Va aflati in:

Articole / Psihologie

Problemele de comportament sexual la adolescenti

Publicat: 09.09.2006

Problemele de comportament sexual la adolescentiProblemele de comportament sexual si abuzurile capata proportii ingrijoratoare in zilele noastre. Pentru a sti cum sa rezolvam o astfel de problema, trebuie sa o intelegem. Specialistii au examinat tinerii cu probleme de comportament sexual si au comparat grupul lor cu unul de tineri care nu prezinta nici un fel de astfel de probleme.
905 tineri au fost folositi pentru a se studia devierile de comportament sexual. 737 (81%) dintre ei nu prezentau “antecedente” in ceea ce priveste dereglarea de comportament, in timp ce restul de 168 (19%) au asaltat sexual alte persoane.
S-a stabilit ca anumite caracteristici erau intalnite mai ales printre cei cu probleme de comportament sexual. Acestea sunt: un trecut in care existau alte probleme in comportament (cum ar fi comportament neadecvat la scoala sau un comportament prin care s-au asaltat persoane), delicventa.
Caracteristicile familiilor tinerilor din grupul cu probleme de comportament sexual includeau:
• la 69% era prezenta violenta in familie;
• la 74% disciplina impusa de parinti era la extreme: ori copiii erau tratati cu prea multa severitate, ori erau lasati prea liberi;
• 63% dintre familii aveau conflicte des;
• 67% dintre parinti aveau probleme de natura psihica sau abuziva din trecut;
• la 71% dintre familii unul sau ambii parinti erau decedati sau nu se implicau in viata copilului.
Caracteristicile tinerilor includeau:
• 76% dintre ei aveau probleme psihice;
• 70% suferisera o trauma in copilarie;
• 83% au avut probleme comportamentale inainte de varsta de 13 ani;
• 89% erau impulsivi;
• 83% aveau probleme in controlarea maniei;
• 87% nu isi rezolvau problemele corect;
• 75% nu aveau abilitati sociale potrivite.
Stiind aceste caracteristici, putem gasi strategii adecvate de tratament pentru populatie.
Adevarul este ca rata problemelor cronice de comportament sexual este destul de mica: 10-14% si tratamentul o poate micsora. De indata ce un specialist determina nivelul de risc, este usor sa se stabileasca tipul si intensitatea tratamentului de care este nevoie. Nu toti tinerii au nevoie de acelasi tratament. Poate ca unii au nevoie de educatie sexuala si de ajutor pentru a trece peste traume, in timp ce altii ar avea nevoie de o persoana calificata in rezolvarea problemelor de comportament. Este important ca terapia sa fie realizata de persoane instruite in acest sens. Cazul fiecarui copil trebuie analizat pentru a se vedea daca el nu a fost victima unei alte persoane care are probleme de comportament sexual. In caz afirmativ, tratamentul trebuie adaptat noii situatii.
Nota (0 / 5)
Noteaza

Posteaza Comentariu

Comentarii adaugate: 0. Fii prima care adauga un comentariu pentru acest articol.

Comentarii postate (0)

Psihologie

Cuvantul "viata" este o metafora. Depinde doar de noi pentru ce.

Viata, viata, cusuta cu ata... Trecem prin viat...

Celebs & Style

Marion Cotillard este o mamica fericita

Marion Cotillard, frumoasa actrita frantuzoaic...

Newsletter elady

Moda 2018: pantofi de piele eleganti pentru femei

Modelele de pantofi cocheti sunt mereu trendy. Vezi mai jos modele de pantofi eleganti de dama din piele naturala de cea mai buna calitate de la TedShoes.ro. . Pentru ca la orice petrecere ai merge, pantofii iti completeaza si definesc tinuta de ocazie.

Vezi Galeria

Mirese si Nunti

4 sfaturi pentru achizitionarea inelului de logodna

Din multitudinea de modele de inele de logodna, cum vei sti care este cel mai potrivit pentru ea? E mult mai simplu sa iti duci la bun sfarsit misiunea, daca urmezi cateva sfaturi esentiale: