Va aflati in:

Articole / Gastronomie

Reteta de chec cu cirese si migdale

Publicat: 26.11.2014

retete cu ciocolata, retete desert, retete deosebite, deserturi speciale, prajituri cu cirese, prajituri cu visine, prajituri cu ciocolata, retete sarbatori, retete ocazii festive


eLady iti prezinta o reteta de chec (pandispan) foarte fin si aromat, stropit cu ciocolata... O minunatie de desert, foarte potrivit pentru ocazii festive (zile de nastere, Paste, Craciun sau Revelion). Puteti folosi oricare alte fructe doriti (visine, de exemplu), pentru ca doar aluatul de baza conteaza cel mai mult.

Reteta de chec cu cirese si migdale: Ingrediente pentru pandispan
- 250 gr cirese curatate de samburi
- 125 gr zahar
- 100 gr faina
- 80 gr pudra de migdale (faina de migdale)
- un varf de cutit de sare
-  80 gr unt moale (la temperatura camerei)
- 2 oua mari
- 1 lingura praf de copt
- optional o lingura lichior de cirese
- 1 lingurita esenta de migdale

Reteta de chec cu cirese si migdale: Ingrediente pentru glazura de martipan si ciocolata
- 50 gr fondant de martipan
- 1 lingurita unt
- 1 lingurita de miere de albine
- 100 gr ciocolata amaruie/dulce (dupa preferinta)
- 200 ml frisca lichida

Cum se face glazura de martipan si ciocolata pentru reteta de chec cu cirese si migdale
Pentru glazura se incalzeste frisca impreuna cu martipanul pana cand acesta se dizolva. Se adauga apoi ciocolata maruntita, untul si mierea  si se mai da pe foc doar daca nu s-a topit ciocolata. Ar trebui sa rezulte o crema ganache ceva mai lichida decat cea normala

Cum se face aluatul de pandispan pentru pentru reteta de chec cu cirese si migdale
Incalziti cuptorul la 160 gr Celsius
Intr-un bol mare bateti untul cu zaharul si faina de migdale. Se adauga ouale si esentele, mixati bine.
Adaugati ingredientele uscate: faina, sarea, praful de copt.
La sfarsit se incorporeaza ciresele cu ajutorul unei spatule sau linguri.
Compozitia se toarna intr-o tava tapetata si se coace aproximativ 40 minute.
Cand s-a racit cu cirese si migdale se varsa glazura proaspat facuta (altfel se intareste) si se decoreaza dupa inspiratie (cu fulgi de migdale, cirese sau cum vreti voi).
Nota (5 / 5)
Noteaza

Posteaza Comentariu

Comentarii adaugate: 0. Fii prima care adauga un comentariu pentru acest articol.

Comentarii postate (0)

Gastronomie

Gris cu lapte

Mancare de bebelusi spun unii, desertul copilar...

Gastronomie

De ce ai nevoie pentru ca gatitul sa ti se para simplu

Gatitul poate parea o sarcina complicata si des...

Celebs & Style

Leonardo DiCaprio s-a despartit de Erin Heatherton

Cunoscutul si apreciatul actor american Leonar...

Newsletter elady

Mirese si Nunti

Fotografii de cununie civila in epoca digitala - schimbari din industrie

Alegerea de a lucra impreuna cu un fotograf pentru cununia civila a devenit in ultimele decenii unul dintre cele mai frumoase moduri prin care poate fi imortalizat un moment important in viata unui cuplu. Tot mai multe persoane cauta servicii de fotografie pentru cununia civila...