Va aflati in:

Articole / Divertisment

The Shawshank Redemption

Publicat: 07.05.2008

Inchisoarea ingerilor - The Shawshank RedemptionInchisoarea ingerilor - The Shawshank Redemption (1994) in regia lui Frank Darabont este o ecranizare a nuvelei Rita Hayworth and Shawshank Redemption (scrisa de Stephen King). Imagineaza-ti ca, brusc, viata ta ia o alta intorsatura, ca intr-o zi costumul si cravata pe care le porti de obicei la birou esti nevoit sa le schimbi intr-o uniforma dungata de inchisoare.
Asa incepe filmul, The Shawshank Redemption, intr-o sala de tribunal unde Andy Dufresne (Tim Robbins) este condamnat la inchisoare pe viata pentru uciderea sotiei sale si amantului acesteia.
Destinul unui om se schimba, ia o intorsatura nu tocmai placuta, dar filmul nu vorbeste despre asta, expune viata dincolo de gratii, iar dupa ce ai sfarsit sa-l privesti te vei simti cu siguranta un om mai bun.

The Shawshank Redemption – Inchisoarea Ingerilor
Povestea aparent trista a catorva oameni ce ispasesc diferite pedepse intr-o inchisoare recunoscuta pentru duritatea ei se transforma pe parcursul filmului in povestea unor oameni care invata sa fie mai buni, sa spere si sa traiasca indiferent de situatia in care se afla.
Andy Dufresne este omul care desi acuzat si silit sa ispaseasca o pedeapsa pentru care nu este vinovat isi accepta soarta si invata sa traiasca intre zidurile inchisorii avand de partea sa speranta.
Da lectii de viata si celorlalti condamnati, printre care Ellis Boyd "Red" Redding (Morgan Freeman),cu care incheaga o speciala relatie de prietenie.
Descoperi ca in orice situatie a vietii ai nevoie sa cunosti, sa ai o educatie, sa fii imbogatit cu cultura, sa fii sensibil si sa lupti pentru binele tau.

The Shawshank Redemption, o lectie in sine
Inchisoarea ingerilor- The Shawshank Redemption este o lectie in sine...
"Unele lucruri sunt mai bune nespuse.Imi place sa cred ca este ceva atat de frumos ca nu poate fi exprimat in cuvinte si ca face inima sa te doara din cauza asta.
Va spun, vocile alea inaltate mai sus si mai departe decat oricine indrazneste sa viseze intr-un loc gri, dor. Erau ca o pasare frumoasa trantita in cusca noastra mizera si facea ca zidurile acelea sa se dizolve.Si pentru putin timp pana si ultimul om din Shawshank s-a simtit liber."(Ellis Boyd "Red" Redding).

The Shawshank Redemption – Inchisoarea Ingerilor
Regizor:
Frank Darabont
In distributie: Tim Robbins, Morgan Freeman, Bob Gunton, William Sadler, Clancy Brown, Gil Bellows.

Un articol de Corina Sava

 

 

Nota (0 / 5)
Noteaza

Posteaza Comentariu

Comentarii adaugate: 0. Fii prima care adauga un comentariu pentru acest articol.

Comentarii postate (0)

Divertisment

Cincizeci de umbre intunecate

Primul volum, Cincizeci de umbre ale lui Grey, ...

Divertisment

Dincolo de trecut: Deja Vu

Senzatia de deja-vu este traita de multi dintre...

Celebs & Style

Mary Austin, dragostea lui Freddie Mercury

Aproape nimeni care nu este familiarizat pe dep...

Mirese si Nunti

7 Sfaturi pentru cumpararea rochiei de mireasa

Am dori sa putem spune ca fiecare moment al pl...

Articole importante
In forum despre Divertisment
Newsletter elady

Mirese si Nunti

Cum sa alegi salonul perfect pentru cea mai importanta zi din viata ta?

Nunta reprezinta unul dintre cele mai importante momente din viata tinerilor care decid sa-si uneasca destinele atat in fata lui Dumnezeu, cat si in fata celor dragi. Pe langa ceremonia de la Starea Civila si cea de la biserica, petrecerea este un aspect esential, de care mirii trebuie sa se preocupe cu multa atentie.