Va aflati in:

Articole / Personalitati

George Ohsawa

Publicat: 20.08.2014

George oshawa
George Ohsawa, fundatorul macrobioticii din zilele noastre, ne ofera douasprezece teoreme despre yin si yang, numite Cele Douasprezece Teoreme ale Principiului Unic. Macrobiotica este cel mai bine descrisa ca o modalitate de a trai in concordanta cu principiile lui yin si yang.

In cuvinte simple, acest lucru inseamna ca practicienii mananca alimente care ii pun in echilibru cu mediul in care traiesc; de exemplu, intr-un climat fierbinte (yang) vor fi consumate alimente racoroase (yin) si vice-versa.

La un nivel mai profund, scopul este acela de a incerca sa traiesti fiecare clipa si fiecare zi in echilibru si armonie cu ceea ce ai in jur.

Parintele macrobioticii moderne s-a nascut in Kyoto, pe 18 octombrie 1993, sub numele de Nyoiti Sakurasawa. La varsta de 10 ani era deja orfan, iar dupa cativa ani, cele doua surori si fratele sau au murit si ei, de tuberculoza. El insusi parea sa fie condamnat la moarte, la varsta de 14 ani, cand s-a imbolnavit de aceeasi maladie. Medicina moderna, vestica, nu ii mai putea oferi nici o speranta, fiind in imposibilitatea de a stopa epidemia de tuberculoza.

la vremea aceea, Nyoiti a descoperit urmatoarele cuvinte, intr-o carte de medicina veche, traditionala: “suntem ceea ce mancam, iar boala nu este decat rezultatul unor alegeri gresite in alimentatie”.

L-a intalnit pe autorul acelor cuvinte: Sagen Hiziduka, un doctor militar, care ulterior l-a ingrijit pe Nyoiti, l-a salvat de tuberculoza, devenind ulterior profesorul sau. Acesta i-a predat invatamintele a 5000 de ani de medicina traditionala si, pentru a-si arata gratitudinea, Sakurasawa si-a devotat intreaga viata pentru a promova medicina.
In timp ce investiga subiectul, a descoperit Principiul Vietii care reprezinta o lege a naturii, si i-a dat o denumire:
Principiul Unificator

Sakurasawa a dorit ca si vesticii sa inteleaga aceasta filosofie, asa ca a dezvoltat un sistem analitic, numit yin-yologie, partea practica a macrobioticii de astazi. La momentul acela, Nyoiti a inceput o lunga calatorie prin Europa, explicand in fiecare tara cum acesta noua filosofie ar putea rezolva probleme serioase, precum razboiul sau foametea. A ajuns la Paris in 1929, completandu-si studiile la Sorbona si Institutul Pasteur. Astfel, a prezentat teoria si filosofia sa aristocratiei intelectuale. A predat acupunctura si judo. A inceput, in acelasi timp, sa scrie carti in franceza.

Prima sa carte in franceza a fost publicata in 1931. Atunci a fost prima data cand a folosit numele de George Oshawa. Aceasta carte (“Le Principe Unique de la Philosophie et de la Science d’Extrême-Orient” – Principiul Unificator al Filosofiei si Stiintei Estului Indepartat) a ramas, din nefericire, relativ necunoscuta. Principiul de a uni filosofia cu stiinta parea straniu, pentru multe minti vestice realiste.

George Oshawa s-a intors in Japonia in 1935. Apus bazele Institutului pentru Principiul Unificator si a Casei “Ignoramus”. Si-a continuat munca si studiul fenomenelor universale.

Dupa 22 de ani, s-a reintors in Franta. Intre timp, isi dezvoltase cunostintele si mai scrisese cateva carti. Tanand diverse cursuri, ca ocupatie principala, a inceput sa raspandeasca invataturile macrobioticii.

George Oshawa a continuat sa calatoreasca in toata lumea, fara incetare, ca un samurai. A organizat seminarii si traininguri in multe locuri, pentru a creste eficienta invataturilor sale.

Dar ce este atat de deosebit, in legatura cu aceste legi? El vorbeste de fericire, sanatate, longevitate, dreptate si libertate. Dar aceste cuvinte nu trebuie intelese cu insemnatatea lor obisnuita: sanatate=lipsa bolii, fericirea=fericire de moment, dreptatea=dreptate pentru unul si injustitie pentru altii, libertatea=lipsirea de eliberarea reala. Nu, cuvintele lui Oshawa au ceva mai mult decat atat, ele adauga un absolut infinit. Sanatate deplina, fericire permanenta, dreptate si libertate absolute.

Extraordinar! Astfel, aceasta mica samanta a inceput sa dea roade! Mii si mii de oameni, din toata lumea, au inceput sa isi schimbe dieta, felul de viata si au recapatat sanatatea!

In 1964, o noua carte a lui Oshawa (“Le Zen Macrobiotique”) a fost vanduta intr-un milion de copii. Au inceput sa apara centre dedicate macrobioticii, restaurante macrobiote, magazine pentru alimentatia sanatoasa. Comunitati macrobiote au impanzit Franta, cu convingerea ca au descoperit baza pentru o lume mai buna, mai pasnica si mai sanatoasa.

George Oshawa a murit in 1966, la Tokyo, nelasand pe nimeni care sa ii urmeze campania. Au trecut 74 de ani de cand acesta a intrat in Franta, pentru prima data. Lumea industriala se afla in pragul unui colaps general, ne aflam intr-un nou mileniu. Macrobiotica s-a raspandit in lumea intreaga, cu radacini adanci in multe tari, nu foarte bine organizata, dar libera, oferind o alternativa pentru posibila disparitie a umanitatii.

In tot acest timp, dragonul bolnav si-a slabit fortele. Intr-o zi, cand el va cere ajutor, sa fii gata de a invata stravechile legi ale naturii!
Nota (5 / 5)
Noteaza

Posteaza Comentariu

Comentarii adaugate: 0. Fii prima care adauga un comentariu pentru acest articol.

Comentarii postate (0)

Personalitati

Femeile frumoase din secolul al XX-lea

Desi criteriile de evaluare a frumusetii s-au...

Personalitati

Elena Farago

In 2007 se comemoreaza 54 de ani de la moarte...

Celebs & Style

Prigoana vs Bahmu: Si totusi exista iubire...

O fi de vina primavara sau pur si simplu acest...

Articole importante
In forum despre Personalitati
Newsletter elady

Mirese si Nunti

Cum alegi tinuta de nasa pentru nunta

Ti s-a propus sa fii nasa, insa nu stii ce tinuta este potrivita pentru acest eveniment? Trebuie sa ai in vedere ca nasii sunt cei mai importanti in cadrul unei nunti, dupa miri, bineinteles. Astfel, toate privirile vor fi atintite asupra ta. Iata cateva modele de rochii de seara