Rulouri cu scortisoara (cinammon rolls)
Publicat: 24.08.2015

Nu stim daca ai gustat vreodata rulouri scortisoara, dar daca da, vei sti imediat despre ce vorbim. Sunt delicioase! Exista chiar lanturi de cofetarii care le vand la preturi piperate. Dar nu e nici o tragedie, pentru ca le poti face si tu acasa! Reteta originala se presupune ca vine din Suedia, insa rulourile cu scortiosoara au cucerit nu doar Europa, ci si intreaga America de Nord, unde se mananca de obicei la micul dejun. Aceasta reteta de rulouri cu scortisoara nu are etape complexe si nici nu este bazata pe metode dificile de gatit, nici nu necesita cunostinte avansate de patiserie. Practic este dovada ca si daca nu ai experienta in bucatarie, tot o sa faci o bunatate pufoasa, lipicioasa, care va arata... ca un rulou cu scortisoara!
Cand -am scos aceste frumuseti din cuptor, am fost fascinate. Nu ne venea sa credem cat sunt de pufoase si ce perfect arata! Si desi glazura nu este cu adevărat necesara, ea este un ultim retus de moment care le va transforma in niste rulouri cu scortisoara pur si simplu perfecte!
Daca urmaresti pasii din aceasta reteta o sa iti iasa rulouri pufoase, moi, dulci, aromate din belsug cu scortisoara!
Cu alte cuvinte, perfectiunea in cerul gurii. O alta varianta a rulourilor cu scortisoara este painea maimutei /monkey bread.
Rulouri cu scortisoara (Cinammon rolls): Ingrediente pentru aluat
- 700 de grame de faina
- 20 grame drojdie uscata
- 300 ml lapte calduta
- 100 de grame de zahar
- 150 de grame de unt moale 65% grasime topit
- 1 lingurita de sare
- 3 lingurite scortisoara
- 2 galbenusuri
- 50 grame de iaurt
- 50 de grame de stafide
Rulouri cu scortisoara (Cinammon rolls): Ingrediente pentru umplutura
- 200 de grame de unt moale 65% grasime
- 120 de grame de zahar
- 2 lingura de scortisoara
Rulouri cu scortisoara (Cinammon rolls): Ingrediente pentru glazura
- 100 grame smanatana grasa sau crema de branza
- 150 grame de zahar pudra
- 1/2 fiola de esenta de vanilie
- 1 pachet de unt moale 65% grasime
Rulouri cu scortisoara (Cinammon rolls): Cum se fac
Se pune faina intr-un castron, se pune scortisoara, seadauga drojdia si se amesteca. Apoi se toarna laptele cald in care s-a dizolvat zaharul si sarea si se framanta. Se adauga apoi galbenusurile de oua iaurtul la temperatura camerei, untul si se framanta. Daca folositi o masina de paine pentu framantat, puneti intai toate ingredientele solide, lasati masina sa lucreze si apoi puneti ingredientele lichide. Daca mai este nevoie, se mai adauga faina.
Aluatul pentu rulouri cu scortisoara (Cinammon rolls) se framanta si apoi se lasa acoperit sa se odihneasca timp de 10 minute.
Se reia framantarea aluatului pana devine un aluat neted. Se acopera si se lasa sa dospeasca timp de cel putin 40 de minute (o ora este mai bine).
Cat timp aluatul pentru rulourile cu scortisoara creste, se face umplutura de scortisoara amestecandu-se toate ingredientele.
Dupa ce aluatul pentru reteta de rulouri cu scortisoara a crescut bine (isi dubleaza lejer volumul), se imparte in doua si din fiecare bucata se intinde o foaie groasa de cca 0,7 cm
Umplutura pentru rulouri cu scortisoara se imparte in doua si se pune jumatate pe fiecare foaie, imprastiind-o uniform cu o spatula. Se presara stafidele si se ruleaza, apoi se sigileaza marginile aluatului prin apasarea cu degetele. Se taie apoi aluatul in bucati de cca 2-3 cm si asa se formeaza rulourile cu scortisoara. Se tapeteaza cu hartie de copt o tava si rulourile se aseaza in ea, lasand cam 1-1,5 cm intre ele, ca sa aibe loc de crescut. Se lasa apoi aluatul sa dospeasca cam o ora, timp in care isi va dubla volumul sau chiar tripla.
Se incalzeste cuptorul la 180 C si se coc rulourile cu scortisoara pentru cca 20 de minute. Dupa 20 de minute se da cuptorul mai tare un pic (220 C) pentru 5 minute si apoi se scoate tava din cuptor.
Se amesteca bine ingredientele pentru glazura si se toarna peste rulourile cu scortisoara fierbinti.
Pofta buna!
Sursa: Copyright©eLady.ro - Reteta de rulouri cu scortisoara (cinammon rolls)

Comentarii postate (0)
Gastronomie

Supa-crema de broccoli, conopida si dovlecel
Toata lumea cunoaste efectul benefic pe care il...
Cele mai citite
Celebs & Style

Bobbi Kristina Brown a murit la 22 de ani
Bobbi Kristina Brown, fiica lui Whitney Houston...
Relatii & Sex

Suferim din dragoste sau suferim din cauza orgoliului ranit?
De-a lungul anilor am văzut ce ravagii poa...
Relatii & Sex

8 lucruri pe care le face un barbat cand este indragostit profund, nebuneste de tine
Barbatii, asa cum stim, sunt sexul puternic car...
Articole importante
In forum despre Gastronomie
Newsletter elady
Mirese si Nunti

Fotografii de cununie civila in epoca digitala - schimbari din industrie
Alegerea de a lucra impreuna cu un fotograf pentru cununia civila a devenit in ultimele decenii unul dintre cele mai frumoase moduri prin care poate fi imortalizat un moment important in viata unui cuplu. Tot mai multe persoane cauta servicii de fotografie pentru cununia civila...
Frumusete - Ultimele Articole
- 5 secrete ascunse despre balsamul de buze pe care nici influencerii de beauty nu ti le-au dezvaluit
- Ce trebuie sa ai in trusa de machiaj pentru a contura un look perfect de Revelion
- Cum poti obtine aspectul perfect al obrajilor cu ajutorul chirurgiei estetice?
- Sprancene de vedeta? Afla tot ce te-ar putea interesa despre dermopigmentarea sprancenelor
- Totul despre bazele Rubber Gummy de la Pearl Nails