Retete Craciun: Friptura de porc in sos de bere
Publicat: 11.11.2008

Pentru masa de Craciun sau de Revelion va prezentam delicioasa reteta de friptura de porc in sos de bere. Carnea de porc gatita dupa reteta de friptura de porc in sos de bere va fi mai plina de fragezime si suculenta.
Friptura de porc in sos de bere este o reteta deosebita pentru Nasterea Domnului sau pentru sarbatorirea Anului Nou.
Indiferent ca petreci seara de Craciun sau Revelion cu prietenii sau in familie, acesta reteta speciala va fi savurata de toti mesenii.
Ingrediente pentru friptura de porc in sos de bere pentru Craciun
- 1,5 kg de carne de porc
- 1 1/5 fir de praz
- 1 telina mare
- 2 morcovi medii
- 2 cepe mijlocii
- 8 catei de usturoi
- 500 ml bere
- 5 linguri ulei de masline
- 50 g unt
- sare si piper pentru asezonare
Cum se prepara friptura de porc in sos de bere pentru Craciun
Se spala carnea, se taie in felii groase de maxim 2 cm;
Intr-o tigaie cu unt topit si ulei incins se innabusa pe rand feliile de carne, pe ambele parti, apoi se scot intr-un vas si se acopera ca sa ramana calde.
Se curata, se zdrobeste usturoiul, se amesteca cu putina apa, se stropeste carnea cu berea si usturoiul, se presara cu sare si piper, se introduce in cuptorul preincalzit, se lasa in jur de 60 minute la foc mediu spre mare
Se verifica friptura de porc in sos de bere pentru Craciuns si se stropeste carnea din 10 in 10 minute cu sosul de bere si usturoi;
Curatam si spalam prazul, ceapa, telina si morcovul, le taiem in felii subtiri ( de aproximativ 5 mm latime).
Punem carnea intr-o tava, asezam legumele peste carne si se mai lasa 20 de minute la cuptor;
Garnitura: Friptura de porc in sos de bere pentru Craciun si revelion bere se serveste cu o garnitura de cartofi natur sau piure de cartofi. Pentru un aspect mai frumos, faceti dungi cu o furculita si stropiti garnitura cu sosul de la friptura.
Puteti aseza pe farfurie, pentru ca mancarea sa fie mai atractiva, frunze de salata erde sau spanac proaspat.
Legumele serviti-le separat.
Puteti sa ornati si cu cateva fire de patrunjel verde si farfuriile puneti-le pe masa alaturi de salatieremici cu gogosari murati sau muraturi asortate.
Bautura: Vin rosu demi-sec, la aproximativ 15 grade Celsius.
Sursa: Copyright©eLady.ro - Retete Craciun: Friptura de porc in sos de bere

Comentarii postate (1)
corina - 20/12/2008
foarte buna reteta am facut-o si e delicioasa
Adauga un comentariu pentru acest articol.
Vezi toate
comentariile
Gastronomie

Supa-crema de broccoli, conopida si dovlecel
Toata lumea cunoaste efectul benefic pe care il...
Cele mai citite
Animale de companie

Catelusa Yolanda si-a salvat stapana din incendiu. Este a treia oara cand ii sare stapanei ei oarbe in ajutor!
Catelusa Yolanda, din rasa Golden Retriever, a ...
Animale de companie

Glandele perianale: probleme si vidarea lor
Catelul tau se freaca cu funduletul de covor? I...
Articole importante
In forum despre Gastronomie
Newsletter elady
Mirese si Nunti

Fotografii de cununie civila in epoca digitala - schimbari din industrie
Alegerea de a lucra impreuna cu un fotograf pentru cununia civila a devenit in ultimele decenii unul dintre cele mai frumoase moduri prin care poate fi imortalizat un moment important in viata unui cuplu. Tot mai multe persoane cauta servicii de fotografie pentru cununia civila...
Frumusete - Ultimele Articole
- 5 secrete ascunse despre balsamul de buze pe care nici influencerii de beauty nu ti le-au dezvaluit
- Ce trebuie sa ai in trusa de machiaj pentru a contura un look perfect de Revelion
- Cum poti obtine aspectul perfect al obrajilor cu ajutorul chirurgiei estetice?
- Sprancene de vedeta? Afla tot ce te-ar putea interesa despre dermopigmentarea sprancenelor
- Totul despre bazele Rubber Gummy de la Pearl Nails