Va aflati in:

Articole / Psihologie

Cum sa echilibrezi prioritatile din viata ta? Iata 3 sfaturi pe care sa le urmezi!

Publicat: 13.07.2020

Cum sa echilibrezi prioritatile din viata ta
În societatea contemporanã, prioritãțile s-au schimbat – așadar, te poți confrunta, uneori, cu momente de confuzie, în care nu știi ce vrei. Este o situație prin care trec foarte mulți oameni, mai ales în ultimele decenii, iar acest fenomen are un puternic impact asupra echilibrului interior. Totuși, atunci când observi cã te îngrijorezi sau te complici, privind în direcția greșitã, este bine sã te redresezi și sã pui în aplicare câteva tehnici care te pot aduce pe drumul potrivit.În acest articol, vei afla 3 sfaturi pe care le poți urma pentru a echilibra prioritãțile din viața ta!

Încearcã sã te observi din exterior!
Deseori, poți fi prea prins în propriile probleme pentru a mai putea evalua situația în mod clar și obiectiv. Dacã ai remarcat cã te închizi în tine, iar dificultãțile devin universul tãu, încearcã sã te observi din exterior. Aceastã tehnicã te va ajuta sã vezi situația și dintr-o altã perspectivã – și, astfel, poți avea surprize, iar lucrurile pot pãrea diferite. Încearcã, din când în când, sã te privești din afarã și vei vedea cã te vei repoziționa cu totul diferit fațã de locul în care crezi cã te afli.

Fã exerciții de imaginație!

Exercițiile de imaginație sunt esențiale, deoarece te pun în contact cu o altã realitate posibilã. Trecând prin aceastã experiențã, vei putea privi mai atent cãtre realitatea curentã și, cu siguranțã, vei avea o mulțime de revelații. Gândirea pozitivã este un aspect semnificativ și existã o mulțime de sfaturi pe care le poți urma, însã, uneori, poți pune în aplicare chiar opusul, imaginându-ți cum ar fi dacã ai avea o realã problemã – vei observa faptul cã ceea ce consideri tu a fi dificultate nu este deloc grav. Aceasta este o modalitate prin care te poți recalibra, devenind plin de recunoștințã – chiar și pentru scurt timp – fațã de ceea ce ai.

Uitã-te în jurul tãu și amintește-ți lucrurile importante!

Puterea comparației își poate arãta eficiența, dacã este canalizatã în direcția potrivitã. Așadar, este bine sã studiezi ceea ce se întâmplã în jurul tãu, pentru a vedea care sunt prioritãțile momentului. De exemplu, aspectul financiar este din ce în ce mai important pentru toatã lumea, iar una dintre necesitãțile de bazã este aceea de a avea un job bine plãtit. O mulțime de tineri lucreazã în corporații, în IT, sau fac bani din videochat, business-uri sau alte activitãți, din dorința de a avea siguranța materialã – acesta este un lucru des întâlnit în prezent.


Observând asta din exterior, îți poți da seama ce îți dorești cu adevãrat și ce ești dispus sã faci pentru a-ți atinge scopul. Însã, periodic, amintește-ți care sunt lucrurile cu adevãrat importante – chiar dacã te îngrijorezi în legãturã cu banii, facturile, jobul sau afirmarea profesionalã, fã un efort și conștientizeazã, cât poți de des, ce este realmente esențial în viața ta.

Prin urmare, existã o mulțime de modalitãți prin care îți poți echilibra prioritãțile – privește în sufletul tãu și acordã o atenție deosebitã gândurilor pe care le ai. Fãcând acest lucru, vei putea ieși pentru un moment din vâltoarea grijilor cotidiene și te vei putea repoziționa, orientându-te cãtre ceea ce conteazã în mod real. Ai încredere în tine și în intuiția ta!
Nota (0 / 5)
Noteaza

Posteaza Comentariu

Comentarii adaugate: 0. Fii prima care adauga un comentariu pentru acest articol.

Comentarii postate (0)

Psihologie

8 metode prin care sa reduci stresul in anul care vine

Stresul este cel mai mare inamic al omului in z...

Psihologie

Simptome si metode de a scapa de un atac de panica

Cei care nu au suferit niciodata un atac de pan...

Celebs & Style

Drew Barrymore va reunta la actorie

Drew Barrymore va reunta la actorie pentru o p...

Sarcina

Ce faci cand ti se rupe apa?!

Este bine stiut faptul ca cel mai ingrijorator ...

Sarcina

Sunt viitoare mamica. Ce trebuie sa mananc?

Esti pe cale sa devii mamica. Ce bucurie mai ma...

Newsletter elady

Mirese si Nunti

6 sfaturi pentru a cumpara o rochie de mireasa care te va face sa te simti sexy

Trebuie sa mergi sa iti alegi rochia de mireasa. Iti doresti cea mai frumoasa piesa, care sa te faca sa te simti frumoasa, speciala, sexy. Dar cum sa faci alegerea mai usoara?Ai mai jos sase sfaturi pentru a cumpara o rochie de mireasa care te va face sa te simti sexy instant!