Va aflati in:

Articole / Gastronomie

Reteta frantuzeasca cu miel

Publicat: 11.01.2009

retete de friptura frantuzeascamiel, reteta miel frantuzesc pentru paste, Retete pentru Paste, Retete de Pasti, retete pascale, retete masa de Paste, Sfintele Paste, mancare pentru Pasti, ce mancam de Paste, retete cu miel, retete carne miel

Pentru masa de Paste din acest an iti propunem sa gatesti Navarin D` Agneau, o reteta frantuzeasca cu carne de miel, foarte potrivita pentru sarbatorile pascale. Iti vei uimi familia cu un preparat din miel garnisit cu un sos cu multe legume care este delicios.

Reteta frantuzeasca cu miel de Paste
Ingrediente

Pentru a prepara aceasta reteta frantuzeasca de Paste ai nevoie de urmatoarele ingrediente:
- 2 linguri de ulei
- 900 grame de muschi dezosat de miel
- 7-8 cepe
- 2 catei de usturoi taiati marunt
- 2 linguri cu faina
- 225 mililitri supa de pui
- 2 linguri pasta de tomate
- 125 mililitri de vin alb sec
- 1 lingurita de zahar
- 1 lingurita si jumatate de sare
- piper negru, proaspat macinat
- 3 napi mici
- 12 morcovi mici
- 115 grame de fasole verde
- 1 lingura de patrunjel tocat marunt

Reteta frantuzeasca cu miel de Paste: Mod de preparare
Reteta frantuzeasca Navarin D’ Agneau nu este dificil de gatit, iar mielul preparat in aceasta maniera este delicios.
Mai intai se prajeste carnea de miel in transe. Carnea fripta se muta intr-o oala incapatoare. In grasimea ramasa in tigaie se prajesc o ceapa si 2 catei de usturoi. Dupa ce s-a inmuiat ceapa se adauga si faina. Dupa putin timp se toarna supa si vinul si se fierbe pana se ingroasa sosul. Dupa ce s-a mai ingrosat sosul se adauga pasta de rosii, zaharul, sarea si piperul. Dupa ce este gata sosul se toarna compozitia peste friptura de miel si se da la cuptor timp de aproximativ 30 de minute.
Dupa 30 de minute in oala cu friptura se mai adauga cele 6 cepe taiate in bucati mari, napii si morcovii si se da din nou la cuptor pentru inca o ora.
Fasolea verde se adauga cu o jumatate de ora inainte sa fie gata preparatul. Cand este gata se presara patrunjel verde pe deasupra. Reteta frantuzeasca Navarin D’ Agneau se serveste cu crutoane. Pofta buna!

 

Nota (2 / 5)
Noteaza

Posteaza Comentariu

Comentarii adaugate: 0. Fii prima care adauga un comentariu pentru acest articol.

Comentarii postate (0)

Gastronomie

Sarmale de post in foi de varza murata

Sarmale... "Miroase a sarmale peste muntii...

Gastronomie

Cele mai potrivite bauturi pentru a mai uita de frigul de afara

Daca frigul de afara te tine mai mult in casa, ...

Celebs & Style

Eva Longoria si Eduardo Cruz s-au despartit definitiv

Povestea de dragoste chiar s-a terminat pentru ...

Personalitati

Brigitte Bardot

Parul lung, blond si usor buclat, buzele pline,...

Personalitati

Tori Amos

Tori Amos este una dintre putinele artiste a ca...

Newsletter elady

Mirese si Nunti

Fotografii de cununie civila in epoca digitala - schimbari din industrie

Alegerea de a lucra impreuna cu un fotograf pentru cununia civila a devenit in ultimele decenii unul dintre cele mai frumoase moduri prin care poate fi imortalizat un moment important in viata unui cuplu. Tot mai multe persoane cauta servicii de fotografie pentru cununia civila...