Reteta de loukoumades
Publicat: 19.07.2019

Etichete:
Ingrediente pentru reteta de loukoumades
200 g faina tip 000
50 g amidon de porumb
1 pachet de drojdie uscata activa
1 varf de cutit de sare
1 lingura de miere
280 g apa calduta
ulei, pentru prajire
Ingrediente pentru sirop si servire
250 ml apa
200 g zahar granulat
1 felie de lamaie
1 lingura de miere
miez de nuca sau susan prajit (optional)
scortisoara macinata
Cum se fac gogoselele grecesti Loukoumades
Vom incepe prin a face siropul , deoarece trebuie sa fie complet rece atunci cand il adaugam la gogoselele grecesti Loukoumades . Intr-o oala puneti zahar, apa, lamaie si miere si aduceti la punctul de fierbere.Luati oala de pe foc sipuneti siropul intr-un alt recipient astfel incat sa se raceasca mai repede
Intr-un castron putin adanc, adaugati toate ingredientele pentru reteta de loukoumades, cu exceptia uleiului. Se amesteca cu o lingura pana devine un amestec gros, ca o smantana. Aveti grija ca apa sa fie calda, dar la temperatura corpului, nu oparita
Acoperiti vasul cu o folie din plastic si lasati-l sa creasca, intr-un mediu cald si uscat.
Se toarna uleiul intr-o cratita pentru a se incalzi suficient si a fi pregatit pentru prajire. Daca aveti un termometru, ar trebui sa ajunga la 180° C.
Pregatiti sa aveti aproape un pahar de apa cu o lingura in el si o farfurie tapetata cu prosoape de hartie pentru a absorbi uleiul suplimentar din gogoselele grecesti loukoumades prajite.
Atunci cand uleiul este suficient de fierbinte si aluatul si=a dublat volumul, luati din aluat cu lingura din paharul cu apa.si puneti-l in uleiul fierbinte.
De aceea trebuie sa tinem lingura uda, astfel incat aluatul sa nu se prinda de ea si sa cada usor in ulei. Puneti inapoi lingura in paharul de apa dupa fiecare utilizare.
Repetati procesul pana cand sunt suficient de multe loukoumades in ulei, dar nu supraaglomerati tigaia. Utilizati o spatula pentru a le intoarce, astfel incat sa poata gati si pe cealalta parte.
Prajiti loukoumades cateva minute pana cand se transforma in niste minunate bile aurii. Scoteti-le din tigaie si puneti-le pe farfuria captusita cu prosoape de hartie. Repetati procesul cu tot aluatul ramas.
Rasturnati apoi gogoselele grecesti loukoumades in siropul racit. Ele vor absorbi cat de mult sirop au nevoie.
Se presara apoi cu scortisoara si miez de nuca sau susan prajit (optional) si se consuma calde)!
Sursa: Copyright©eLady.ro - Reteta de loukoumades

Comentarii postate (0)
Cele mai citite
Celebs & Style

Gwyneth Paltrow e o persoana plina de haz
Cunoscuta actrita Gwyneth Paltrow este poate p...
Articole importante
In forum despre Gastronomie
Newsletter elady
Mirese si Nunti

Cum alegi tinuta de nasa pentru nunta
Ti s-a propus sa fii nasa, insa nu stii ce tinuta este potrivita pentru acest eveniment? Trebuie sa ai in vedere ca nasii sunt cei mai importanti in cadrul unei nunti, dupa miri, bineinteles. Astfel, toate privirile vor fi atintite asupra ta. Iata cateva modele de rochii de seara
Frumusete - Ultimele Articole
- 5 secrete ascunse despre balsamul de buze pe care nici influencerii de beauty nu ti le-au dezvaluit
- Ce trebuie sa ai in trusa de machiaj pentru a contura un look perfect de Revelion
- Cum poti obtine aspectul perfect al obrajilor cu ajutorul chirurgiei estetice?
- Sprancene de vedeta? Afla tot ce te-ar putea interesa despre dermopigmentarea sprancenelor
- Totul despre bazele Rubber Gummy de la Pearl Nails