Va aflati in:

Articole / Gastronomie

Spaghete cu lamaie

Publicat: 05.06.2007

reteta de spaghetti cu lamaie, Spaghetti Al Limone, retete montignac, retete simple, retete monti, retete usoare montignac, retete de slabire, retete low-carb, retete fara carbohidrati, carte de bucate montignac, retete pentru dieta montignac, retetar montignac, mancaruri monti


Reteta de spaghetti al limone sunt o mancare de vara, o reteta foarte simpla, potrivita pentru incepatori, insa si extrem de rapida. Spaghtti cu lamaie sunt o reteta clasica italieneasca si provin din asa nimita "bucataria saracului". In plus, mancate reci sunt o grozava reteta monti.
In Reteta de spaghetti al limone se foloseste, la fel ca la Pasta aglio, olio e peperoncino, usturoi proaspat. Poate parea mai complicat cand cititi reteta, dar nu este, unu-doi avem bunatatea pe masa.

3 lamai mari netratate chimic
6-8 catei de usturoi
1 legatura mare de patrunjel
sare, piper
4-6 ulei de masline de calitate buna
400 g spaghete subtiri

Se spala una dintre lamai cu apa fierbinte (ca sa fim sigure ca am dat jos si ultimile resturi de chimie) si se freaca bine cu hartie de bucatarie. Se da pe razatoarea mare coaja, trebuie sa se obtina fasii foarte subtiri (se scrijelesc mai mult, exista de fapt si o unealta gastronomica pentru a face asta: , asa trebuie sa arate fasiile:).
Dupa aceea se taie coaja tuturor lamailor, treaba asta trebuie facuta hotarat si cu temperament , astfel incat sa se ia si coaja alba a lamiilor. Un cutit foarte bine ascitit e de mare ajutor. Copyright©elady.ro
Deci lamiile raman chele si de pielita de dinafara... Copyright©elady.ro
Dupa aceea lamaile se fileteaza: cu acelasi cutit foarte bine ascutit se taie felii intre pielitele despartitoare in felii. Activitatea astea se desfasoara deasupra unui castron in care se mai scurge ceva din sucul de lamaie.
Usturoiul si patrunjelul se toaca mic si se amesteca cu filetele de lamaie, uleiul de masline si cu fasiile subtiri de coaja. Se potriveste de gust cu sare si piper.
Se fierb spaghetele, se scurg (nu foarte bine) si se amesteca imediat cu sosul. Se servesc imediat.
Cine vrea poate sa-si rada niste parmezan sau pecorino pe deasupra.

Nota (5 / 5)
Noteaza

Posteaza Comentariu

Comentarii adaugate: 0. Fii prima care adauga un comentariu pentru acest articol.

Comentarii postate (0)

Gastronomie

Dovlecei la cuptor

Va plac dovleceii? Im mod sigur multi se dau in...

Gastronomie

Reteta austriaca de Tiroler Gröstl

Cunoscut sub numele de Gröstl tirolez, ace...

Celebs & Style

Prigoana vs Bahmu: Si totusi exista iubire...

O fi de vina primavara sau pur si simplu acest...

Cariera

Toate studentele din Iasi pot sa fie Dive

In ultimul timp piata videochat-urilor a explod...

Newsletter elady

Mirese si Nunti

Ce simte o femeie cand imbraca rochia de mireasa?

Tocmai ce ai fost ceruta in casatorie si urmeaza sa-ti faci planuri in ceea ce priveste organizarea evenimentului? Urmeaza un parcurs anevoios, dar frumos in acelasi timp, mai ales ca urmeaza sa te unesti pe vesnicie cu sufletul tau pereche.