Va aflati in:

Articole / Gastronomie

Reteta de ardei umpluti

Publicat: 25.03.2016

reteta de ardei umpluti, cum se fac ardeii umpluti,  cum se fac ardeii umpluti la cuptor, reteta de ardei umpluti cu carne, reteta de ardei umpluti cu carne tocata, retete romanesti, bucatarie romaneasca


Prezenti in bucataria romaneasca, greceasca si turceasca, ardeii umpluti sunt o mancare apreciata si usor de facut. Iata mai jos reteta de ardei umpluti. Pentru ca sunt facuti in cuptor sunt si mai buni si nici nu risti sa se lipeasca si sa se afume. Ardeii umpluti la cuptor sunt pur si simplu un deliciu! Si pentru ca in prezent gasesti ardei grasi tot timpul anului, ii poti pregati oricand, nu mai trebuie sa astepti vara pentru a-ti pregati o portie de ardei umpluti cand ti se face pofta!

Reteta de ardei umpluti: Ingrediente
- 1 kg carne tocata (carne de porc, porc cu vita, porc cu pasare)
- ardei grasi
- 100 grame orez
- un morov mediu ras pe razatoarea mica
- o ceapa mare sau doua mai mici, tocate mic
- o legatura de marar si una de patrunjel tocate marunt
- ulei
- sare
- piper
- 3 oua
- 500 grame de rosii proaspete tocate din cutit sau o conserva de rosii in suc propriu
- 6 linguri cu varf de pasta de tomate

Reteta de ardei umpluti: Cum se fac ardeii umpluti la cuptor
Infierbanta cuptorul la 200 C.
Spala bine ardeii si taie-le capacul. Curata-i de nervuri ide dinauntru  cu o lingurita, mai clateste-i si lasa-i cu gura in jos, sa se scurga bine de apa.
Curata morcovul si da-l pe razatoarea mica.
Curata ceapa si tai-o maruntel.
Spala si toaca verdeata.
Spala orezul in apa rece si scurge-l bine intr-o sita.
Intr-un bol incapator pune carnea de purcel tocata, morcovul, ceapa, orezul, ouale, 3 linguri din pasta de tomate si verdeata si asezoneaza cu sare si piper. Amesteca totul foarte bine prin framantare cu mana.
Pune ardeii intr-o cratita si aseaza-i frumos. Cu o lingura ia din amestecul de carne tocata pentru ardei si umple-i, lasand cam 1 cm gol deasupra (nu ii umple cu de-a sila). Toarna in fiecare ardei o limgura-doua de apa. Spala rosiile si taie cercuri din ele pentru a face capace pentru ardeii umpluti si aseza-le pe gura ardeilor.
restul de rosii toaca-l marunt si asezoneaza cu sare.
Pune rosiile tocate pe linga ardei. Toarna incep, pe langa ardeii umpluti apa in care ai desfacut si 3 linguri de pasta de tomate si putina sare. Pune si 4-5 linguri de ulei.
Lichidul trebuie sa ajunga pana la partea de sus a ardeilor, fara insa sa ii inunde cu totul.
Baga cratita cu ardei umpluti in cuptor pentru 2 ore si jumatate-3 la inceput la 200 C. Dupa prima ora, da temperatura la 150 C. Uita-te din cand in cand si daca apa se evapora prea tare, mai completeaza cu apa clocotita. In nici un caz nu pune apa rece!
Cand sunt gata, opreste cuptorul si lasa-i sa se racoreasca.
Ardeii umpluti la cuptor se mananca cu iaurt sau smantana ori ca atare.
Pofta buna!
Nota (5 / 5)
Noteaza

Posteaza Comentariu

Comentarii adaugate: 0. Fii prima care adauga un comentariu pentru acest articol.

Comentarii postate (0)

Gastronomie

Spaghete cu ton

Imaginati-va ca veniti acasa obositi dupa o zi...

Gastronomie

Prajitura rasturnata cu mere si crema de zahar ars

Am descoperit acest desert de curand si cu mana...

Cariera

5 tendinte de Marketing Digital care vor ajuta afacerile in 2022

Era digitala are un impact imens asupra afaceri...

Newsletter elady

Mirese si Nunti

Fotografii de cununie civila in epoca digitala - schimbari din industrie

Alegerea de a lucra impreuna cu un fotograf pentru cununia civila a devenit in ultimele decenii unul dintre cele mai frumoase moduri prin care poate fi imortalizat un moment important in viata unui cuplu. Tot mai multe persoane cauta servicii de fotografie pentru cununia civila...