Va aflati in:

Articole / Gastronomie

Reteta de loukoumades

Publicat: 19.07.2019

Reteta de loukoumades, cum se fac gogosile grecesti loukoumades, retete grecesti, retete traditionale din grecia, reteta de gogosele grecesti cu miere

Loukoumades sunt un desert delicios, un dulce traditional grecesc care se serveste la mesele de familie pe tot parcursul anului! Micile gogosi sunt numite "Loukoumades", iar aroma lor este magnifica, iar gustul lor da dependenta! Faceti-le proaspete si serviti-le calde cu miere, scortisoara, seminte de susan prajit sau nuci taiate! Gogosile traditionale grecesti vor deveni noul desert favorit al familiei tale!

Ingrediente pentru reteta de loukoumades
200 g faina tip 000
50 g amidon de porumb
1 pachet de drojdie uscata activa
1 varf de cutit de sare
1 lingura de miere
280 g apa calduta
ulei, pentru prajire

Ingrediente pentru sirop si servire
250 ml apa
200 g zahar granulat
1 felie de lamaie
1 lingura de miere
miez de nuca sau susan prajit (optional)
scortisoara macinata

Cum se fac gogoselele grecesti Loukoumades

Vom incepe prin a face siropul , deoarece trebuie sa fie complet rece atunci cand il adaugam la gogoselele grecesti Loukoumades . Intr-o oala puneti zahar, apa, lamaie si miere si aduceti la punctul de fierbere.Luati oala de pe foc sipuneti siropul intr-un alt recipient astfel incat sa se raceasca mai repede
Intr-un castron putin adanc, adaugati toate ingredientele pentru reteta de loukoumades, cu exceptia uleiului. Se amesteca cu o lingura pana devine un amestec gros, ca o smantana. Aveti grija ca apa sa fie calda, dar la temperatura corpului, nu oparita
Acoperiti vasul cu o folie din plastic si lasati-l sa creasca, intr-un mediu cald si uscat.
Se toarna uleiul intr-o cratita pentru a se incalzi suficient si a fi pregatit pentru prajire. Daca aveti un termometru, ar trebui sa ajunga la 180° C.
Pregatiti sa aveti aproape un pahar de apa cu o lingura in el si o farfurie tapetata cu prosoape de hartie pentru a absorbi uleiul suplimentar din gogoselele grecesti loukoumades prajite.
Atunci cand uleiul este suficient de fierbinte si aluatul si=a dublat volumul, luati din aluat cu lingura din paharul cu apa.si puneti-l in uleiul fierbinte.
De aceea trebuie sa tinem lingura uda, astfel incat aluatul sa nu se prinda de ea si sa cada usor in ulei. Puneti inapoi lingura in paharul de apa  dupa fiecare utilizare.
Repetati procesul pana cand sunt suficient de multe loukoumades in ulei, dar nu supraaglomerati tigaia. Utilizati o spatula pentru a le intoarce, astfel incat sa poata gati si pe cealalta parte.
Prajiti loukoumades cateva minute pana cand se transforma in niste minunate bile aurii. Scoteti-le din tigaie si puneti-le pe farfuria captusita cu prosoape de hartie. Repetati procesul cu tot aluatul ramas.
Rasturnati apoi gogoselele grecesti loukoumades in siropul racit. Ele vor absorbi cat de mult sirop au nevoie.
Se presara apoi cu scortisoara si miez de nuca sau susan prajit (optional) si se consuma calde)!
Nota (5 / 5)
Noteaza

Posteaza Comentariu

Comentarii adaugate: 0. Fii prima care adauga un comentariu pentru acest articol.

Comentarii postate (0)

Gastronomie

Reteta austriaca de Tiroler Gröstl

Cunoscut sub numele de Gröstl tirolez, ace...

Gastronomie

Tocana de cartofi de post

Post sau nu, toti am mancat inca din copilarie ...

Celebs & Style

Gwyneth Paltrow e o persoana plina de haz

Cunoscuta actrita Gwyneth Paltrow este poate p...

Celebs & Style

Premiile OSCAR 2015

Premiile OSCAR 2015: In aceasta noapte va avea ...

Celebs & Style

Cameron Diaz este insarcinata?

Pe fondul zvonurilor ca ar fi insarcinata, Cam...

Newsletter elady

Mirese si Nunti

Cum alegi tinuta de nasa pentru nunta

Ti s-a propus sa fii nasa, insa nu stii ce tinuta este potrivita pentru acest eveniment? Trebuie sa ai in vedere ca nasii sunt cei mai importanti in cadrul unei nunti, dupa miri, bineinteles. Astfel, toate privirile vor fi atintite asupra ta. Iata cateva modele de rochii de seara