Va aflati in:

Articole / Gastronomie

Retete Craciun: Friptura de porc in sos de bere

Publicat: 11.11.2008

Retete Craciun pentru craciun, friptura porc


Pentru masa de Craciun sau de Revelion va prezentam delicioasa reteta de friptura de porc in sos de bere. Carnea de porc gatita dupa reteta de friptura de porc in sos de bere va fi mai plina de fragezime si suculenta.
Friptura de porc in sos de bere este o reteta deosebita pentru Nasterea Domnului sau pentru sarbatorirea Anului Nou.
Indiferent ca petreci seara de Craciun sau Revelion cu prietenii sau in familie, acesta reteta speciala va fi savurata de toti mesenii.


Ingrediente pentru friptura de porc in sos de bere pentru Craciun
  •  1,5 kg de carne de porc
  •  1 1/5 fir de praz
  •  1 telina mare
  •  2 morcovi medii
  •  2 cepe mijlocii
  •  8 catei de usturoi
  •  500 ml bere
  •  5 linguri ulei de masline
  •  50 g unt
  •  sare si piper pentru asezonare

Cum se prepara friptura de porc in sos de bere pentru Craciun

Se spala carnea, se taie in felii groase de maxim 2 cm;
Intr-o tigaie cu unt topit si ulei incins se innabusa pe rand feliile de carne, pe ambele parti, apoi se scot intr-un vas si se acopera ca sa ramana calde.
Se curata, se zdrobeste usturoiul, se amesteca cu putina apa, se stropeste carnea cu berea si usturoiul, se presara cu sare si piper, se introduce in cuptorul preincalzit, se lasa in jur de 60 minute la foc mediu spre mare
Se verifica friptura de porc in sos de bere pentru Craciuns si se stropeste carnea din 10 in 10 minute cu sosul de bere si usturoi;
Curatam si spalam prazul, ceapa, telina si morcovul, le taiem in felii subtiri ( de aproximativ 5 mm latime).
Punem carnea intr-o tava, asezam legumele peste carne si se mai lasa 20 de minute la cuptor;
Garnitura: Friptura de porc in sos de bere pentru Craciun si revelion bere se serveste cu o garnitura de cartofi natur sau piure de cartofi. Pentru un aspect mai frumos, faceti dungi cu o furculita si stropiti garnitura cu sosul de la friptura.
Puteti aseza pe farfurie, pentru ca mancarea sa fie mai atractiva, frunze de salata erde sau spanac proaspat.
Legumele serviti-le separat.
Puteti sa ornati si cu cateva fire de patrunjel verde si farfuriile puneti-le pe masa alaturi de salatieremici cu gogosari murati sau muraturi asortate.
Bautura: Vin rosu demi-sec, la aproximativ 15 grade Celsius.
Nota (5 / 5)
Noteaza

Posteaza Comentariu

Comentarii adaugate: 1.

Comentarii postate (1)
corina - 20/12/2008

foarte buna reteta am facut-o si e delicioasa

Gastronomie

Reteta pentru cele mai bune briose nemtesti: Bucte

Poate unele dintre cele mai delicioase produse ...

Gastronomie

Tarta delicioasa cu pere si ciocolata

Nu stim daca va plac prajiturile cu fructe, dar...

Celebs & Style

Bobbi Kristina Brown a murit la 22 de ani

Bobbi Kristina Brown, fiica lui Whitney Houston...

Personalitati

Maria Corazon Aquino

Maria Corazon Aquino s-a nascuta la 25 ianuar...

Personalitati

Maria Gaetana Agnesi

Maria Gaetana Agnesi s-a nascut in 16 mai 171...

Newsletter elady

Mirese si Nunti

Cum alegi tinuta de nasa pentru nunta

Ti s-a propus sa fii nasa, insa nu stii ce tinuta este potrivita pentru acest eveniment? Trebuie sa ai in vedere ca nasii sunt cei mai importanti in cadrul unei nunti, dupa miri, bineinteles. Astfel, toate privirile vor fi atintite asupra ta. Iata cateva modele de rochii de seara