Va aflati in:

Articole / Societate

Compresia timpului, compresia respiratiei, compresia vietii

Publicat: 25.01.2021

Compresia timpului, compresia respiratiei, compresia vietii
Traim vremuri grele. Nu pentru ca ar fi cele mai grele din istoria omenirii, dar in mod clar, foarte grele pentru noi cei obisnuiti sa nu avem ingradiri, sa nu avem lipsuri, sa nu avem nicio restrictie, sa facem ce vrem, cum vrem, cand vrem, cu cine vrem, unde vrem.
Pentru generatia care a trait si crescut in timpul comunismului, adaptarea la un an de pandemie nu a fost la fel de dificila ca pentru ceilalti. Ceilalti obisnuiti sa isi traiasca vietile fara nicio opreliste, cu piciorul pe acceleratia vietii lor impins pana in podea, sunt insa debusolati, stresati si blocati in prea mult timp unii cu altii.

Dar oare traim intr-adevar o drama sau am devenit cumva incapabili sa traim doar cu noi insine?!

Spunea cineva ca daca te simti rau cand esti singur, inseamna ca esti intr-o companie rea si toxica.
Bref, tu esti compania rea si toxica si de aceea ai nevoie de altii pentru ca nu te suporti nici tu pe tine.
Si oamenii par sa nu se mai suporte pe sine.  Nu mai au rabdare. Nu se ma pot concentra pe nimic pentru o perioada mai lunga de cateva minute.
Totul se face cu degetele pe fast-forward.
Am putea crede ca omenirea a constientizat faptul ca viata inseamna o perioada scurta dintre momentul nasterii si al mortii omului si de aceea nu mai vrea sa piarda timpul cu lucruri inutile, ne-esentiale.

Din pacate nu e asa. Oamenii care au devenit incapabili sa citeasca un articol mai lung de 500 de cuvinte, oamenii care au dificultati in a reusi sa stea concentrati pe un film mai lung de o ora si jumatate, oamenii care nu mai sunt capabili sa citeasca o carte, oamenii care nu mai au rabdare sa pregateasca un fel de mancare care necesita cateva ore de preparare, oamenii care sunt incapabili sa asculte si ce au altii de spus, exact aceeasi oameni nu au absolut nicio problema sa arda gazul jumatate de zi intr-un mall, cascand gura, la restaurant, pe o terasa, la suete interminabile unde se discuta steril, nimicuri.

Sunt acelasi oameni care nu sunt absorbiti cu adevarat de nimic. Sunt aceeasi oameni care sunt vesnic grabiti si carora le este greu sa isi chiverniseasca spiritual existentele.
Aceasta este societatea contemporana care sufera acum nu din pricina greutatilor economice. Ci din prea multul timp cu ea insasi.

Pusi in fata unui timp in care trebuie sa stam cu mai putina companie diversa, clacam.
Pentru ca ne-am obisnuit sa te traim vietile instant. Sa obtinem ieri ce ne dorim acum, sa fim tot timpul in alergare, am UITAT si sa respiram.

Iar o specie care nu stie sa respire este menita DiSPARITIEI.
Reinvatati sa respirati, oameni buni.
Reinvatati sa va fie de ajuns propriul eu pentru a fi fericiti.
Reinvatati sa priviti in voi insiva.
Reinvatati sa gasiti in voi energia si resursele de a fi OAMENI INTREGI.
Text: Diana (ma puteti urmari si pe facebook)
Nota (0 / 5)
Noteaza

Posteaza Comentariu

Comentarii adaugate: 0. Fii prima care adauga un comentariu pentru acest articol.

Comentarii postate (0)

Societate

Fii o lady la volan! Iata cum obtii fisa pentru permis auto!

Societatea in care traim pune foarte mare accen...

Celebs & Style

Zoe Saldana e cu Bradley Cooper

Zoe Saldana s-a cuplat cu unul dintre cei mai h...

Personalitati

Christian Dior

Christian Dior este poate cel mai cunoscut nume...

Newsletter elady

Mirese si Nunti

Machiaj de mireasa 2019 - recomandari de la make-up artisti

Inceputul anului este, de regula, perioada in care afli propunerile care vor fi in tendinte in anul in curs in materie de moda, design si bineinteles machiaj, de la designeri si make-up artisti. Pentru ca nu mai este mult timp pana vom intra in sezonul nuntilor, iar miresele