Retete pentru Paste: Drob de miel cu spanac
Publicat: 11.01.2009
Etichete:
Pe pe masa Sfintelor Paste nu trebuie sa lipseasca drobul.
Din ciclul "retete pentru Paste" , noi, eLady.ro, va prezentam o altfel de reteta de drob de miel.
Retete pentru Paste:
Ai nevoie de urmatoarele ingrediente:
- 1/2 kg de carne de miel
- 1 kg de spanac
- 6 oua
- 3 legaturi mari de ceapa verde
- 3 legaturi de usturoi verde
- 2 legaturi mari de marar
- 2 legaturi de patrunjel,
- 200 ml ulei
- 2 cepe
- 100 gr de orez
- 1 lingura de faina
- sare, piper, condiment tip vegeta-dupa gust.
Retete pentru Paste: Pentru aluat ai nevoie de:
- 600 gr de faina
- 200 gr de untura sau 1 pachet de margarina
- 150 ml de apa minerala
- sare
- 1 praf de copt stins cu 1 lingura de vin.
Retete de Paste: Cum se face drobul de miel cu spanac
Prepari aluatul din ingredientele de mai sus si il framinti putin. Aluatul se da apoi la rece. Se curata spanacul de cozi si nervuri, se spala sub jet puternic de apa si se pune la fiert in apa cu putina sare pentru 10 minute.
Se scurge spanacul de zeama care se pastreaza si se toaca marunt. Se taie carnea bucati, se spala bine, se usuca cu un servet curat si se prajeste putin in ulei. Se scoate carnea si in uleiul ramas, se prajeste ceapa, usturoiul si verdeata spalate si taiate marunt in prealabil.
Se adauga faina, se mai caleste putin compozitia si se adauga cateva linguri din zeama de la spanac.
Se inchide focul si se lasa la racit. Se alege orezul, se spala si se fierbe in zeama ramasa de la spanac. Orezul fiert se scurge si se lasa sa se raceasca.
Carnea prajita se da prin masina de tocat, se amesteca cu spanacul, orezul, ceapa calita, verdeata si cu cele doua oua batute. Se potriveste gustul de sare, piper si condimente si se amesteca bine, pana cand amestecul se omegenizeaza.
Din aluat se intind 2 foi, cu care se tapeteaza 2 tavi de cozonac unse cu ulei. Foile trebuie sa fie suficient de mari, in asa fel incat sa depaseasca marginea tavilor. In fiecare tava, se pune jumatate din compozitia de drob si se acopere cu marginile foii de aluat.
Se dau tavile cu drob de miel la cuptor. Cand drobul este aproape gata, se scot tavile din cuptor si se ung cele 2 droburi cu ou batut, dupa care se dau din nou la cuptor, pana cand se incheaga oul si se crusta se rumeneste putin, devenind aurie.
Pofta buna!
Vezi si alte retete pentru Paste !
Sursa: Copyright © eLady.ro - Retete pentru Paste: Drob de miel cu spanac

Comentarii postate (0)
Cele mai citite
Celebs & Style

Jodie Foster, premiata la Globul de Aur
Jodie Foster, castigatoare a doua premii Osca...
Psihologie

Gestionarea depresiei prin schimbarea stilului de viata
In urma citirii a numeroase carti despre tratar...
Psihologie

Cum sa te calmezi in timpul unui atac de panica
Anxietatea (sau frica, ori panica) este un sent...
Articole importante
In forum despre Gastronomie
Newsletter elady
Mirese si Nunti

Cum sa te imbraci cu stil la o nunta in sezonul rece? Inspira-te cu cele mai elegante tinute pentru un astfel de eveniment
Cand clopotele nuptiale incep sa rasune in aerul rece al iernii, participarea la o nunta devine o provocare vestimentara inspirata de echilibrul dintre stil si confort. In sezonul rece, alegerea unei tinute pentru o astfel de ocazie necesita atentie la detalii si un spirit practic...
Frumusete - Ultimele Articole
- 5 secrete ascunse despre balsamul de buze pe care nici influencerii de beauty nu ti le-au dezvaluit
- Ce trebuie sa ai in trusa de machiaj pentru a contura un look perfect de Revelion
- Cum poti obtine aspectul perfect al obrajilor cu ajutorul chirurgiei estetice?
- Sprancene de vedeta? Afla tot ce te-ar putea interesa despre dermopigmentarea sprancenelor
- Totul despre bazele Rubber Gummy de la Pearl Nails