Va aflati in:

Articole / Gastronomie

Retete Craciun: Friptura de porc in sos de bere

Publicat: 11.11.2008

Retete Craciun pentru craciun, friptura porc


Pentru masa de Craciun sau de Revelion va prezentam delicioasa reteta de friptura de porc in sos de bere. Carnea de porc gatita dupa reteta de friptura de porc in sos de bere va fi mai plina de fragezime si suculenta.
Friptura de porc in sos de bere este o reteta deosebita pentru Nasterea Domnului sau pentru sarbatorirea Anului Nou.
Indiferent ca petreci seara de Craciun sau Revelion cu prietenii sau in familie, acesta reteta speciala va fi savurata de toti mesenii.


Ingrediente pentru friptura de porc in sos de bere pentru Craciun
  •  1,5 kg de carne de porc
  •  1 1/5 fir de praz
  •  1 telina mare
  •  2 morcovi medii
  •  2 cepe mijlocii
  •  8 catei de usturoi
  •  500 ml bere
  •  5 linguri ulei de masline
  •  50 g unt
  •  sare si piper pentru asezonare

Cum se prepara friptura de porc in sos de bere pentru Craciun

Se spala carnea, se taie in felii groase de maxim 2 cm;
Intr-o tigaie cu unt topit si ulei incins se innabusa pe rand feliile de carne, pe ambele parti, apoi se scot intr-un vas si se acopera ca sa ramana calde.
Se curata, se zdrobeste usturoiul, se amesteca cu putina apa, se stropeste carnea cu berea si usturoiul, se presara cu sare si piper, se introduce in cuptorul preincalzit, se lasa in jur de 60 minute la foc mediu spre mare
Se verifica friptura de porc in sos de bere pentru Craciuns si se stropeste carnea din 10 in 10 minute cu sosul de bere si usturoi;
Curatam si spalam prazul, ceapa, telina si morcovul, le taiem in felii subtiri ( de aproximativ 5 mm latime).
Punem carnea intr-o tava, asezam legumele peste carne si se mai lasa 20 de minute la cuptor;
Garnitura: Friptura de porc in sos de bere pentru Craciun si revelion bere se serveste cu o garnitura de cartofi natur sau piure de cartofi. Pentru un aspect mai frumos, faceti dungi cu o furculita si stropiti garnitura cu sosul de la friptura.
Puteti aseza pe farfurie, pentru ca mancarea sa fie mai atractiva, frunze de salata erde sau spanac proaspat.
Legumele serviti-le separat.
Puteti sa ornati si cu cateva fire de patrunjel verde si farfuriile puneti-le pe masa alaturi de salatieremici cu gogosari murati sau muraturi asortate.
Bautura: Vin rosu demi-sec, la aproximativ 15 grade Celsius.
Nota (5 / 5)
Noteaza

Posteaza Comentariu

Comentarii adaugate: 1.

Comentarii postate (1)
corina - 20/12/2008

foarte buna reteta am facut-o si e delicioasa

Gastronomie

Saksuka

Un fel de mancare originar din Orientul Mijloci...

Gastronomie

Sarmale de post in foi de varza murata

Sarmale... "Miroase a sarmale peste muntii...

Celebs & Style

Sharon Osbourne a suferit o operatie de dubla mastectomie

La 10 ani dupa ce a invins cancerul de colon, S...

Editorial

Lectii invatate despre viata si dragoste in 46 de ani

Recunosc ca imi era teama sa implinesc 30 de an...

Editorial

Tot ceea ce spui poate si va fi folosit impotriva ta

"Everything You Say Can And Will Be Used A...

Newsletter elady

Mirese si Nunti

Cum sa te imbraci cu stil la o nunta in sezonul rece? Inspira-te cu cele mai elegante tinute pentru un astfel de eveniment

Cand clopotele nuptiale incep sa rasune in aerul rece al iernii, participarea la o nunta devine o provocare vestimentara inspirata de echilibrul dintre stil si confort. In sezonul rece, alegerea unei tinute pentru o astfel de ocazie necesita atentie la detalii si un spirit practic...