Va aflati in:

Articole / Gastronomie

Supa de linte rosie, naut si chili

Publicat: 09.03.2011

retete ieftine de supa, retete de supe montignac, retete de post, retete de supe cu calorii putine, retete de supa care nu ingrasa
Teoretic suntem in primavara, insa practic temperaturile sunt extrem de scazute.
Si cand ajungi acasa, inghetata si obosita, o supa fierbinte, picanta si gustoasa te poate pune pe picioare si umple de energie, chiar daca are calorii putine.
Plus, este ieftina, se face repede si daca tii post, nu ii pui iaurt.
A, sa nu uitam: daca tii dieta Montignac, poti sa o gatesti fara teama, este o reteta conforma!
Reteta de supa de linte rosie, naut si chili prerzentata de elady va place cu siguranta si celor pe care se intampla sa ii ai cu tine la masa. Daca esti singura, cu atat mai bine, ramane mai multa numai pentru sufletelul tau!

Supa de linte rosie, naut si chili: Ingrediente
- 2 lingurite seminte de chimen
- o priza de fulgi de chili
- 1 lingura de ulei de masline
- 1 ceapa rosie, tocata
- 140 g linte rosie sparta
- 850 ml supa de legume sau apa
- o conserva de 400g de rosii, întregi sau taiate
- 200 g de naut la cutie sau ½ de conserva, clatit si scurs (poti folosi si resturi congelate)
- o legatura mica de patrunjel sau coriandru (pastreaza cateva frunzulite pentru ornare)
- 4 linguri de iaurt grecesc sau iaurt gras de bivolita si oaie, pentru servire
- sare dupa gust

Supa de linte rosie, naut si chili: Cum se prepara
Infierbanta bine o oala inalta de 2 litri si pune fulgii de chili si semintele de chimen sa se usuce bine timp de 1 minut sau pana cand incep sa sara in oala si isi eliberareaza aroma. Adauga uleiul si ceapa si prajeste-o pentru 10 minute sau pana cand s-a facut transparenta. Pune apoi lintea, supa de legume (sau apa), apoi adu-le la puctul de fierbere. Fierbeti la foc mic timp de 25 de minute, pana cand lintea s-a inmuiat bine de tot Adauga apoi rosiile.
Pune supa intr-un recipient rezistent termic. Apoi paseaza cu un blender pana cand aceasta este un piure nefinisat si toarn-o inapoi in oala si pune si nautul. Fierne-o usor, asezoneaza-o bine si amesteca la urma si frunzele de verdeata. Du-o la masa imbogatita cu o lingura de iaurt gras si ornata cu o frunza de verdeata.
Pofta buna!

Nota (0 / 5)
Noteaza

Posteaza Comentariu

Comentarii adaugate: 0. Fii prima care adauga un comentariu pentru acest articol.

Comentarii postate (0)

Gastronomie

6 alimente care nu se spala niciodata inainte de gatit

Regulile de igiena impun spalarea ingredientelo...

Gastronomie

Dovleac copt cu arome marocane

E vremea dovlecilor. Dovleacul (bostanul) este ...

Celebs & Style

Marc Anthony are o noua iubita

Marc Anthony are o noua iubita: Modelul Shanno...

Familie

Sfaturi pentru familiile care traiesc dintr-un singur salariu

Urmeaza sfaturile eLady de mai jos daca faci pa...

Familie

Ce sa faci cand esti abuzata

Cand v-ati intalnit ai crezut ca ai prins pesti...

Newsletter elady

Mirese si Nunti

Urmeaza sa participi la o petrecere de logodna? Iata cateva sfaturi despre tinutele pe care le poti aborda!

Petrecerea de logodna este un eveniment extrem de special atat pentru fericitul cuplu, cat si pentru cei dragi. Cand vine vorba de codul vestimentar adecvat pentru o petrecere de logodna, o ocazie de celebrare a iubirii, acesta poate varia in functie de tema...