Va aflati in:

Articole / Societate

De ce crestinii semidocti si ateii asemenea lor bat campii cu aceeasi gratie

Publicat: 06.07.2020

De ce crestinii semidocti si ateii asemenea lor bat campii cu aceeasi gratie
Precizãri necesare pentru creștinii și ateii de facebook.
Și creștinii de facebook, și ateii de facebook au mai multe lucruri în comun decât și-ar imagina ei vreodatã. Și dacã ar fi fațã în fațã și nu în spatele unui ecran, toți ar fi de râsul curcilor.
Îmi susțin afirmațiile cu argumentele de mai jos.

1. Ambele categorii se cred persoane deștepte, culte - deși dã pe-afarã superficialitatea din ei.

2. Ambele categorii îți sar la carotidã, unii afurisindu-te, cã ei nu au pãcate, ceilalți înjurându-te cã ești prost pentru cã nu îi susții în negarea Divinitãții.

3. Ambele categorii sunt convinse cã Dumnezeu e dator sã le dea lor socotealã în cazul în care cred în El ori cã nu existã, cã El e prost pentru cã nu acționeazã dupã cum își doresc sau își imagineazã ei cã ar trebui sã o facã.

4. Ambele categorii sunt pline de urã și deloc de iubire creștineascã și nici nu dau principiile umaniste ori umanitare din ei pe-afarã. Mai mult, au narcisismul și mândria drept caracteristici pregnante ale personalitãților lor.

5. Ambele categorii aduc argumentul existenței /non-existenței Lui Dumnezeu pe baza asemãnãrii omului cu El extrasã din Biblie.
Nici credincioșii tâmpiți și nici ateii așișderea nu înțeleg cã omul creat "dupã chipul și asemãnãtoarea Lui Dumnezeu" nu înseamnã cã El s-a clonat, ci cã ne-a creat asemãnãtori, NU IDENTICI LUI. Și nu El e vinovat cã nu știm a ne folosi corect de creierele din dotare și de liberul-arbitru.
Exemplu: Și Trump e președinte, și Iohannis e, însã Trump nu îi cere lui Iohannis pãrerea și nici Iohannis nu crede cã Trump e obligat sã se justifice în fața lui.

6. Ambele categorii se folosesc de sustinerea existenței / non-existenței Lui Dumnezeu ca sã se eschiveze de la responsabilitatea propriilor lor alegeri proaste în viațã și de la a recunoaște cã greșelile le-au fãcut singuri și trebuie sã își asume rãspunderea.

7. Ambele categorii se cred superioare uneia alteia, deși existã creștini mai rãi decât ateii, dar și atei care respectã mai multe porunci din Decalog decât creștinii care se dau pioși.

8.. Ambele categorii nu folosesc majuscule când se referã la Dumnezeu nici când e substantiv propriu, nici când e pronume personal în formã accentuatã sau neaccentuatã.

9. Ambele categorii se folosesc de Dumnezeu ca sã își punã în evidențã erudiția biblicã sau științificã, când, de fapt, cei mai mulți dintre ei nici ori nu au citit Sfânta Scripturã, ori au citit pe sãrite, ori nu au înțeles nimic din ce au lecturat, iar cultura lor științificã e doar o spoialã.
Nici unii, nici alții nu vor sã priceapã faptul cã Biblia e plinã de figuri de stil care pot lãsã loc unor interpretãri cel puțin ciudate (dacã nu ai nici mãcar cunoștințe de bazã din Istoria Religiilor și nu știi ce e aia o metaforã sau o parabolã).

10. Ambele categorii sunt lipsite de culturã teologicã și nu sunt în stare sã facã niciun studiu comparativ real documentat între creștinism și alte confesiuni.

11. De ambele categorii, Dumnezeu e perceput ori un monstru care pedepsește sau care nu existã pentru cã nu ia atitudine - deci EL e responsabil pentru orice tâmpenii le trec lor prin cap.

12. En fin, și pentru creștinii de feisbuc, și pentru presupușii atei care își fac crucea pe-ascuns, Dumnezeu nu e decât un subiect pentru a declanșa o nouã gâlceavã și a se refula / defula și a-și pune în vitrinã propria personalitate, nicicum dorința de a-L apãra pe Dumnezeu sau pentru a-I nega existența.

IMHO.
Text: Diana (ma puteti urmari si pe facebook)
Nota (5 / 5)
Noteaza

Posteaza Comentariu

Comentarii adaugate: 0. Fii prima care adauga un comentariu pentru acest articol.

Comentarii postate (0)

Societate

Cum se utilizeaza Bitcoin

Bitcoin a fost prima moneda digitala care a eli...

Celebs & Style

Hilary Duff si Mike Comrie divorteaza

Cantareata si actrita americana Hilary Duff di...

Regim si Diete

Vrei sa slabesti? Incearca dieta disociata!

Inceputul fiecarui an debuteaza cu rezolutii pe...

Regim si Diete

Sfaturi ca sa slabesti mancand ce vrei

Nu-i asa ca le invidiezi pe prietenele tale car...

Newsletter elady

Mirese si Nunti

Te pregatesti de nunta? Iata ce sfaturi trebuie sa urmezi ca sa ai parte de un eveniment reusit fara batai de cap!

Nunta ta va fi probabil cea mai mare petrecere pe care o vei face vreodata - si a afla cum sa o planifici poate fi la inceput destul de descurajant. Sunt foarte multe lucruri de care sa tii cont: stabilirea unui buget, efectuarea listei de invitati, alegerea locatia, alegerea meniului, alegerea unui design pentru invitatii si marturii, alegerea rochiei, dansul mirilor...