Rosii natur, intregi, la borcan
Publicat: 28.09.2015

Etichete:
O alta metoda de a conserva rosii pentru iarna este sa pui rosii natur la borcan. Sunt foarte bune, nu au aditivi si conservanti si, hei, sunt un bun motiv de a fi mandra de cat de gospodina esti! Rosiile conservate astfel sunt delicioase penru supe, ciorbe, borsuri, dar si pentru tocanite si sosuri pentru paste sau orez. Iata ce usor poti face reteta de rosii natur la borcan!
Reteta de rosii natur la borcan: Ingrediente
- rosii (preferabil soiul Roma, rosiile prunisoara, ovale)
- sare
- ulei de floarea-soarelui sau de masline
Cum se fac rosiile natur la borcan
Spala rosiile si cu ajutorul unui cutit foarte ascutit, fa-le o cruce in partea opusa coditei. Pune o oala mare cu apa la fiert. Cand apa clocoteste, scufunda rosiile in apa clocotita. Nu pune toate rosiile odata, ci cateva, pe rand. Dupa circa 1 minut, scoate rosiile intr-un castron. Repeta operatiunea pana termini toate rosiile. Cand ai terminat, arunca apa. Ia fiecare rosie in parte si curat-o de coaja si cu un cutit ascutit, scoate partea lemnoasa. Pe masura ce le cureti de pielita, pune-le intr-o sita mare, pe un castron, sa se scurga. Cand le-ai terminat de curatat, incepe sa le pui in borcanele spalate si sterilizate in cuptor. Pe masura ce le pui, foloseste-te de o limgura ca sa elimini aerul ramas intre rosii. Cand ai teminat, pune sucul ramas in castronul pe care ai avut sita cu rosii la fiert cu sare: cam 1/2 lingurita de sare pentru fiecare borcan de 400 de grame. Dupa ce a dat de cateva ori in clocot, toarna sucul in mod egal in toate borcanele. Adauga cate o lingurita de ulei in fiecare borcan. Inchide borcanele cu capac cu filet. Ia o oala sau cratota mare si tapeaz-o cu hartii umezite (ziare, pliante, cograje de oua ramase, bucati de carton). Pune borcanele in cratita si adauga apa rece. Pune oala pe foc si lasa rosiile natur sa se fiarba la bain-marie pe indelete cicrca 5-6 ore. Opreste apoi focul si lasa-le sa se raceasca in oala. A doua zi, cand sunt la temperatura camerei, scoate-le si verifica-le. Daca ai vreun borcan care nu si-a tras capacul si acesta este bombat in sus, pune-l in frigider si consuma-l in urmatoarea saptamana la mancare. Nu incerca sa il fierbi din nou. Depoziteaza restul borcanelor cu rosii natur in camara sau intr-un loc racoros si si intunecat.
Sursa: Copyright©eLady.ro - Rosii natur la borcan

Comentarii postate (0)
Gastronomie

Cum sa planifici meniul pentru o saptamana si sa faci economie de bani si de timp
Pentru familiile ocupate, planificarea meselor ...
Cele mai citite
Celebs & Style

Jennifer Aniston si George Clooney, impreuna intr-un avion privat
Poate ca acest zbor va fi mers putin mai bine....
Moda

4 motive intemeiate pentru cumpararea unei cutii de bijuterii
Orice proprietar de bijuterii care nu are inca ...
Articole importante
In forum despre Gastronomie
Newsletter elady
Mirese si Nunti

Cum alegi tinuta de nasa pentru nunta
Ti s-a propus sa fii nasa, insa nu stii ce tinuta este potrivita pentru acest eveniment? Trebuie sa ai in vedere ca nasii sunt cei mai importanti in cadrul unei nunti, dupa miri, bineinteles. Astfel, toate privirile vor fi atintite asupra ta. Iata cateva modele de rochii de seara
Frumusete - Ultimele Articole
- 5 secrete ascunse despre balsamul de buze pe care nici influencerii de beauty nu ti le-au dezvaluit
- Ce trebuie sa ai in trusa de machiaj pentru a contura un look perfect de Revelion
- Cum poti obtine aspectul perfect al obrajilor cu ajutorul chirurgiei estetice?
- Sprancene de vedeta? Afla tot ce te-ar putea interesa despre dermopigmentarea sprancenelor
- Totul despre bazele Rubber Gummy de la Pearl Nails