Reteta de ardei umpluti
Publicat: 25.03.2016

Etichete:
Prezenti in bucataria romaneasca, greceasca si turceasca, ardeii umpluti sunt o mancare apreciata si usor de facut. Iata mai jos reteta de ardei umpluti. Pentru ca sunt facuti in cuptor sunt si mai buni si nici nu risti sa se lipeasca si sa se afume. Ardeii umpluti la cuptor sunt pur si simplu un deliciu! Si pentru ca in prezent gasesti ardei grasi tot timpul anului, ii poti pregati oricand, nu mai trebuie sa astepti vara pentru a-ti pregati o portie de ardei umpluti cand ti se face pofta!
Reteta de ardei umpluti: Ingrediente
- 1 kg carne tocata (carne de porc, porc cu vita, porc cu pasare)
- ardei grasi
- 100 grame orez
- un morov mediu ras pe razatoarea mica
- o ceapa mare sau doua mai mici, tocate mic
- o legatura de marar si una de patrunjel tocate marunt
- ulei
- sare
- piper
- 3 oua
- 500 grame de rosii proaspete tocate din cutit sau o conserva de rosii in suc propriu
- 6 linguri cu varf de pasta de tomate
Reteta de ardei umpluti: Cum se fac ardeii umpluti la cuptor
Infierbanta cuptorul la 200 C.
Spala bine ardeii si taie-le capacul. Curata-i de nervuri ide dinauntru cu o lingurita, mai clateste-i si lasa-i cu gura in jos, sa se scurga bine de apa.
Curata morcovul si da-l pe razatoarea mica.
Curata ceapa si tai-o maruntel.
Spala si toaca verdeata.
Spala orezul in apa rece si scurge-l bine intr-o sita.
Intr-un bol incapator pune carnea de purcel tocata, morcovul, ceapa, orezul, ouale, 3 linguri din pasta de tomate si verdeata si asezoneaza cu sare si piper. Amesteca totul foarte bine prin framantare cu mana.
Pune ardeii intr-o cratita si aseaza-i frumos. Cu o lingura ia din amestecul de carne tocata pentru ardei si umple-i, lasand cam 1 cm gol deasupra (nu ii umple cu de-a sila). Toarna in fiecare ardei o limgura-doua de apa. Spala rosiile si taie cercuri din ele pentru a face capace pentru ardeii umpluti si aseza-le pe gura ardeilor.
restul de rosii toaca-l marunt si asezoneaza cu sare.
Pune rosiile tocate pe linga ardei. Toarna incep, pe langa ardeii umpluti apa in care ai desfacut si 3 linguri de pasta de tomate si putina sare. Pune si 4-5 linguri de ulei.
Lichidul trebuie sa ajunga pana la partea de sus a ardeilor, fara insa sa ii inunde cu totul.
Baga cratita cu ardei umpluti in cuptor pentru 2 ore si jumatate-3 la inceput la 200 C. Dupa prima ora, da temperatura la 150 C. Uita-te din cand in cand si daca apa se evapora prea tare, mai completeaza cu apa clocotita. In nici un caz nu pune apa rece!
Cand sunt gata, opreste cuptorul si lasa-i sa se racoreasca.
Ardeii umpluti la cuptor se mananca cu iaurt sau smantana ori ca atare.
Pofta buna!
Sursa: Copyright©eLady.ro - Reteta de ardei umpluti

Comentarii postate (0)
Gastronomie

Vase si accesorii de bucatarie care te vor ajuta sa mananci mai sanatos
Ritmul alert în care mai toatã lumea evol...
Cele mai citite
Celebs & Style

Ricky Martin nu se insoara, insa ar vrea o fetita
Sa innebunim, nu alta! Dupa ce in urma cu catev...
Dieta Montignac

Principiile de baza in dieta Montignac
Principiul de baza din spatele metodei Monti:Fa...
Articole importante
In forum despre Gastronomie
Newsletter elady
Mirese si Nunti

Cum sa te imbraci cu stil la o nunta in sezonul rece? Inspira-te cu cele mai elegante tinute pentru un astfel de eveniment
Cand clopotele nuptiale incep sa rasune in aerul rece al iernii, participarea la o nunta devine o provocare vestimentara inspirata de echilibrul dintre stil si confort. In sezonul rece, alegerea unei tinute pentru o astfel de ocazie necesita atentie la detalii si un spirit practic...
Frumusete - Ultimele Articole
- 5 secrete ascunse despre balsamul de buze pe care nici influencerii de beauty nu ti le-au dezvaluit
- Ce trebuie sa ai in trusa de machiaj pentru a contura un look perfect de Revelion
- Cum poti obtine aspectul perfect al obrajilor cu ajutorul chirurgiei estetice?
- Sprancene de vedeta? Afla tot ce te-ar putea interesa despre dermopigmentarea sprancenelor
- Totul despre bazele Rubber Gummy de la Pearl Nails