Va aflati in:

Articole / Gastronomie

Supa de chimen

Publicat: 26.02.2013

mancaruri de post, Retete ieftine, retete ardelenesti, retete unguresti, retete pentru incepatori, retete usoare, retete de post, retete vegan, retete vegetariene, retete economice, retete testate, retete de supe, reteta de supa de chimen, supa de chimen


Supa de chimen este o reteta de vegetariana des intalnita in Ardeal, pentru ca la origini este o reteta ungureasca.
Mai putin cunoscuta in celelalte parti ale tarii, reteta de supa de chimen este usor de preparat chiar si de catre incepatori si persoane ne-experimentate in ale gatitului.
Supa de chimen poate fi o varianta pentru meniul unei zile de post sau vegan, pentru ca nu contine carne.
Aromata si catifelata, supa de chimen este o reteta eLady pe care trebuie sa o incerci.
Unde mai pui ca face parte si din categoria retete ieftine!

Reteta de supa de chimen: Ingrediente

- 3 cartofi
- 1 lingura de chimen
- 1 lingura de faina
- 50 ml ulei (daca nu tii post, foloseste 50 grame de unt)
- 250 grame cremvursti sau bacon pentru cei care nu tin post, nu sunt vegetarieni/vegan

Reteta de supa de chimen: Cum se face

Intr-o oala se pune uleiul la incalzit si apoi se adauga chimenul. Chimenul se prajeste in grasime la foc mic pentru cateva minute, pentru a-si elibera aromele. Se adauga faina. Se tine pe foc atata timp cat faina sa fie cuprinsa de grasime, nu mai mult, ca sa nu se arda. Se amesteca si se se adauga treptat apa clocotita, mestecand mereu cu o lingura de lemn ca sa nu se faca cocoloase, (circa 1 ½ de apa fierbinte) si apoi cartofii, curatati, spalati si taiati in cubulete mici si un praf de sare.
Se lasa supa de chimen sa fiarba pana cand bucatelele de cartof sunt bine fierte (le incerci cu o furculita) si apoi se dau prin sita (sau poti folosi un mixer vertical). Se pun cartofii pasati inapoi in oala, in supa de chimen strecurata.
Pentru cei ai casei care doresc, se adauga bucatele mici de cremvursti (sau bacon). Se gusta apoi supa de chimen si la nevoie, se adauga adauga sare, dupa gust. Supa de chimen se consuma calda. Reteta de supa de chimen se serveste in general cu paine prajita sau crutoane. Pofta buna!
Nota: Exista o multime de variante de retete de supa de chimen, unele contin si alte radacinoase (ceapa, telina, morcov, pastarnac), asa ca poti fi creativa, in functie de ce legume ai tu prin camara. Supa de chimen va fi oricum parfumata si, in plus, este un "remediu de bucatarie" in cazul racelilor usoare si al guturaiului. De ce? Pentru ca banalul chimen are proprietati antiseptice, anticancerigene precum si multe alte beneficii pentru sanatatea ta. Asa ca de ce sa nu incerci si tu reteta de supa de chimen?

Nota (5 / 5)
Noteaza

Posteaza Comentariu

Comentarii adaugate: 0. Fii prima care adauga un comentariu pentru acest articol.

Comentarii postate (0)

Gastronomie

Reteta de aluat fraged ca in Ardeal

Aluatul fraged ne-a incantat de multe ori in co...

Gastronomie

Reteta de galaktoboureko

Aceasta este versiunea unuia dintre cele mai p...

Celebs & Style

Robert Pattinson s-a ras pe cap

Robert Pattinson are un nou look! Starul din T...

Horoscop

Horoscop Varsator 2013

Horoscop 2013 pentru Zodia VarsatorilorHoroscop...

Horoscop

Ce declansaza anxietatea si stresul pentru fiecare zodie in parte

Te-ai intrebat vreodata cum se transforma oamen...

Newsletter elady

Mirese si Nunti

Fotografii de cununie civila in epoca digitala - schimbari din industrie

Alegerea de a lucra impreuna cu un fotograf pentru cununia civila a devenit in ultimele decenii unul dintre cele mai frumoase moduri prin care poate fi imortalizat un moment important in viata unui cuplu. Tot mai multe persoane cauta servicii de fotografie pentru cununia civila...