Va aflati in:

Articole / Gastronomie

Reteta greceasca de pui la capac

Publicat: 01.04.2006

bucatarie greceasca:pui la capacSi grecii mananca "pui la capac", insa reteta elena e diferita de cea romaneasca. Mnacarea este usor de preparat si foarte savuroasa, mai ales daca se folosesc la gatit anghinare si coriandru.

 

Ingrediente:
4 bucati mari de pui (piept)
- sare si piper dupa gust
-3 linguri de ulei de masline
-1 lingura unt
-1/2 cepa potrivita taiata pestisori fini
-3 catei de usturoi zdrobit
-1/2 ceasca vin alb sec
-1/2 kg rosii taiate cubulete (pulpa fara pielita si fara seminte)
- 1 lingura bulion
-2-3 prafuri de scortisoara
-2 prafuri de cuisoare pisate
-1 ceasca apa
-6 bucati anghinare(optional)
-1 sau 2 linguri de patrunjel proaspat (sau coriandru) maruntit

Mode de preparare:
Condimentam pieptul de pui cu sare si piper.
Intr-o cratita mare incalzim uleiul impreuna cu untul la foc mic. Adaugam pieptul de pui si il rumenin la foc mediu pentru aproximativ 10 minute, pana bucatile devin aurii.
Scoatem bucatile de piept de pui din din cratita si le asezam pe o farfurie, sa se raceasca.
Punem in cratita ceapa taiata pestisori si cateii de usturoi si le lasam la foc mic, pana se inmoaie si se rumenesc foarte usor. Punem inapoi bucatile de pui, adaugam jumatatea de ceasca de vin si  lasam sa fiarba pentru aproximativ  5 minute, dupa care verificam daca ceapa s-a inmuiat bine. Daca ceapa nu este fiarta, adaugam putina apa clocotita si mai lasam pentru cateva minute, dupa care  apoi adaugam rosiile taiate cubulele si bulionul.
Lasam fiertura pe foc, acoperita cu capac pentru inca aproximativ un sfert de ora. Pisam usor mirodeniile si le amestecam bine cu o ceasca de apa si le raspurnam in cratita.
Acoperim si o lasam sa fiarba pentru 45-60 minute, pana cand carnea este facuta.
Anghinarea  se adauga cand carnea este aproape fiarta.

Puiul la capc grecesc se orneaza cu verdeata proaspat tocata si se serveste imediat. 

Nota (0 / 5)
Noteaza

Posteaza Comentariu

Comentarii adaugate: 0. Fii prima care adauga un comentariu pentru acest articol.

Comentarii postate (0)

Gastronomie

Tocana de cartofi de post

Post sau nu, toti am mancat inca din copilarie ...

Gastronomie

Rulouri de pui cu chilli

De la souvlaki la fajitas, puiul la gratar intr...

Cariera

Ce caracteristici trebuie sa aiba o hala industriala

Fie ca aveti nevoie de un spatiu de depozitare,...

Newsletter elady

Mirese si Nunti

Fotografii de cununie civila in epoca digitala - schimbari din industrie

Alegerea de a lucra impreuna cu un fotograf pentru cununia civila a devenit in ultimele decenii unul dintre cele mai frumoase moduri prin care poate fi imortalizat un moment important in viata unui cuplu. Tot mai multe persoane cauta servicii de fotografie pentru cununia civila...