Va aflati in:

Articole / Gastronomie

Rulouri cu scortisoara (cinammon rolls)

Publicat: 24.08.2015

reteta_de_rulouricuscortisoara_400_01
Nu stim daca ai gustat vreodata rulouri scortisoara, dar daca da, vei sti imediat despre ce vorbim. Sunt delicioase! Exista chiar lanturi de cofetarii care le vand la preturi piperate. Dar nu e nici o tragedie, pentru ca le poti face si tu acasa! Reteta originala se presupune ca vine din Suedia, insa rulourile cu scortiosoara au cucerit nu doar Europa, ci si intreaga America de Nord, unde se mananca de obicei la micul dejun. Aceasta reteta de rulouri cu scortisoara nu are etape complexe si nici nu este bazata pe metode dificile de gatit, nici nu necesita cunostinte avansate de patiserie. Practic este dovada ca si daca nu ai experienta in bucatarie, tot o sa faci o bunatate pufoasa, lipicioasa, care va arata... ca un rulou cu scortisoara!
Cand -am scos aceste frumuseti din cuptor, am fost fascinate. Nu ne venea sa credem cat sunt de pufoase si ce perfect arata!  Si desi glazura nu este cu adevărat necesara, ea este un ultim retus de moment  care le va transforma in niste rulouri cu scortisoara pur si simplu perfecte!
Daca urmaresti pasii din aceasta reteta o sa iti iasa rulouri pufoase, moi, dulci, aromate din belsug cu scortisoara!
Cu alte cuvinte, perfectiunea in cerul gurii. O alta varianta a rulourilor cu scortisoara este painea maimutei /monkey bread.

Rulouri cu scortisoara (Cinammon rolls): Ingrediente pentru aluat

- 700 de grame de faina
- 20 grame drojdie uscata
- 300 ml lapte calduta
- 100 de grame de zahar
- 150 de grame de unt moale 65% grasime topit
- 1 lingurita de sare
- 3 lingurite scortisoara
- 2 galbenusuri
- 50 grame de iaurt
- 50 de grame de stafide

Rulouri cu scortisoara (Cinammon rolls): Ingrediente pentru umplutura
- 200 de grame de unt moale 65% grasime
- 120 de grame de zahar
- 2 lingura de scortisoara

Rulouri cu scortisoara (Cinammon rolls):  Ingrediente pentru glazura
- 100 grame smanatana grasa sau crema de branza
- 150 grame de zahar pudra
- 1/2 fiola de esenta de vanilie
- 1 pachet de unt moale 65% grasime

Rulouri cu scortisoara (Cinammon rolls):  Cum se fac

Se pune faina intr-un castron, se  pune scortisoara, seadauga drojdia si se amesteca. Apoi se toarna laptele cald in care s-a dizolvat zaharul si sarea si se framanta. Se adauga apoi galbenusurile de oua iaurtul la temperatura camerei, untul si se framanta. Daca folositi o masina de paine pentu framantat, puneti intai toate ingredientele solide, lasati masina sa lucreze si apoi puneti ingredientele lichide. Daca mai este nevoie, se mai adauga faina.
Aluatul pentu rulouri cu scortisoara (Cinammon rolls) se framanta si apoi se lasa acoperit sa se odihneasca timp de 10 minute.
Se reia framantarea aluatului pana devine un aluat neted. Se acopera si se lasa sa dospeasca timp de cel putin 40 de minute (o ora este mai bine).
Cat timp aluatul pentru rulourile cu scortisoara creste, se face umplutura de scortisoara amestecandu-se toate ingredientele.
Dupa ce aluatul pentru reteta de rulouri cu scortisoara a crescut bine (isi dubleaza lejer volumul), se imparte  in doua si din fiecare bucata se intinde o foaie groasa de cca 0,7 cm
Umplutura pentru rulouri cu scortisoara se imparte in doua si se pune jumatate pe fiecare foaie, imprastiind-o uniform cu o spatula. Se presara stafidele si se ruleaza, apoi se sigileaza marginile aluatului prin apasarea cu degetele.  Se taie apoi aluatul in bucati de cca 2-3 cm si asa se formeaza rulourile cu scortisoara. Se tapeteaza cu hartie de copt o tava si rulourile se aseaza in ea, lasand cam 1-1,5 cm intre ele, ca sa aibe loc de crescut. Se lasa apoi aluatul sa dospeasca cam o ora, timp in care isi va dubla volumul sau chiar tripla.
Se incalzeste cuptorul la 180 C si se coc rulourile cu scortisoara pentru cca 20 de minute. Dupa 20 de minute se da cuptorul mai tare un pic (220 C) pentru 5 minute si apoi se scoate tava din cuptor.
Se amesteca bine ingredientele pentru glazura si se toarna peste rulourile cu scortisoara fierbinti.
Pofta buna!
Nota (5 / 5)
Noteaza

Posteaza Comentariu

Comentarii adaugate: 0. Fii prima care adauga un comentariu pentru acest articol.

Comentarii postate (0)

Gastronomie

Supa-crema de broccoli, conopida si dovlecel

Toata lumea cunoaste efectul benefic pe care il...

Gastronomie

Rulouri de pui cu chilli

De la souvlaki la fajitas, puiul la gratar intr...

Celebs & Style

Bobbi Kristina Brown a murit la 22 de ani

Bobbi Kristina Brown, fiica lui Whitney Houston...

Newsletter elady

Mirese si Nunti

Fotografii de cununie civila in epoca digitala - schimbari din industrie

Alegerea de a lucra impreuna cu un fotograf pentru cununia civila a devenit in ultimele decenii unul dintre cele mai frumoase moduri prin care poate fi imortalizat un moment important in viata unui cuplu. Tot mai multe persoane cauta servicii de fotografie pentru cununia civila...