Va aflati in:

Articole / Gastronomie

Reteta de macarons cu ciocolata

Publicat: 21.12.2015

Macarons frantuzesti cu ciocolata, Reteta de macarons, macarons cu ciocolata, macarons de casa, cum se fac  macarons acasa, retete de  macarons cu ciocolata, cum se face reteta de  macarons, retete de Craciun, retete speciale, reteta simpla de macarons, retete speciale, retete frantuzesti, dulciuri frantuzesti


Ce mai faceti? Punem pariu ca sunteti in cautare de idei pentru masa de Craciun pentru ca vreti sa va surprideti familia cu dulciuri care de care mai speciale! Stii biscuiteii aia ca o bezea care se topesc (la propriu!) in gura? Sunt exagerat de scumpi (pentru ca sunt exagerat de buni) insa se pot face si acasa. La costuri mult mai reduse... De aceea ne-am gandit sa impartasim cu voi reteta de macarons, o specialitate frantuzeasca, fiindca sunt deliciosi si e pacat sa nu-i incerce si altii!
Acesti macarons sunt nemaipomeniti si merita sa ii faci in casa fiindca nu e deloc dificil...

Macarons cu ciocolata: Ingrediente pentru fursecul-bezea
- 225 grame de zahar pudra
- 20 grame de cacao
- 125 grame de pudra migdale sau alune de padure
- 100 grame de albus (circa 3 oua)

Macarons cu ciocolata: ingrediente pentru crema (ganache)
- 100 grame de ciocolata neagra
- 140 ml de frisca lichida grasa
- 20 grame de unt
- 25 grame de zahar pudra

Macarons cu ciocolata: cum se fac (fursecul-bezea)
Daca nu gasesti sa cumperi pudra de migdale, le poti macina chiar tu, acasa, daca ai o masina de macinat cafeaua. Dupa ce macinI migdalele, trebuie sa cerni pudra ca sa nu ramana cocoloase. Daca raman bucatele mai mari pastreaza-le pentru urmatorul chec pe care il vei face.
Primul lucru pe care trebuie sa il faci este sa incalzesti cuptorul la 150 grade Celsius. Tapeteaza apoi o tava cu hartie de copt.
Pune apoi zaharul, cacao si pudra de migdale in robot si macina-le pana obtii o pudra foarte fina.
Bate apoi albusurile cu un praf mic de sare pana se intaresc, apoi pune zaharul si continua sa amesteci pana acesta se topeste - exact ca pentru bezele.
Se pune apoi albusul batut ca pentru bezele peste ingredientele uscate de macarons si se amesteca incetisor, pana rezulta o crema elastica.
 Apoi trebuie sa transferi crema rezultata intr-un pos. Daca nu ai pos, nu iti fa griji, poti sa folosesti o punga dintre acelea care sunt folosite la congelarea alimentelor. Ca sa poti pune mai usor amestecul de macarons in ea, aseaza-o intr-un vas inalt si larg si apoi toarna albusurile pentru macarons. Apoi taie un colt si gata, ai un pos!
Spriteaza biscuitii macarons in tava, ca sa aiba un diametru de 3-4 cm sau chiar mai mici, cu destul spatiu intre ei, ca sa nu se lipeasca. Apoi loveste incetisor tava de masa, in asa fel incat sa iasa aerul. Apoi lasa biscuiteii macarons pentru cel putin 30 de minute sa se usuce. De ce trebuie sa faci asta? Pentru ca asa ajuti bezelele de macarons sa faca o crusta crocanta la cop si ii impiedici sa se crape.
Apoi baga bezelele de macarons in cuptor si coace-i pentru 15 minute, pana se intaresc si se dezlipesc usor de pe hartie. O sa iti poti da seama macarons-ii sunt copti in mod corect daca la baza macarons-ilor se formeaza asa-zise "picioruse" la baza lor - practic se ridica crusta si la baza se vad niste bule ca un aluat copt. Apoi trebuie sa lasi frusecurile macarons sa se raceasca bine pe hartie.

Macarons cu ciocolata: cum se face crema ganache
Pentru umplutura trebuie sa faci crema ganache. Este simplu: aduci frisca la temperatura de fierbere, o dai deoparte de pe foc si pui ciocolata sfaramitata amestecand bine de tot, pana se topeste in intregime si mai apoi, apoi pui si untul si omogenizezi. Lasi putin umplutura de ganache pentru macarons sa se intareasca apoi pui pe macarons la baza si ii lipesti intre ei, crema la mijloc.
Fursecurile macarons se pastreaza peste noapte intr-o cutie inchisa ermetic ca sa se inmoaie. A doua zi se pune cutia in frigider, departe de ochii pofticiosilor, pentru ca altfel nu ai nici o sansa sa reziste pana la Craciun!
Nota (5 / 5)
Noteaza

Posteaza Comentariu

Comentarii adaugate: 0. Fii prima care adauga un comentariu pentru acest articol.

Comentarii postate (0)

Gastronomie

Tort special cu fructe uscate si nuci pentru Craciun

Cautati un tort cu un gust unic pentru Craciun?...

Gastronomie

Tarta delicioasa cu pere si ciocolata

Nu stim daca va plac prajiturile cu fructe, dar...

Celebs & Style

Cameron Diaz este insarcinata?

Pe fondul zvonurilor ca ar fi insarcinata, Cam...

Fitness

De ce trebuie sa bei apa cand faci sport

Sigur ai realizat, de multe ori, ca, pe durata ...

Fitness

Ciclismul, cea mai buna metoda pentru intarirea soldurilor

Ciclismul reprezinta o activitate ritmica si ar...

Newsletter elady

Mirese si Nunti

Fotografii de cununie civila in epoca digitala - schimbari din industrie

Alegerea de a lucra impreuna cu un fotograf pentru cununia civila a devenit in ultimele decenii unul dintre cele mai frumoase moduri prin care poate fi imortalizat un moment important in viata unui cuplu. Tot mai multe persoane cauta servicii de fotografie pentru cununia civila...