Va aflati in:

Articole / Gastronomie

Rulada cu ciocolata neagra si cognac

Publicat: 29.03.2016

Rulada cu ciocolata neagra si cognac,retete dulciuri, retete prajituri de casa, retete prajitur deosebite, reteta rulada cu ciocolata, retete testate, retete cu ciocolata, prajituri cu ciocolata, retete desert cu ciocolata, cum se face rulada cu ciocolata


Rulada cu ciocolata este un desert delicios pe care il poti face repede - intr-o ora este gata. Reteta de rulada cu ciocolata este o reteta fina care va fi apreciata de catre toata lumea. Reteta de rulada cu ciocolata este potrivita si pentru zilele de Duminica, si pentru petreceri, si pentru o cafea de dupa amiaza. Vezi mai jos cum se face reteta de rulada cu ciocolata.

Rulada cu ciocolata: Ingrediente pentru blat
- 8 oua
- 100 grame frisca
- 150 g zahar pudra
- 25 g unt
- 200 g faina proaspat cernuta
- 50 grame cacao neagra
- un praf de sare

Rulada cu ciocolata: Ingrediente pentru crema
- 100 g unt
- 100 ml smantana de frisca
- 150 g ciocolata neagra
- 50 ml cognac
- un praf de sare

Rulada cu ciocolata: Ingrediente pentru ganache
- 100 g ciocolata neagra
- 100 ml frisca

Rulada cu ciocolata: Cum se face crema de ciocolata

Crema de ciopcolata se face asa: pui untul intr-un bol pe care il asezi pe o cratita cu apa fierbite pe aragaz, la foc foarte mic. Cand untul se topeste, rupi ciocolata in bucatele si o pui in bol, amestecand tot timpul, pana se topeste. Scoti apoi imediat castronul din cratita cu apa fierbinte, pui un praf de sare si cand este rece adaugi frisca lichida si congnacul. Bati crema pana devine pufoasa.
Rulada cu ciocolata: Cum se face blatul
Freaca galbenusurile cu zahar si un praf de sare cu ajutorul unui mixer si apoi adauga faina cernuta si amestecata cu cacaoa, in ploaie, amesteca cu mixerul si apoi cu o spatula de lemn sau de silicon amesteca albusul de jos in sus, punand cate o lingura. Tapeteaza tava de la aragaz cu hartie de copt si toarna compozitia in tava, avand grija sa se imprastie uniform. Coace rulada de ciocolata in cuptorul preincalzit la 180 C pentru 15 minute. Scoate blatul pentru rulada pe un prosop umezit si ruleaza. Dupa cateva minute intinde  3/4 din crema de ciocolata si ruleaza din nou. Orneaza cu un ganache de ciocolata topita si frisca amestecate pana la omogenizare la bain marie si da rulada cu ciocolata neagra si cognac la frigider pentru minim 30 de minute.
Nota (5 / 5)
Noteaza

Posteaza Comentariu

Comentarii adaugate: 0. Fii prima care adauga un comentariu pentru acest articol.

Comentarii postate (0)

Gastronomie

Gris cu lapte

Mancare de bebelusi spun unii, desertul copilar...

Celebs & Style

Keanu Reeves, omul spiritual

Un actor de Hollywood care si-a donat cea mai ...

Calatorii si Vacante

Maroc: Sfaturi de calatorie

Daca doriti sa mergeti intr-un sejur in Maroc a...

Calatorii si Vacante

Cipru

Cu plajele sale cu nisipuri fine, locuri istor...

Newsletter elady

Mirese si Nunti

Fotografii de cununie civila in epoca digitala - schimbari din industrie

Alegerea de a lucra impreuna cu un fotograf pentru cununia civila a devenit in ultimele decenii unul dintre cele mai frumoase moduri prin care poate fi imortalizat un moment important in viata unui cuplu. Tot mai multe persoane cauta servicii de fotografie pentru cununia civila...