Va aflati in:

Articole / Gastronomie

Retete pentru Paste: Drob de miel cu spanac

Publicat: 11.01.2009

dob_de_miel_cu_spanac_400


Pe pe masa Sfintelor Paste nu trebuie sa lipseasca drobul.
Din ciclul "retete pentru Paste" , noi, eLady.ro, va prezentam o altfel de reteta de drob de miel.

Retete pentru Paste:
Ai nevoie de urmatoarele ingrediente:

- 1/2 kg de carne de miel
- 1 kg de spanac
- 6 oua
- 3 legaturi mari de ceapa verde
- 3 legaturi de usturoi verde
- 2 legaturi mari de marar
- 2 legaturi de patrunjel,
- 200 ml ulei
- 2 cepe
- 100 gr de orez
- 1 lingura de faina
- sare, piper, condiment tip vegeta-dupa gust.

Retete pentru Paste: Pentru aluat ai nevoie de:
- 600 gr de faina
- 200 gr de untura sau 1 pachet de margarina
- 150 ml de apa minerala
- sare
- 1 praf de copt stins cu 1 lingura de vin.

Retete de Paste: Cum se face drobul de miel cu spanac
Prepari aluatul din ingredientele de mai sus si il framinti putin. Aluatul se da apoi la rece. Se curata spanacul de cozi si nervuri, se spala sub jet puternic de apa si se pune la fiert in apa cu putina sare pentru 10 minute.
Se scurge spanacul de zeama care se pastreaza si se toaca marunt. Se taie carnea bucati, se spala bine, se usuca cu un servet curat si se prajeste putin in ulei. Se scoate carnea si in uleiul ramas, se prajeste ceapa, usturoiul si verdeata spalate si taiate marunt in prealabil.
Se adauga faina, se mai caleste putin compozitia si se adauga cateva linguri din zeama de la spanac.
Se inchide focul si se lasa la racit. Se alege orezul, se spala si se fierbe in zeama ramasa de la spanac. Orezul fiert se scurge si se lasa sa se raceasca.
Carnea prajita se da prin masina de tocat, se amesteca cu spanacul, orezul, ceapa calita, verdeata si cu cele doua oua batute. Se potriveste gustul de sare, piper si condimente si se amesteca bine, pana cand amestecul se omegenizeaza.
Din aluat se intind 2 foi, cu care se tapeteaza 2 tavi de cozonac unse cu ulei. Foile trebuie sa fie suficient de mari, in asa fel incat sa depaseasca marginea tavilor. In fiecare tava, se pune jumatate din compozitia de drob si se acopere cu marginile foii de aluat.
Se dau tavile cu drob de miel la cuptor. Cand drobul este aproape gata, se scot tavile din cuptor si se ung cele 2 droburi cu ou batut, dupa care se dau din nou la cuptor, pana cand se incheaga oul si se crusta se rumeneste putin, devenind aurie.
Pofta buna!
Vezi si alte retete pentru Paste !

Nota (5 / 5)
Noteaza

Posteaza Comentariu

Comentarii adaugate: 0. Fii prima care adauga un comentariu pentru acest articol.

Comentarii postate (0)

Gastronomie

Prajitura rasturnata cu mere si crema de zahar ars

Am descoperit acest desert de curand si cu mana...

Gastronomie

De ce ai nevoie pentru ca gatitul sa ti se para simplu

Gatitul poate parea o sarcina complicata si des...

Celebs & Style

Mila Kunis este noua imagine Dior

Mila Kunis este noua imagine a casei de moda Ch...

Casa si Gradina

5 greseli de evitat cand iti redecorezi locuinta

Redecorarea unei locuinte presupune, uneori, nu...

Casa si Gradina

Reamenajarea curtii: 5 recomandari utile

Daca locuiesti la casa si dispui de propria cur...

Newsletter elady

Mirese si Nunti

Cum sa te imbraci cu stil la o nunta in sezonul rece? Inspira-te cu cele mai elegante tinute pentru un astfel de eveniment

Cand clopotele nuptiale incep sa rasune in aerul rece al iernii, participarea la o nunta devine o provocare vestimentara inspirata de echilibrul dintre stil si confort. In sezonul rece, alegerea unei tinute pentru o astfel de ocazie necesita atentie la detalii si un spirit practic...