Va aflati in:

Articole / Gastronomie

Reteta greceasca de pui la capac

Publicat: 01.04.2006

bucatarie greceasca:pui la capacSi grecii mananca "pui la capac", insa reteta elena e diferita de cea romaneasca. Mnacarea este usor de preparat si foarte savuroasa, mai ales daca se folosesc la gatit anghinare si coriandru.

 

Ingrediente:
4 bucati mari de pui (piept)
- sare si piper dupa gust
-3 linguri de ulei de masline
-1 lingura unt
-1/2 cepa potrivita taiata pestisori fini
-3 catei de usturoi zdrobit
-1/2 ceasca vin alb sec
-1/2 kg rosii taiate cubulete (pulpa fara pielita si fara seminte)
- 1 lingura bulion
-2-3 prafuri de scortisoara
-2 prafuri de cuisoare pisate
-1 ceasca apa
-6 bucati anghinare(optional)
-1 sau 2 linguri de patrunjel proaspat (sau coriandru) maruntit

Mode de preparare:
Condimentam pieptul de pui cu sare si piper.
Intr-o cratita mare incalzim uleiul impreuna cu untul la foc mic. Adaugam pieptul de pui si il rumenin la foc mediu pentru aproximativ 10 minute, pana bucatile devin aurii.
Scoatem bucatile de piept de pui din din cratita si le asezam pe o farfurie, sa se raceasca.
Punem in cratita ceapa taiata pestisori si cateii de usturoi si le lasam la foc mic, pana se inmoaie si se rumenesc foarte usor. Punem inapoi bucatile de pui, adaugam jumatatea de ceasca de vin si  lasam sa fiarba pentru aproximativ  5 minute, dupa care verificam daca ceapa s-a inmuiat bine. Daca ceapa nu este fiarta, adaugam putina apa clocotita si mai lasam pentru cateva minute, dupa care  apoi adaugam rosiile taiate cubulele si bulionul.
Lasam fiertura pe foc, acoperita cu capac pentru inca aproximativ un sfert de ora. Pisam usor mirodeniile si le amestecam bine cu o ceasca de apa si le raspurnam in cratita.
Acoperim si o lasam sa fiarba pentru 45-60 minute, pana cand carnea este facuta.
Anghinarea  se adauga cand carnea este aproape fiarta.

Puiul la capc grecesc se orneaza cu verdeata proaspat tocata si se serveste imediat. 

Nota (0 / 5)
Noteaza

Posteaza Comentariu

Comentarii adaugate: 0. Fii prima care adauga un comentariu pentru acest articol.

Comentarii postate (0)

Gastronomie

6 alimente care nu se spala niciodata inainte de gatit

Regulile de igiena impun spalarea ingredientelo...

Celebs & Style

4 secrete de la Cameron Diaz

Frumoasa actrita de 43 de ani este o gurmanda s...

Produse

Cum sa alegi cercei din aur pentru o dispozitie buna

Bijuteriile din aur sunt bijuterii pentru toate...

Newsletter elady

Mirese si Nunti

Urmeaza sa participi la o petrecere de logodna? Iata cateva sfaturi despre tinutele pe care le poti aborda!

Petrecerea de logodna este un eveniment extrem de special atat pentru fericitul cuplu, cat si pentru cei dragi. Cand vine vorba de codul vestimentar adecvat pentru o petrecere de logodna, o ocazie de celebrare a iubirii, acesta poate varia in functie de tema...