Va aflati in:

Articole / Gastronomie

Salata de spanac calit cu pui

Publicat: 16.03.2016

salata de spanac calit cu pui
Ai observat ca pietele au devenit tot mai bogate in ultima vreme? Si ca jacheta pe care o iei pe tine inainte sa pleci la serviciu pare sa devina tot mai grea si mai inutila atunci cand vine vremea sa te intorci acasa? Sa fie oare adevarat? Chiar a venit primavara? De tot? Cred ca stii deja raspunsul la aceste intrebari. Acum, o intrebare la fel de importanta ar fi: Cum profit de acest anotimp?
Ei bine, sunt multe raspunsuri si multe moduri de a raspunde la aceasta intrebare. Dar, intrucat aceste rubrici sunt dedicate mancarii, cred ca am un singur raspuns de dat: incearca sa profiti de toate legumele ce reapar in piete in aceasta perioada. Una pe care am remarcat-o recent este spanacul proaspat. Este adevarat ca spanacul a aparut in piete de acum cateva saptamani. Dar cel pe care l-am luat in ultima vreme este mai bun - frunzele sunt mai mici, culoarea este mai intensa iar gustul mult mai proaspat. Saptamana trecuta, pe cand pregateam retetele de post, ma gandeam sa includ si o salata de spanac, insa varianta cu adevarat buna necesita sunca, sau alt fel de grasime, ceea ce nu era posibil. Reteta pe care am pregatit-o pentru astazi este una de calire rapida, combinata cu un fel de salata "ofilita" (sau inmuiata) asa ca obtinem ce e mai bun din amble variante de preparare. Sa vedem cum stau lucrurile!
(Nota: Aceasta reteta necesita seminte de susan prajite. Semintele de susan sunt importante, dar se intampla destul de des sa constat ca si-au pierdut din aroma. Prin prajire, aroma se improspateaza, iar semintele devin crocante. Este foarte simplu sa le prajesti. Pune un strat de seminte intr-o tigaie uscata si da focul la mediu. Agita tigaia des pana cand semintele capata o culoare mai inchisa si incep sa se sparga (cam 5-10 minute, in functie de cat de proaspete sunt). Imediat ce au inceput sa se sparga, ia-le de pe foc si lasa-le sa se raceasca. Asta e tot!)

Salata de spanac calit cu pui: Inrediente
2 Linguri de ulei de floarea-soarelui
2 Linguri de usturoi tocat marunt
1 Lingura de ghimbir curatat si dat pe razatoare
1 Ceasca de ceapa alba taiata feliute
1/2 Kg. de piept de pui, fara os si fara pielita, clatit bine
zvantat si taiat in bucatele cat o inghititura
1/2 Ceasca de ceapa verde tocata (inclusiv frunzele), plus
1/4 Ceasca de ceapa verde tocata marunt (pentru decor)
2 Cesti de spanac proaspat, curatat, spalat, bine uscat si tocat
1 Lingurita de zahar
2 Linguri de sos de soia
Sare si piper proaspat macinat, dupa gust
1/4 Ceasca de supa de pui Maggi
2 Linguri de seminte de susan prajite (ca mai sus)
1 Lingura de ulei de susan

Salata de spanac calit cu pui: Cum se face
1. Incinge un wok sau o tigaie mare la foc mediu vreme de 3-4 minute. Adauga jumatate din cantitatea de ulei, agita putin cratita pentru a-l distribui uniform si adauga jumatate din cantitatea de ghimbir si usturoi. Lasa pe foc vreo 15 secunde amestecand continuu si apoi adauga ceapa alba. Mareste focul la mare si lasa pana cand ceapa se inmoaie (vreo 4-5 minute) amestecand continuu. Apoi indeparteaza ceapa cu o spumiera.
2. Lasa focul mare si adauga uleiul ramas si apoi ghimbirul si usturoiul nefolosit pana acum. Amesteca putin, adauga puiul, amesteca iar si lasa pe foc cam 1 minut inainte sa amesteci din nou. Lasa puiul sa se faca, amestecand iar, pana cand carnea nu mai este deloc roz (cam 3-4 minute). Apoi scade focul la mediu.
3. Adauga 1/2 ceasca de ceapa verde tocata si spanacul si amesteca putin. Pune ceapa alba inapoi in tigaie si adauga zaharul si sosul de soia amestecand continuu. Atunci cand spanacul incepe sa se lase, pune sare, piper si supa de pui Maggi. Mareste iar focul la mare si amesteca fara a uita sa razuiesti putin si fundul tigaii. Fa asta pana cand lichidul incepe sa scada. Decoreaza cu semintele de susan prajite si ceapa verde tocata si stropeste cu uleiul de susan - asta e tot! Pofta buna!
Nota (5 / 5)
Noteaza

Posteaza Comentariu

Comentarii adaugate: 0. Fii prima care adauga un comentariu pentru acest articol.

Comentarii postate (0)

Gastronomie

Dovleac copt cu arome marocane

E vremea dovlecilor. Dovleacul (bostanul) este ...

Celebs & Style

Gwyneth Paltrow e o persoana plina de haz

Cunoscuta actrita Gwyneth Paltrow este poate p...

Horoscop

Horoscopul saptamanii 04 Aprilie-10 Aprilie

Horoscopul saptamanii 04 Aprilie-10 Aprilie: Ge...

Horoscop

Horoscopul modei

Garderoba ta... in vizorul astrelor? Ei bine, d...

Newsletter elady

Mirese si Nunti

Cum sa te imbraci cu stil la o nunta in sezonul rece? Inspira-te cu cele mai elegante tinute pentru un astfel de eveniment

Cand clopotele nuptiale incep sa rasune in aerul rece al iernii, participarea la o nunta devine o provocare vestimentara inspirata de echilibrul dintre stil si confort. In sezonul rece, alegerea unei tinute pentru o astfel de ocazie necesita atentie la detalii si un spirit practic...