indragostitilor si te-ai gandit sa ii faci o surpriza iubitului tau, gatind chiar tu ceva deosebit?  Dar nu ai nici o idee ce ai putea sa ii pregatesti iubitului tau gurmand pentru Sfantul Valentin? eLady te ajuta cu o delicioasa reteta de piept de rata cu sos de prune si garnitura de spanac cu  unt si crema de cartofi.











Ingrediente
2 piepti mari de rata
crenguta cimbru
1 stea de anason
25g unt
 
Pentru sos de prune
1 ceapa, fin tocat
1 lingura de ulei de masline
250 g prune rosu închis, taiate pe sfert (le gasesti la supermaket)
50 g zahar brun
50 ml vin rosu
300 ml de supa de vita

Pentru sos, se prajeste ceapa in ulei timp de 5 minute sau pana se inmoaie, dar ramane alba. Adaugi apoi prunele si zaharul, amestecand usor pentru o cateva minute, pana cand zaharul s-a dizolvat complet. Pui apoi vinul rosu si supa de vita.
Se fierbe timp de aproximativ 15 minute, amestecand ocazional, pana se inmoaie prunele si sosul este usor ingrosat. Pastreaza-l la cald sau lasa-l la temperatura camerei sau la frigider timp de maxim o zi inainte de a-l reincalzi pentru servire.
Intre timp, incalzeste cuptorul la 180C / gaz 4. Scoate pielea de pe pieptii de rata cu un cutit foarte bine ascutit si condimenteaza-i bine cu sare si piper.
Incalzeste o tigaie neaderenta si pune pieptii de rata cu partea in care a fost pielea in jos. Prajeste-i timp de 6-7 minute, apoi intoarce-i si adauga cimbrul, anasonul stelat si untul. Lasa untul sa se topeasca, ungand rata cu sucurile lasate in cratita cu ajutorul unei linguri, apoi transfera totul într-o tava mica de copt si baga in cuptor timp de 5-6 minute pentru un piept usor in sange sau pentru 10-12 minute daca il vrei bine facut.
Când rata este gata, amesteca din nou cu soscul lasat, apoi lasa sa se odihneasca pret de 5 minute, in timp ce termini cu garniturile.
Pentru a servi, feliezi foarte subtire fiecare piept de rata pe un tocator. Aranjezi pe fiecare farfurie, impreuna cu garniturile: o lingura de crema de cartofi, o parte din sosul de prune si spanac cu unt.
 
Spanac cu unt 
250 g frunze de spanac se spala intr-o strecuratoare. Le pui apoi intr-o tigaie mare, cu un cub mic de unt si putina sare si piper, apoi fierbe-le in sucul lor timp de 1 minut, amestecand tot timpul.
 
Crema de cartofi
450g de cartofii se curata si se fierb in apa sarata timp de 20-25 de minute sau pana sunt gata. Scurge-i bine, pune-i iar in tigaie si paseaza-i, adaugand treptat 50 g unt, 50 ml smantana  si 50 ml de lapte. Asezoneaza cu un praf de sare.
Acum du-te si da-l gata cu talentul tau gastronomic! 
Nota (0 / 5)
Noteaza

Posteaza Comentariu

Comentarii adaugate: 0. Fii prima care adauga un comentariu pentru acest articol.

Comentarii postate (0)

Gastronomie

Retete machedonesti: Piperchi targasiti

Am văzut pe net o mulțime de variant...

Gastronomie

Cele mai potrivite bauturi pentru a mai uita de frigul de afara

Daca frigul de afara te tine mai mult in casa, ...

Celebs & Style

Sharon Osbourne a suferit o operatie de dubla mastectomie

La 10 ani dupa ce a invins cancerul de colon, S...

Povesti

Pitiponcus Steroidus

Da, mama, sunt pitiponc!Ușor de recunoscut...

Povesti

Dobrogea mea. Ingropata in aminiri si in lacrmi

Pamânt uscat, pamănt ars de lacrimi....

Newsletter elady

Mirese si Nunti

Urmeaza sa participi la o petrecere de logodna? Iata cateva sfaturi despre tinutele pe care le poti aborda!

Petrecerea de logodna este un eveniment extrem de special atat pentru fericitul cuplu, cat si pentru cei dragi. Cand vine vorba de codul vestimentar adecvat pentru o petrecere de logodna, o ocazie de celebrare a iubirii, acesta poate varia in functie de tema...